14
None

5 sfaturi pentru unghii puternice şi un păr sănătos

Ai încercat o multitudine de produse însă părul şi unghiile tale au în continuare probleme? Ar trebui să te gândeşti la o abordare diferită, care ia în conside-rare necesităţile întregului organism. În cazul stresului sau al alimentaţiei inadecvate corpul are tendinţa de a redirecţiona nutrienţii către organele esenţiale, iar unghiile şi părul sunt printre primele care au de suferit. Îţi oferim mai jos câteva sfaturi pentru a le reda sănătatea.

1. Redă structura unghiilor casante folosind un supliment ce are la bază calciu şi magneziu, substanţe completate de MSM (metilsulfonilmetan), o formă organică de sulf.

Acesta întăreşte unghiile şi le oferă strălucire datorită capacităţii sale de a construi şi reconstrui keratina şi colagenul.

2. Nu uita de importanţa pe care o are biotina. Cunoscută şi ca vitamina H sau B7, biotina este esenţială în organism pentru procesarea grăsimilor, carbohidraţilor şi proteinelor, însă joacă un rol extrem de important şi în sănătatea părului şi a unghiilor, accelerând creşterea acestora şi oferindu-le vitalitate. Studiile au demonstrat faptul că în cazul anumitor persoane biotina contribuie şi la prevenirea căderii părului.

Organismul nostru are nevoie de circa 300 mg de biotină pe zi, pe care o extragem din carne, lapte, peşte, alune sau cereale integrale. Alternativ, putem apela la suplimente.

3. Modifică-ţi alimentaţia. Consumă cantităţi mai mari de proteine slabe (peşte, nuci), fructe şi legume proaspete, bogate în vitamine, lactate (sursă de calciu şi vitamina D) şi asigură-te că eşti suficient de hidratat. Combinaţia dintre cupru şi fier previne la rândul ei căderea părului, întăreşte firul şi îi intensifică coloritul. Alimentele bogate în cupru sunt ouăle, cerealele, fasolea sau carnea. Magneziul, pe care îl găsim în nuci, fructe şi legume verzi,  în special atunci când este asociat calciului, accelerează şi el creşterea părului.

Vitamina A şi acizii graşi Omega-3 sunt alte două elemente care contribuie la sănătatea scalpului şi a firului de păr.

4. Atenţie la produsele pe care le foloseşti! Este extrem de important să foloseşti un şampon potrivit pentru părul tău şi să eviţi produsele care ar putea face mai mult rău decât bine. Verifică etichetele – ingrediente precum parabenii, Sodium Lauryl/ Laureth Sulfate sau benzyl benzoate au fost asociate cu o gamă largă de probleme, de la iritaţii şi până la cancer sau defecte de naştere. Orientează-te spre produse bio, ce folosesc ingrediente naturale certificate. Un produs cu cofeină, spre exemplu,  întăreşte rădăcina firului de păr şi reactivează circulaţia sângelui la nivelul pielii capului. Combinaţia de unt de shea şi aloe vera este de asemenea ideală pentru o curăţare delicată a părului.

Nu uita de balsam. Dermatologii recomandă aplicarea balsamului după fiecare spălare, acesta fiind capabil să crească strălucirea părului, rezistenţa acestuia şi să ofere protecţie împotriva razelor UV.

5. Evită obiceiurile nesănătoase! Începând cu fumatul, care afectează întreg organismul şi până la rosul unghiilor, care predispune la infecţii, există o multitudine de obiceiuri care pot cauza probleme.

În cazul părului încearcă să eviţi frecarea dură cu prosopul, care poate smulge firele, ţine uscătorul departe de rădăcini şi nu insista prea mult pe o zonă pentru a nu leza scalpul.

Fii atent la temperatura apei! Apa fierbinte va elimina o mare parte a uleiurilor esenţiale din păr şi de pe scalp, cauzând uscăciune.

Ioana Rada, Dermoconsultant Farmacia 3

www.farmacia3.ro

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha