48
None

Asociatia M.A.M.E. si Fundatia Vodafone Romania lanseaza in premiera in Romania, Harta Interactiva a Serviciilor Medicale Oncologice

Harta contine informatii despre200 de centreoncologice, de stat si private, din 20 de tari din Europa, Americasi Asia

Bucuresti, 12 octombrie 2015- Asociatia M.A.M.E. a realizat, cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania, prima harta interactiva a serviciilormedicale, de stat si private, din tara si strainatate, care faciliteaza accesul utilizatorilor la informatii privind spitale, clinici, centre si alte organizatii dedicate acestei patologii.

Harta a fost dezvoltata in cadrul proiectului „Prioritate pentru Sanatate”, lansat in luna ianuarie a acestui an sicare a fost finantat de Fundatia Vodafone cu suma de 53.690 Euro; harta este disponibila pe site-ul asociatiei,  www.asociatiamame.com/harta

Am conceputacest instrument pornind de la nevoiapacientilor cu care am intrat in contact de-a lungul timpului si care ne-au solicitat sprijinul privind identificarea si contactarea unor clinici si spitale din tara si strainatate ce trateaza afectiunile oncologice. Din punctul meu de vedere, al unui fost bolnav de cancer, pot spune ca o astfel de harta, care ofera informare si indrumare in timp util, este extrem de importanta deoarece orice amanare a investigatiilor sau a tratamentelor se reflecta asupra succesului terapeutic in cazul pacientului oncologic”, a declaratMaria Culescu, PresedinteFondator al Asociatiei M.A.M.E.

Suntemmandrisafimalaturi de Asociatia M.A.M.E. sisasustinemlansareaprimeiharti interactive din Romania, care oferaaccesul la informatiiactualizatesiverificatedespreclinici, medicisitratamente dedicate patologiei oncologice. Harta lansata astazi este un instrument practic extrem de util, care ajuta in mod real beneficiarii si care se bazeaza pe experienta celor de la Asociatia M.A.M.E. si pe dorinta lor de a veni in sprijinul celor ce au nevoie de ajutor. Proiectul „Prioritate pentru Sanatate” se aliniaza uneia din directiile noastre strategice, si anume, asigurarea accesului la servicii medicale specializate”, a declarat Angela Galeta, Director Fundatia Vodafone Romania.

Harta include informatiidesprepeste 200 de clinicisispitale din 20 de tari din Europa, America si Asia. Clinicilesispitalelesuntgrupate in patrucategorii: oncologie, hematologie, radioterapiesi transplant medular, oferindpacientuluiacces la informatiirelevantesispecificeproblemeiintampinate: date de contact ale spitalelor, clinicilor, sectiilorsi ale medicilorspecialisti, localizareapeharta, optiuni de cazare, transport sialtedetalii utile. Toateaceste date suntpermanent actualizate de catreechipaAsociatiei M.A.M.E. impreuna cu specialistioncologi, colaboratoriaiproiectului. De asemenea, aplicatiapermitevizitatorilorsaadauge un noucentru medical, ceva fi vizibilpehartanumaidupavalidareaacestuia de catre administrator. Astfel, pacientii care s-au tratat la o clinicasau la unspital de care au fostfoartemultumiti, suntinvitatisaimpartaseasca din experientalorsialtorpersoane. Clinicilesispitalelevorputea fi localizatesivizualizate de catreutilizator, la nivelstradal, prinintermediuloptiunii Street View care afiseazaimagini la 360 de grade.

Pe langahartainteractiva, proiectulofera si servicii de consilieremedicala, psihologicasijuridica.In plus, Asociatia M.A.M.E. oferaconsultantapentrurealizareacampaniilor de strangere de fondurinecesarepentruoperatiile care se efectueaza in afaratarii, precumsisprijinpentruaccesareaformularului S2 (E112) pentruacoperireacosturilormedicale de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Colaborarea dintre Fundatia Vodafone Romania si Asociatia M.A.M.E. a inceput in anul 2013, prin includerea doamnei Mariei Culescu in programul „Voluntar de Profesie” si continua pana in prezent prin sustinerea financiara a proiectului „Fondul de Rezerva pentru Viata pentru Adulti” prin intermediul caruia Asociatia M.A.M.E. a fost desemnata de ARC Romania si retelele mobile sa gestioneze alocarea unor numere scurte de SMS pentrucazurileindividuale de adulti cu boli grave care au nevoie de interventiimedicalesautratamentece nu pot fi efectuate in Romania.

Partener media principal: Agerpres.

Asociatia M.A.M.E.(Maternitate, Advocacy, Medicina, Educatie) este o organizatie non-profit fondata de Maria Culescu, un fostbolnav de cancer, care a sprijinit de-a lungulcelor 6 ani de activitatepeste 400 de cazuri de copiisitineridiagnosticati cu cancer sialteboli grave. Pentrumaimultedetaliireferitoare la activitateaderulata de Asociatia M.A.M.E. sirezultateleobtinute, vainvitamsaaccesati: www.asociatiamame.comsauwww.facebook.com/AsocMAME

Fundatia Vodafone Romaniaa finantat, in cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe in domeniilesanatatii, educatiei, serviciilorsociale, avandcabeneficiaricopii, tineri, batrani, persoanedefavorizatefizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania ainvestit 20 milioane Euro in proiectedesfasurate de organizatiile non-profit partenere. Mai multedetaliidespreprogrameleFundatiei se regasescpewww.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro.Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentalaromaneasca cu statutcaritabil, distinctasiindependenta de operatiunilecomerciale ale companiei, infiintatain 1998.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha