15
None

Asociația de Podiatrie continuă dezvoltarea de noi proiecte educaționale pentru formarea de specialiști în podiatrie

Școala de Vară în Podiatrie, încă un pas înainte pentru podiatrie în România

Asociația de Podiatrie a organizat în această vară prima Școală de Vară în Podiatrie,  un proiect nou care urmărește facilitarea dezvoltării profesionale pentru asistenți medicali și fiziokinetoterapeuți în domeniul îngrijirii specializate a piciorului, al podiatriei.

Inițiativa completează celelalte programe educaționale derulate de către Asociația de Podiatrie pentru instruirea de profesioniști în îngrijirea podiatrică a piciorului și pentru crearea cadrului necesar dezvoltării acestei ramuri medicale și în România.

,,Ne bucurăm pentru că am avut mulți oameni alături de noi în cadrul unui evenimentorganizat în premieră în lumea medicală din România. Participanții au beneficiat de tot ceea ce înseamnă cunoștințe și informații deținute de specialiști. Ne-am propus ca în momentul în care participanții au plecat de la Școala de Vară să fi acumulat cât mai multe cunoștinte pe care să le folosească în practică. Ne dorim să formăm în timp o adevărată comunitate a specialiștilor în îngrijirea piciorului, care să se dezvolte și să se implice activ în prevenirea complicațiilor diabetului zaharat, în prevenirea amputațiilor cauzate de aceste complicații, în creșterea speranței de viață și a calității vieții persoanelor cu diabet zaharat, în final, precum și în asigurarea unei îngrijiri adecvate, specializate, a problemelor de sănătate a piciorului în general, care intră în sfera de competență a podiatriei”, a declarat dr. Norina Gâvan, Președintele Asociației de Podiatrie.

Școala de Vară în Podiatrie le-a oferit participanților o platformă de educație medicală continuă unică, concentrată în egală măsură pe noțiuni teoretice și pe ateliere practice în aspecte specifice îngrijirii specializate a piciorului: biomecanica piciorului, analiza mersului, hidroterapia, încălțămintea medicală.

,,Organizarea Școlii de Vară în Podiatrie și a altor evenimente similare este foarte importană în primul rând pentru pacienții din România, acolo ajung toate lucrurile învățate și experiența acumulată. Apoi pentru asistenții medicali și pentru viitorii specialiști în podiatrie este foarte benefic. Pentru mine a fost o experiență foarte plăcută, în special pentru faptul că de 17 ani sunt plecată din țară. Acest eveniment m-a convins să mă întorc acasă. A fost foarte interesant și binevenit, au fost adresate numeroase întrebări, nu mă așteptam la un asemenea interes sau la un asemenea cumul de informații. Cei care se vor specializa în domeniul podiatriei trebuie să aibă multă pasiune, să fie conduși de ea, onestitate în relație cu pacientul, perseverență, pentru că de acest lucru este nevoie în sistemul medical românesc și mult interes, de a învăța cât mai mult.”,a declarat Iulia Catană, participantă ca lector formator în cadrul Școlii de Vară în Podiatrie.

,,Suntem mai mult decât încântați pentru că în sfârșit avem ocazia să pornim profesia de podiatru în România. Sperăm că se va dezvolta în viitor. Inclusiv faptul că termenul ,,podiatrie” a devenit cunoscut este deja foarte important. Asociația de Podiatrie ajută până la urmă într-un mod preventiv la reducerea numărului de amputații. Pentru noi este extrem de importantă existența unor evenimente de formare precum Școala de Vară în Podiatrie, pentru că reprezintă un prim pas în formarea noastră și în dezvoltarea profesională ulterioară. Perfecționarea într-o astfel de profesie trebuie să înceapă cu astfel de evenimente, cu aducerea asistenților medicali în Asociația de Podiatrie, cu participarea lor la școli de vară, cu facilitarea accesului la informație și instruire”,a declarat Clementina Ilinca, asistent medical, participantăîn cadrul Școlii de Vară în Podiatrie.

,,Lucruri extrem de interesante pe care le-am aflat, eu fiind asistent medical generalist. În cadrul Școlii de Vară în Podiatrie s-a discutat despre lucruri care mă interesau și pe care le-am înțeles, în ceea ce privește îngrijirea piciorului diabetic, acolo fiind ținta mea. Am aflat multe lucruri utile și interesante pe partea de kinetofizioterapie. Am fost plăcut surprisă să văd că avem oameni bine pregatiți în aceste domenii, care ne pot împărtăși mai departe ceea ce știu. Am văzut Școala de Vară în Podiatrie drept un eveniment educativ, în special de instruire a viitorilor specialiști în podiatrie. Un eveniment unde am învățat totodată să lucrăm în echipă, pentru că podiatria se axează în special pe munca în echipă, pe comunicare între diferitele discipline implicate în îngrijirea pacienților cu diabet zaharat”,a declarat Carmen Matache, asistent medical, participantă în cadrul Școlii de Vară în Podiatrie 2017.

„Am plecat de la Școala de Vară aflând multe lucruri noi și cu dorința de a reveni și de a învăța și mai mult. Sunt pași mărunți pe care îi facem întrucât domeniul podiatriei nu este dezvoltat în România, ne dorim să aflăm cât mai multe lucruri, să beneficiem și de experiența împărtășită de specialiștii din străinătate și bineînțeles, să învățăm unii de la ceilalți și să evoluăm, astfel încât peste cinci ani să ajungem și mai sus”,a declarat Maria Cuţa, participantă la Școala de Vară în Podiatrie.

Asociația de Podiatrie își propune promovarea podiatriei în România, dezvoltarea și recunoașterea profesiei de podiatru, alături de informarea și educarea populației în domeniul îngrijirii corecte a picioarelor.

Mai multe detalii despre proiectele Asociației de Podiatrie aflați accesând:www.podiatrie.ro

PR&Comunicare: Sănătatea Press Group – Expertul tău în comunicare pe domeniul medical

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha