None

Diareea calatorului

Persoanele cu o situaţie financiară echilibrată vor profita din plin de ofertele de vacanţă ale acestui an. Agenţiile de turism propun o gamă din ce în ce mai diversificată de oferte şi posibilităţi atât pe plan naţional cât şi internaţional.

În afara beneficiilor acestor călătorii trebuie să ne preocupe şi eventualele riscuri la care suntem expuşi odată cu modificările climatice, dietetice sau ca urmare a stresului şi oboselii acumulate pe timpul călătoriei.

Acţiunea acestor factori poate induce apariţia celei mai frecvente afecţiuni cu care se confruntă călătorii, „diareea călătorului”. Însă, nu trebuie să uităm că putem contacta oricând agenţi infecţioşi atât prin transmisie fecal-orală cât şi prin contaminarea apei, iar acest lucru impune o atenţie deosebită mai ales pentru persoanele care prezintă anumite condiţii favorizante declanşării acestei afecţiuni (vârstă mică, hipoclorhidria gastrică prin tratament antiacid, gastrectomie, neoplasm, prezenţa unei boli inflamatorii cronice intestinale - boala Crohn, rectocolita hemoragică, deficite imunitare).

Etiologia infecţioasă a diareei călătorului poate fi reprezentată în principal de E. coli enterotoxigen, urmată de Shigella, apoi de Salmonella, Campylobacter jejuni, E. coli nontoxigen, rotavirusuri, paraziţi (Giardia, Entaemoeba histolytică).

Simptomatologia acestei afecţiuni este reprezentată de apariţia scaunelor diareice (peste 3 scaune/zi), a colicilor intestinale însoţite de stare de rău, la care se pot adăuga vărsături sau chiar febră. De obicei, manifestările se instalează la câteva zile după plecare sau chiar la întoarcerea din voiaj şi pot dura aproximativ 3 zile, cel mult o săptămână.

De aceea, conduita preventivă devine o prioritate, iar prezenţa unor produse naturale cu scop terapeutic este absolut necesară în trusa medicală a călătorului.

BIOENT (ELIDOR), cel mai eficient antidiareic şi probiotic natural de pe piaţă îndeplineşte toate atributele esenţiale pentru combaterea şi tratarea episoadelor diareice, induse nu numai de etiologia infecţioasă, ci şi de natura neurovegetativă sau habituală.

Pulberea de ghindă din compoziţie, asociată cu Lactobacillus Bulgaricus, îi conferă produsului valenţe terapeutice importante. Astfel, pulberea de ghindă are proprietăţi astringente - absoarbe bacteriile patogene sau toxinele acestora şi totodată excesul lichidian intestinal - tonice, antifebrile, antitoxice şi antiseptice asupra florei microbiene, iar probioticul Lactobacillus Bulgaricus induce echilibrarea ecosistemului intestinal.

Dozele administrate variază în funcţie de vârsta pacientului: pentru copiii peste 2 ani recomandăm 1cp/zi - maximum 2cp/zi, adolescenţilor sau adulţilor 2-4 cp/zi - maximum 6 cp/zi, în funcţie de frecvenţa scaunelor diareice.

Dacă prezentaţi senzaţie de greaţă sau chiar vomă, vă recomandăm utilizarea de GHIMBIR şi SALVIE (ELIDOR), în doze de 2-4 cp/zi, un produs cu efect antivomitiv de tip central, fără efecte secundare. Dacă simptomatologia nu se remite în maximum 24 de ore, trebuie să vă prezentaţi la cea mai apropiată unitate medicală, deoarece poate exista riscul unei boli infecţioase mai grave.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha