Caravana cu medici

Scris de Calin Marcusanu 1075 afisari
10:02:29, Luni 12 Octombrie 2015
Calin Marcusanu

Calin Marcusanu

Director General FIN WATCH

calin.marcusanu@finwatch.ro
0753.074.960
021.321.61.23

Într-o vreme când se întâmplă un adevărat exod al medicilor spre ţări cu servicii de sănătate mai bine puse la punct şi mai bine plătite, alţii au iniţiative mai nobile: 5 medici rezidenţi au format un grup de cca 100 de medici şi asistenţi medicali care se deplasează în weekend-uri în diverse zone rurale din ţară. Aici ei oferă sătenilor in ideea de prevenţie un control medical în regim ambulatoriu gratuit, recomandări şi scrisoare medicală. Acest program, numit „Caravana cu medici” mergând uneori în sate din care medicii au plecat în străinătate la mai bine, vine să suplinească o parte din golul lasat de aceştia. Sunt consultaţi bătrâni care nu au fost văzuţi niciodată de medic sau localnici cărora nu li s-a măsurat niciodată tensiunea arterială sau glicemia. Sunt descoperite cu această ocazie fel de fel de metehne de care purtătorii suferă fără să fi întrebat medicul. Caravana include un laborator mobil pentru analize de sânge şi urină, examen clinic complet, electrocardiogramă, ecografie abdominală, examen oftalmologic, neurologic, pediatric, gastroenterologic etc, efectuate de către medici specialişti sau rezidenţi care participă voluntar. 
 
Această iniţiativă se desfăşoară sub egida Societăţii Române de Medicină Internă, în colaborare cu Institutul Clinic Fundeni şi sub patronajul Ambasadei Danemarcei în România, cu sprijinul logistic şi financiar al unor companii româno-daneze. 
 
Într-o emisiune TV destul de recentă, în care era intervievat MS Regele Mihai, acesta a fost întrebat cum s-ar fi descurcat cu atâta corupţie câtă este în ţară dacă în anii imediat după revoloţie ar fi urcat din nou pe tron. Raspunsul a fost că există destui români curaţi, dornici să facă ceva pentru semenii lor şi nu doar pentru ei înşişi însă aceştia trebuie scoşi la lumină, încurajaţi, puşi să lucreze şi asiguraţi că a face bine nu se va întoarce împotriva lor. Aşa se întâmplă şi în exemplul dat, din păcate la o scară mică. Sperăm că nu vor apărea voci care să interzică iniţiativa pe motivul imixtiunii în zone geografice arondate altor medici (indiferent dacă nu-şi fac treaba sau au plecat din ţară).
Taguri: calin marcusanu
Comentarii
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici
Evenimente medicale Evenimente

in luna Septembrie 2018

CONGRESUL NAȚIONAL DE FARMACIE 2018 CONGRESUL NAȚIONAL DE FARMACIE 2018

26 Septembrie 2018

In Bucuresti
Iasi-Pediatrics Emergency Medicine Iasi-Pediatrics Emergency Medicine

06 Septembrie 2018

In Iasi
Farma Practic ediția 68, Gura Humorului Farma Practic ediția 68, Gura Humorului

21 Septembrie 2018

In Suceava
Congresul National de Cardiologie 2018, Sinaia Congresul National de Cardiologie 2018, Sinaia

19 Septembrie 2018

In Prahova
Digestive Endoscopy Cluj, 2018 Digestive Endoscopy Cluj, 2018

23 Septembrie 2018

In Cluj
CURS DE CARDIOONCOLOGIE, Constanta CURS DE CARDIOONCOLOGIE, Constanta

28 Septembrie 2018

In Constanta