30
None

Asociația M.A.M.E. derulează o campanie de prevenire și combatere a fenomenului de tip bullying ce afectează copiii cu boli cronice sau cu dizabilități

Asociația MAME organizează, în perioada iunie 2015 – aprilie 2016, sesiuni de informare și concursuri de eseuri, în 15 școli și licee din București și din împrejurimi, ce vor avea ca temă fenomenul de tip bullying, încercând să sensibilizeze elevii cu privire la problematica acceptării și integrării în grup a copiilor cu nevoi speciale, diagnosticați cu boli cronice, precum și a celor care au dizabilități.

Ne dorim să venim în sprijinul părinților și profesorilor pentru a contribui la educarea copiilor și adolescenților în sensul dezvoltării unor sentimente de empatie și acceptare a celor din jurul lor, în special a celor care se confruntă cu o boală gravă sau cu o dizabilitate fizică sau mintală”, a declarat Maria Culescu, președinte fondator al Asociației MAME.

Concursuri cu premii atractive

Astfel, elevii și liceeni care vor participa la sesiunile de informare susținute de reprezentanții Asociației MAME vor avea ocazia să se înscrie în cursa pentru câștigarea unor premii atractive: tabere de vară la munte, tablete, telefoane și multe alte premii. Ei vor fi provocați să compună un eseu în care să descrie o scenă de tip bullying, reală sau fictivă, și să expună viziunea lor pentru rezolvarea acestei situații de conflict. Eseurile vor fi evaluate de către membrii juriului format din reprezentanți ai Asociației MAME și profesori.

Campania de prevenire și combatere a fenomenului de tip bullying în rândul elevilor face parte din activitățile derulate de Asociația MAME în cadrul proiectului “Centrul Steluțelor - centru social de suport și recuperare destinat copiilor aflați în situații de risc” finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, cu o finanțare nerambursabilă în valoare de 145.351,70 euro.

*Centrul Steluțelor, centru de suport și recuperare înființat de Asociația MAME este destinat copiilor aflați în situații de risc și le oferă acestora, în mod gratuit, servicii de informare și îndrumare, asistență socială, consiliere psihologică individuală și de grup, consiliere medicală, consiliere nutrițională, consiliere juridică, ludoterapie, logopedie, ateliere de terapie emoțională, kinetoterapie, precum și ergoterapie.

**Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009 – 2014. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați www.eeagrants.org. Vizitați și www.fondong.fdsc.ro.

 

Persoană de contact: Maria Culescu

Numele organizaţiei: Asociaţia M.A.M.E.

Telefon: 0735.163.777

Email: office@asociatiamame.com

Website: www.asociatiamame.com

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha