59
None

Terapia cu lumină polarizată

     Prima sursă de lumină folosită în tratamentele medicale a fost lumina solară. Folosirea luminii solare în tratamentele medicale este cunoscută ca helioterapie. Primele dovezi atestă că helioterapia a fost folosită în jurul anului 1400 îen. În 1893, medicul danez Niel Finsen a dezvoltat unul dintre primele aparate capabile să producă “lumină solară sintetică”. În 1903, a primit Premiul Nobel în medicină pentru cercetările în domeniul terapiei cu lumină şi rezultate terapeutice excepţionale în tratamentul a peste 950 pacienţi care sufereau de lupus vulgaris.

     Lumina este o formă de energie care are proprietăţi asemănătoare undelor: diferenţa dintre diversele culori ale luminii este determinată de lungimea lor de undă. În prezent, oamenii de ştiinţă cunosc mai bine care dintre componentele luminii naturale sunt eficiente în stimularea vindecării. Acest lucru a dus la dezvoltarea unor aparate pentru a produce diverse tipuri de lumină “medical utilă”, precum Sistemul de terapie cu Lumină Bioptron, produs de BIOPTRON AG Elveţia, parte a grupului Zepter International.

      Sistemul cu lumină Bioptron este un aparat medical de terapie cu lumină, cu o unitate optică specifică de emitere a luminii similară cu o parte a spectrului electromagnetic produs natural de soare, dar fără radiaţii UV.

     Produs în Elveţia, aparatul medical Bioptron are o eficacitate clinică demonstrată în ultimii 20 de ani la nivel mondial, atât în tratarea plăgilor şi a durerii, cât şi în tratarea anumitor afecţiuni cutanate (tratamentul plăgilor). În România, peste 5000 de medici folosesc şi recomandă aparatul Bioptron.

    Lumina Bioptron combină lungimi de undă ale luminii infraroşii şi vizibile considerate a fi benefice în tratarea diferitelor tipuri de afecţiuni. S-a demonstrat că atât lumina vizibilă cât şi cea infraroşie produc schimbări pozitive la nivel celular.

     Lumina Bioptron are efecte biostimulatoare. Când este aplicată pe piele, stimulează structurile intracelulare fotosensibile şi biomoleculele, acţionând la nivel celular. Lumina generează reacţii celulare în lanţ şi răspunsuri secundare, care nu se limitează doar la suprafaţa de piele tratată, ci cuprind întregul organism.

     Efectele biostimulatoare ale Luminii Bioptron sunt rezultatul unei sinergii între diferite mecanisme de acţiune:

  • Îmbunătăţeşte microcirculaţia, armonizează procesele metabolice
  • Întăreşte sistemul de apărare al organismului
  • Stimulează procesele regeneratoare şi reparatorii ale întregului organism
  • Accelerează vindecarea plăgilor
  • Calmează durerea sau îi reduce din intensitate

      Lumina Bioptron este polarizată şi policromatică, ceea ce înseamnă că nu conţine numai o lungime de undă (precum lumina laser), ci un spectru mai larg, care include lumina vizibilă şi o parte a spectrului infraroşu. 

     Prezenţa infraroşului apropiat în spectrul luminii are un efect de încălzire la nivelul pielii, cu maximum 1-30C, producând vasodilataţie locală şi stimularea microcirculaţiei şi a aportului de oxigen şi nutrienţi în ţesuturi. Densitatea de energie joasă a Luminii Bioptron are efecte de biostimulare, lumina fiind blândă. Lumina Bioptron nu conţine raze UV şi este absolut sigură. Dintre avantajele sistemului de terapie cu lumină, putem aminti: aparatul este mobil, simplu de folosit şi fără costuri de întreţinere. Tratamentul este nedureros, are o durată redusă de timp (4-10 min/2 ori pe zi) şi este noninvaziv.

     Lumina polarizată are posibilitatea să pătrundă prin piele şi ţesuturi, având efecte terapeutice sigure până la o adâncime de 2,5 cm. Caracteristicile unice ale luminii Bioptron, ce îi conferă efectele de biostimulare, sunt responsabile de o paletă largă de afecţiuni în care terapia cu lumină Bioptron şi-a dovedit prin studii clinice eficienţa, precum:

  • vindecarea plăgilor (plăgi posttraumatice, arsuri, plăgi postoperatorii, ulceraţii ale gambei, decubitus)
  • tratamentul durerii în afecţiuni reumatismale, fizioterapie, medicină sportivă
  • afecţiuni dermatologice (acneea, eczemele, psoriazisul, infecţii cutanate, afecţiuni bucale)
  • afecţiuni pediatrice şi ale nou-născuţilor
  • sindromul depresiv sezonier

      Terapia cu lumină Bioptron poate fi folosită atât ca tratament complementar, pentru a susţine metodele medicale convenţionale, cât şi ca monoterapie pentru anumite afecţiuni.  Gama Bioptron include 3 modele de aparate medicale:  Bioptron Compact III, Bioptron Pro 1 şi Bioptron 2, aparate care emit lumină cu aceleaşi caracteristici fizice,  ceea ce le diferenţiază fiind diametrul filtrului, varianta constructivă şi designul. În funcţie de afecţiunea specifică de tratat şi de frecvenţa utilizării, aparatele Bioptron sunt folosite la domiciliu, direct de pacient, fără a fi necesară o pregătire medicală - Bioptron Compact şi/sau Bioptron Pro1 – şi în instituţii medicale (policlinici/spitale) Bioptron Pro 1 şi/sau Bioptron 2 pentru uz profesional.  

Comentarii


Mariana

Intr adevar calmeaza dureri foarte mari .Dupa doar 3 zile de tratament m-am simtit bine. Dar ce pacat ca aceste aparate sunt exagerat de scumpe!!!

Jan. 26, 2014, 7:55 p.m.
0
2

Costy

Ce inseamna ca nu sunt exagerat de scumpe ? \r\n\r\nCat costa o sedinta? \r\nSpecific ca am o durere de spate din cauza jobului in constructii

May 16, 2014, 11:57 p.m.
2
1

Loredana

Nu prea exista ieftin si bun. Calitatea isi cere drepturile.

Nov. 25, 2015, 10:51 p.m.
1
0

Andrei

Eu cred ca terapia da rezultate(partial),doar ca este foarte scump,in jur la 1000 euro unul mic.Problema sunt consultantii(mai mult sefii) care practic fac banii vanzand si au o tecnica prea agresiva(managera practic te obliga sa cumperi-cu pshicologie ieftina).Doamna Ciocan doar vorbe.

Jan. 25, 2016, 9:06 a.m.
2
1

pusa

exista pe piata aparate cu pret mult mai mic decit Zepter si fac acelasi lucru

March 26, 2020, 1:14 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha