None

Analiya de piata cegedim pentru trimestrul I-2009

Compania de analiză şi studii de piaţă în sectorul medical Cegedim a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, rezultatele pentru trimestrul I al anului 2009. Piaţa de medicamente a crescut cu 22,5% la lei, respectiv 6% la euro, ajungând la un total de 7,5 miliarde lei.

Conform datelor, medicamentele cu cea mai mare pondere în piaţă sunt cele pentru sistemul cardiovascular, reprezentând 19,8% din total, aproximativ 1,9 miliarde lei.

Pe poziţia a doua se clasează remediile pentru tubul digestiv şi metabolism, cu o cotă de 13,9% şi o valoare de 1 miliard lei.

În urma analizei a rezultat o creştere a consumului de medicamente în spitale, precum şi o scădere a vânzărilor de OTC ( medicamente fără prescripţie).

S-a constatat că, în urma deciziilor Ministerului Sănătăţii, nu lipsesc medicamente importante din portofoliile distribuitorilor, dar s-au înregistrat scăderi ale volumelor de vânzări. În topul producătorilor locul I este deţinut de Hoffmann La Roche, cu o cotă de 7,6% din piaţă, urmat de Sanofi-Aventis şi GlaxoSmithKline.

Cegedim previzionează pentru 2009 o uşoară scădere în volum ( comparativ cu 2008), în special pe OTC, cu un plus de 10% pentru valoarea în lei şi -3% pentru euro (la un curs mediu de 4,175 lei/euro).

Reprezentanţii companiei s-au arătat neîncrezători în standardizarea dorită de Ministerul Sănătăţii, prin elaborarea de ghiduri şi protocoale, precizând că numărul afecţiunilor este prea mare şi modalităţile de tratament prea complexe pentru a se putea aplica o standardizare totală.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha