71
None

O abordare nouă a abuzului la copii într-o conferință națională pluridisciplinară organizată la București

Societatea Academică a Științelor Comportamentale din România(SASCR) organizează în perioada 14-15 octombrie 2014, la București, Conferința Națională „Semne și simptome în identificarea formelor de abuz la copii”, unde vor conferenția importante cadre universitare din România specializate în problematica abuzului.

Prilejuită de Ziua internațională a abuzului la copii (19 octombrie), conferința va fi un eveniment plurisciplinar, ce va reuni numeroase personalități ale mediului academic românesc; își propune să aducă împreună diverse specialități care, în parte, să identifice și să sublinieze problematica abuzului, și, împreună, să contureze direcțiile de acțiune, începute la ediţia organizată anul trecut, înspre schimbarea legislației și a abordării acestui fenomen complex ce afectează profund dezvoltarea copiilor.

Conferința este o noutate în peisajul universitar românesc: dovedește implicarea membrilor corpului academic în proiecte științifice și sociale. Este de salutat participarea Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” ca partener al Societății Academice a Științelor Comportamentale din România în susținerea demersurilor acesteia.

Invitatulul special al conferinței va fi David S. Prescott, director al Departamentului pentru Dezvoltare Profesională şi Optimizare a Performanţei la Centrul Becket din New England, Statele Unite ale Americii.

David Prescott, expert mondial în problema abuzurilor și cunoscut trainer, este autor a 11 cărţi și fost președinte al Association for the Treatment of Sexual Abusers. În cadrul conferinței va susține prelegerea „Understanding and Preventing child abuse by understanding the abusers” și workshop-ul „Awakening Motivation for Difficult Changes – Building Motivational Interviewing Skills”.

Workshop-ul susținut de invitatul american, se adresează în principal medicilor,  psihologilor și tuturor celor interesanți. Durata workshop-ului va fi de 4 oreși celor înscriși li se vor prezenta cunoștințe relevante și vor deprinde abilități specifice de facilitare motivațională a clienților aflați în situații de blocaj, cu rezistență la schimbare sau cu personalități dificile, accentuate, în contexte terapeutice, bazate pe studii de eficacitate al intervenţiilor specifice, cu privire la ce funcţionează în motivarea pentru schimbare.

Conferința va privi complex fenomenul abuzului, pluri- și transdisciplinar, universitari de marcă urmând să analizeze și să ofere soluții, fiecare din zona specialității sale. Se vor aborda tematici precum: identificarea traumei – aspecte văzute/ascunse; abuzul – abordare din planul intern în cel psihosocial; jocul și metodele proiective în psihodiagnoza semnelor de abuz la copii; erori de abordare în investigarea abuzului la copil; violența domestică și abuzul; impactul abuzurilor din copilărie asupra evoluției comportamentului delincvent al infractorilor adulți; sisteme decizionale privind măsurile de intervenție pentru protecția copilului; identificarea formelor de abuz la copil în medicina dentară; înțelegerea și prevenirea abuzului față de copii prin înțelegerea abuzatorilor (prezentare a invitatului american).

De asemeanea, ministrul Sănătății, dr. Nicolae Bănicioiu și conf. univ. dr. Alexandru Rafila vor vorbi despre implicarea autorităților în conceperea unor politici de sănătate cu privire la identificare și prevenția precoce a formelor de abuz la copii.

Conferința se organizează în parteneriat cu Asociaţia Română de Terapii Scurte şi Consultanţă Orientată spre Resurse şi Soluţii (ARTS & CORS), sub egida U.M.F. „Carol Davila” București și sub auspiciile Ministerului Sănătății și a Ministerului Educației Naționale.

Lucrările conferinței și workshop-ul se vor desfășura în Sala de Consiliu a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Eveniment creditat pentru medici, psihologi și asistenți.

 

Persoana de contact:

Alexandra Paiu

alexandra.paiu@politicidesanatate.ro

0040 723 356 325

www.stiinte-comportamentale.ro

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha