CONFERINȚA NAȚIONALĂ A MEDICAMENTULUI „Siguranța pacientului și farmacovigilența - Reglementare - Comunicare etică - Acces”

Scris de Redactie 133 afisari
08:49:08, Joi 06 Septembrie 2018
Redactie

Redactie

Conferința Națională a Medicamentuluicu tema „Siguranța pacientului și farmacovigilența, Reglementare - Comunicare etică - Acces” va avea loc în perioada20-21 septembrie 2018, la Phoenicia Grand Hotel București și va fi organizată în parteneriat instituțional cu Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) care asigură caracterul tehnic,sub egida Comisiei pentru Sănătate Publică a Senatului și a Comisiei pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaților.

Evenimentul își propune să lanseze o platformă  de discuții independente pentru dezbaterea celor mai importante subiecte referitoare la siguranța medicamentuluiîn beneficiul pacientului și să aducă în atenția experților și autorităților din România cele mai relevante informații privind siguranța pacientului și farmacovigilența, precum și reglementările naționale și internaționale în domeniu.

Conferința Națională a Medicamentului este organizată în premieră în România. Această manifestare este poziționată drept eveniment expert pe tema siguranței medicamentului și a  farmacovigilenței prin tematica abordată și experiența lectorilor. Evenimentul va reuni autorități, profesioniști din domeniul reglementării medicamentelor, farmaciști și medici, reprezentanți ai asociațiilor de pacienți și ai industriei farmaceutice. Farmacovigilența reprezintă un element important pentru sănătatea publică iar această manifestare este menită să genereze un cadru solid de discuții între părțile implicate în problematica siguranței medicamentuluia declarat  Prof. Dr. Anca Dana Buzoianu, coordonatorul științific al evenimentului.

Printre lectorii care vor fi prezenți la conferință se numără: Dr.Alexandru Velicu- Președinte al ANMDM, Dr.Roxana Stroe - Șef Serviciu Farmacovigilență și Managementul Riscului la ANMDM, Membru PRAC (Comitetul pentru Evaluarea Riscurilor în Farmacovigilență), Dr. Nicolae Fotin - Expert medical și reglementare, Adrian Ionel - CEO Compania Națională UNIFARM SA, Anca Crupariu- Șef Departament Politici și Strategii ANMDM,  Crînguța Brăiescu- Șef Serviciu Supravegherea calității medicamentelor, alertă rapidă ANMDM,Prof. Dr. Alexandru Rafila - Expert sănătate publică, Sandra Alexiu- Președinte al Asociației Medicilor de Familie București, Vlad Negulescu – Șef Departament Evaluare Tehnologii Medicale, Conf. Dr. Diana Loreta Păun - Consilier de Stat Departamentul de Sănătate Publică, Administraţia Prezidenţială,  Dr. Laszlo Attila  - PreședinteComisia pentru Sănătate Publică a Senatului României, Conf. Dr. Florin Buicu - Președinte Comisia pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaților, Cornelia Bala- Președinte Asociația Română de Educație în Diabet, Dr.Dragoș Crețoiu- cercetător.

Invitat specialîn cadrul conferinței este Prof. Dr. Herve Le Louët - Președinte al Consiliului pentru Organizații Internaționale pentru Științe Medicale (CIOMS),  membru al Comitetului pentru Evaluarea Riscurilor în Materie de Farmacovigilență (PRAC) în perioada iulie 2012 – iunie 2018.

Organizarea acestui eveniment reprezintă cea mai bună oportunitate de a asigura o platformă de discuții independente între toți actorii implicați în problematica medicamentului. Consider că este foarte important să generăm dezbateri constructive, dar și să prezentăm aspectele reglementărilor în vigoare astfel încât să creștem impactul informației aferente medicamentului, atât în rândul celor implicați cât și în rândul opiniei publice prin intermediul mass media” a declarat Dr. Alexandru Velicu Președinte al Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale.

Dintre temeleabordate în cadrul evenimentului amintim: cadrul de reglementare al medicamentului, farmacovigilența și siguranța medicamentelor, farmacovigilența - terapii biologice, biosimilabile, siguranța vaccinurilor - reglementare și aspecte practice, evoluția cadrului de reglementare în domeniul studiilor clinice al medicamentelor, rolul comunicării pentru siguranța pacientului, disponibilitatea medicamentelor și accesul pacienților la terapii, aspecte de cercetare fundamentală și inovare în domeniul medicamentului, falsificarea și comețul ilegal versus siguranța pacientului.

Despre ANMDM:

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale reprezintă de peste 50 de ani autoritatea de reglementare în domeniul medicamentului din România și, din 2015, autoritatea națională competentă și în domeniul evaluării tehnologiilor medicale.

PR & Comunicare: Sănătatea Press Group - Expertul tău în comunicare în domeniul medical

Media Kompass – monitorizare și evaluare

Pentru alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi: Ioana Lucescu,PR Manager Sănătatea Press Group

Mobil: 0735.175.051, E-mail: press@sanatateapress.ro

Sus
Comentarii
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici
Evenimente medicale Evenimente

in luna Octombrie 2018

A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018 A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018

17 Octombrie 2018

In Sibiu
Farma Practic ediția 69, Eforie Nord Farma Practic ediția 69, Eforie Nord

05 Octombrie 2018

In Constanta
Pancreas 360°, Bucuresti Pancreas 360°, Bucuresti

03 Octombrie 2018

In Bucuresti
Congresul Național de Dermatologie, 2018 Congresul Național de Dermatologie, 2018

03 Octombrie 2018

In Brasov
Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018 Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018

04 Octombrie 2018

In Cluj