60
None

BANCA TRANSILVANIA-banca intreprinzatorilor din toate domeniile a avut un an 2015 fabulos: profit urias si Divizia pentru medici - cota de piata de 30%

Anul 2015 a fost anul primei tranzactii M&A in care o banca romaneasca a introdus in portofoliu filiala unei banci straine. La 23 de ani de la infiintare, Banca Transilvania se poate lauda cu pozitia a treia dupa active in topul bancilor din Romania, are peste 2 milioane de clienti si 600 de sucursale.

Recunoscuta ca “Banca oamenilor intreprinzatori” , banca a cunoscut in 2015 o crestere a actiunilor cu 30% si a raportat un profit contabil de 2,4 miliarde lei, maxim istoric, conform ZF. Banca a inregistrat un numar de clienti de 2,15 milioane, in crestere cu 14% fata de 2014.

De altfel, presedintele CA, bancherul Horia Ciorcila, spune ca anul 2015 a marcat o revenire a creditarii si a increderii in randul antreprenorilor. Considera si un succes preluarea Volksbank Romania, entitate care va disparea complet in ianuarie 2016 si care a fost absorbita complet sub toate aspectele, clientii fostei banci austriece migrand cu success la serviciile oferite de BT. Valoara tranzactiei prin care BT a achizitionat Volksbank Romania este de 711 milioane euro.

Cota de piata de 30% pe nisa de medici

Banca Transilvania a dus o politica activa de dezvoltare a unor nise, dintre care se distinge Divizia pentru Medici. Dl Presedinte declara pentru BM ca “avem cota cea mai mare pe nisa doctori , cu 40.000 de conturi de doctori, ceea ce inseamna o cota de piata de 30%”. Si piata romaneasca a achizitionarii de echipamente medicale, de extindere si modernizare a cabinetelor are bune perspective si in anii care vor urma.

Presedintele Banca Transilvania isi exprima speranta ca banca va ajunge inevitabil la o “o cota de piata intre 15-17% in urmatorii doi-trei ani, din crestere organiza, dar si din achizitiile pe care planuieste sa le faca”.Domnia sa aprecia ca “2015 a fost cel mai bun an pentru noi”.” BT va ramane banca oamenilor intreprinzatori, scopul nostru este ca Romania sa creasca si sa dezvolte din interior”.

Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha