11
None

Ce este un filler facial?

Ce este un filler facial?

Fillerele faciale sunt tratamente cosmetice de înfrumuse[are prin care se obţine

o reducere a ridurilor fine, dar şi a celor mai profunde de la nivelul feţei.

Termenul se referă în principal la injecţii realizate la nivelul pielii feţei, botoxul

fiind probabil cel mai cunoscut tratament de acest tip.

 

ARTICOLE DE SPECIALITATE

Existã o gamã largã de efecte produse de fillerele faciale; aceste efecte depind însã de ceea ce vrem sã obţinem la nivelul tegumentului facial, de tipul pielii la nivelul cãreia se aplicã tratamentul, dar şi de receptivitatea pielii pentru produsul respectiv. Nu existã niciun dubiu asupra faptului cã fillerele realizeazã o reducere vizibilã a ridurilor fine şi, uneori, acoperã chiar şi ridurile mai profunde de la nivelul feţei. Fillerele oferã un rezultat imediat, însã pentru o perioadã limitatã. Efectul fillerelor injectabile poate dura pânã la 9 luni.

Pacientul trebuie sã primeascã toate informaţiile referitoare la produsul care urmeazã sa-i fie injectat, pentru a cãpãta siguranţa necesarã efectuãrii acestei proceduri. Având în vedere faptul cã tratamentul se realizeazã în aproximativ o orã, pacientul îşi poate relua activitãţile zilnice obişnuite. Cu toate acestea, este indicat ca tratamentul sã se realizeze spre sfârşitul zilei, deoarece la încheierea procedurii poate apãrea o uşoarã durere, eritem, edemaţiere.

Înainte de efectuarea acestor tipuri de proceduri medicale, pacientul trebuie sã se asigure cã i-a oferit medicului toate informaţiile referitoare la istoricul sãu medical şi la tratamentele medicale pe care le urmeazã.

Pentru unii dintre pacienţi efectele fillerelor pot fi atât de impresionante încât ei pot sã abuzeze de acest tip de tratament de înfrumuseţare. În Marea Britanie existã aproximativ 65 de tipuri de fillere, comparativ cu doar 7 existente în SUA, unde reglementãrile legate de medicamente sunt mai stricte, astfel încât pacientul împreunã cu medicul curant trebuie sã aleagã cu atenţie produsul care urmeazã sã-i fie injectat pacientului.

Înainte de începerea injectãrii fillerului medicul informeazã pacientul despre modul cum se va desfãşura procedura şi, în acelaşi timp, va rãspunde întrebãrilor puse de acesta. Tot înainte de începerea procedurii, medicul va realiza câteva teste pentru evaluarea sensibilitãţii cutanate, deoarece unii pacienţi pot prezenta reacţii alergice. Pacientul se aşazã relaxat, i se aplicã o cremã anestezicã, medicul îi explicã toţi paşii procedurii, îl informeazã despre locul unde urmeazã sã-i injecteze substanţa şi câte injecţii vor fi la nivelul ariei respective.

Injectãrile fillerelor la nivelul nasului, dar şi la nivelul buzelor, sunt însoţite de un grad de inflamaţie mai ridicat, astfel încât medicul trebuie sã informeze pacientul cã în aceste zone poate apãrea: durere, eritem/echimozã la puţin timp dupã terminarea tratamentului. Unii pacienţi pot prezenta fine pete eritematoase la locul de infectare a substanţei, alţii pot simţi o uşoarã reacţie dureroasã, uneori pot apãrea slabe manifestãri alergice (edem, prurit), dar acestea vor dispãrea în câteva zile de la aplicarea tratamentului.

Cătălin Enăchescu

Raluca Manta

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha