60
None

84 de speakeri din 7 țări, prezenți la Primul Congres al Clubului Regal al Medicilor - “Elite pentru excelenţă"

84 de experți recunoscuți la nivel național și internațional din România, Germania, Italia, Spania, Turcia, Slovacia și Ungaria au dezbătut cele mai noi tehnici și metode de tratament în peste 20 de specialități la prima ediție a Congresului Clubului Regal al Medicilor, desfășurat în perioada 16-17 octombrie 2015, la Athenee Palace Hilton. Derulat sub Înaltul patronaj al Majestății Sale Regele Mihai I, primul Congres al Clubului Regal al Medicilor “Elite pentru excelenţă" promovează și încurajează excelența în medicină.

Pe parcursul celor două zile de sesiuni plenare, whorkshop-uri și mese rotunde, cei peste 500 de participanți – profesori, medici rezidenți, studenți – au interacționat cu profesioniști de marcă, lideri de opinie și formatori în obstetrică-ginecologie, medicina materno-fetală, imagistică, medicină de laborator, ortopedie, psihiatrie, gastroenterologie, ORL, etc. Au fost abordate teme de maximă actualitate pentru practica medicală de zi cu zi, de la abordarea multidisciplinară a pacientului pediatric, chirurgia minim invazivă toracică, generală, ginecologică, dileme și particularități în decizia terapeutică, pregătirea postoperatorie și alegerea indicației chirurgicale la pacientul cu obezitate morbidă, cazuri și necazuri în abordarea obezității, patologia sânului, importanța abordării pluridisciplinare în gastroenterology și endoscopie intervențională, până la ultimele noutăți în domeniul chirurgiei uro-ginecologice și chirurgiei ortopedice și de protezare. De asemenea, participanții au asistat la șase intervenții chirurgicale live din patologia uroginecologică, transmise în sala de congres din blocul operator.

 “A fost un debut care practice a întrecut orice așteptări, fiind o manifestare cooncordantă cu principiile Clubului Regal al Medicilor. Nu am dorit să facem un congres al unei specialități, ci o manifestare dedicată interdisciplinarității. Acest fel de a aduna laolată mai multe specialități este o noutate. Congresele care abordează mai multe specialități nu sunt frecvente, pentru că este greu să aduni mai multe specialități, dar din fericire există multe zone commune pentru aceste specialități. Abordul interdisciplinar a avut câteva zone foarte clar definite în program, precum arabordarea multidiscplinară a pacientului pediatric, ORL, masa rotundă de medicină metabolic și chirurgia obezității, clinica sânului, chirurgia ortopedică. Atingând aceste zone, din mai multe specialității, Congresul nostru a fost realmente foarte atractiv pentru mulți. Inclusiv zonele în care se abordează subiecte de nișă, cum este medicina de laborator, au avut o audiență foarte mare”, a declarat conf. univ. dr. Dan-Ioan Ulmeanu, președintele Clubului Regal al Medicilor.

Interdisciplinaritatea a reprezentat menirea Clubului Regal al Medicilor încă de la debutul său, în urmă cu doi ani, a precizat dr. Rubin Munteanu, unul dintre cei șase membri fondatori ai Clubului Regal al Medicilor și directorul medical al Spitalului Euroclinic: Cred că Clubul Regal a făcut mulți pași în această direcție, de a reuni oamenii și de a le oferi prilejul să discute și să lucreze împreună. Știm cu toții ce face fiecare specialist, din ceea ce am invățat în facultate, dar să ai un cadru instituționalizat, cu o anumită frecvență de întâlnire, reprezintă un plus. De exemplu, clubul de chirurgie bariatrică se întrunește o dată pe lună, discutăm, ne certăm și ne expunem punctele de vedere și, evident, toată lumea are de câștigat”.

Noutatea și succesul primului Congres al Clubului Regal al Medicilor s-au bazat exact pe această pluridisciplinaritate, consideră și dr. Cristian Popescu, directorul Spitalului Euroclinic: “Dintre cele 20 de specialități prezente, așspune că ortopedia a fost de departe un punct forte al manifestării, pentru că au fost prezenți cel mai bun medic din lume în artroscopia cotului, unul dintre puținii ortopezi care abordează artroscopia șoldului, iar lucrările prezentate au fost de un înalt nivel științific. De asemenea, s-au remarcat sesiunile de chirurgie bariatrică și de uroginecologie”.

Primul Congres al Clubului Regal al Medicilor a reunite specialiști de mare calibru din România, printre care amintim: prof. univ. dr. Marius Moga, decanul Facultății de Medicină, Universitatea Transilvania Brașov, prof. univ. dr. Victoria Aramă, Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balș" București, prof. univ. dr. Radu Vlădăreanu, şeful Clinicii Obstetrică Ginecologie, Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, prof. univ. dr. Margit Șerban, șeful Centrului de Transplant Medular Timișoara, prof. univ. dr. Alexandru Blidaru, șeful secției Chirurgie II IOB, prof. univ. dr. Danisia Haba, șeful Serviciului Radiologie, Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași, prof. univ. dr. Petre Brătilă, președintele onorific al Societății Române de Uroginecologie, prof. univ. dr. Sorin Ștefan Aramă, UMF “Carol Davila” București, prof. univ. dr. Cristina Anton, șeful Clinicii II Obstetrică-Ginecologie, Spitalul Clinic Obstetrică-Ginecologie Iași și șef lucrări dr. Vlad Predescu, medic primar ortopedie şi traumatologie la Spitalul Euroclinic şi Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon”.  Acestora li s-au alăturat nouă experți străini din Italia, Slovacia, Turcia, Spania, Germania, Ungaria, Italia: prof. dr. Ion-Andrei Mueller-Funogea, șeful Secției Obstetrică și Ginecologie, Marien Hospital Duesseldorf Germania, prof. dr. Kiss Jeno, șeful Departamentului Ortopedie Traumatologie, St. Janos Hospital, Budapesta, președintele Societății maghiare a chirurgiei umărului și cotului, dr. Paola Magnoni, directorul Departamentului Chirurgie general și Radiodiagnostic, Humanitas Research Hospital, Milano, Italia, dr. Umberto Cariboni, specialist Chirurgie toracică, Universitatea din Milano, Italia, dr. Paolo Fabiano, șeful Departamentului Chirurgie laparoscopică avansată, "La Inmaculada" Hospital, Spania, dr. Stefan Fickert, specialist în medicină sportivă, artroscopie de șold și traumatologie, Sporthopaedicum Straubing Regensburg, Germania, prof. dr. Marián Benčat, membru în conducerea Asociației Spitalelor din Slovacia – Asociácia Nemocníc Slovenska, prof. dr. Július Rajčáni, Institutul de Virusologie, Academia Slovacă de Științe, dr. Berkhan Savaşçın, Kent Hospital, Izmir, Turcia.

Congresul Clubului Regal al Medicilor este un forum global pentru specialiștii implicați în schimbul de idei, inovație și formare în sănătate.

 

Despre Clubul Regal al Medicilor

Clubul Regal al Medicilor a fost înființat în 2013 ca un spațiu interdisciplinar, dedicate propagării cunoașterii medicale, schimbului de expertiză și dezvoltării continue a profesioniștilor din sănătate. Lansat sub egida Casei Regale a României, la inițiativa a șase chirurgic vizionari din cadrul rețelei private de sănătate Regina Maria, asociația are în prezent 200 de membri și peste 1.500 de medici implicați în activitățile Clubului, fie că fac sau nu parte din reţeaua privată de sănătate.

Clubul Regal al Medicilor promovează și susține dezvoltarea, inovația și cercetarea prin organizarea a diferite sesiuni științifice și ateliere privind noutățile și provocările din numeroase patologii.

www.clubulregal.ro

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha