3
None

Cel mai mare eveniment dedicat medicilor ATI - Congresul SRATI 2015 - va avea loc in perioada 13 - 17 mai la Sinaia

In perioada 13-17 mai 2015, la Centrul International de Conferinte din Sinaia, va avea loc Congresul National al Societatii Romane de Anestezie si Terapie Intensiva, care reuneste manifestarile devenite traditionale: Al 9-lea Congres Romano-Francez de Anestezie si Terapie Intensiva, Al 7-lea Simpozion Romano-Israelian de Actualitati in Anestezie si Terapie Intensiva, Al 14-lea Congres al Asistentilor de Anestezie si Terapie Intensiva si Al 2-lea Simpozion “Romania Dodoloata” al Societatilor de Anestezie si Terapie Intensiva din Romania si Moldova.

Congresul SRATI 2015va aduce laolalta peste 1.500 de participanti si este prezidat de Prof. Dr. Serban Bubenek, Presedintele Societatii Romane de Anestezie si Terapie Intensiva si de Prof. Dr. Dorel Sandesc, Presedintele de Onoare al evenimentului si Secretar de Stat in cadrul Ministerului Sanatatii. Tematica este centrata pe siguranta pacientului si a calitatii ingrijirilor prin educatie si cercetare si include diverse aspecte ale anesteziei, medicinei perioperatorii, terapiei intensive si terapiei durerii.

Evenimentul va dovedi si in acest an un nivel stiintific extraordinar - programul (atasat) se desfasoara in 5 sali si include 40 de sesiuni de conferinte si sesiuni tematice, dintre care 7 conferinte magistrale, 2 despre educatia in anesteziologie si 2 despre aspecte medico-legale ale profesiei de medic ATI, 6 sesiuni de comunicari orale dintre care una pentru asistenti medicali si 2 sesiuni de e-Postere, precum si un curs multidisciplinar de neurobiologie si un curs de tendinte noi in anestezia generala. 8 workshop-uri vor facilita invatarea unor proceduri si interactivitatea participantilor cu expertii. O noua conferinta plenara, dedicata Profesorului Serban Marinescu, vafi inaugurata anul acesta de Prof. Dr. Dorel Sandesc.

Calitatea programului stiintific este certificata de catre Societatea Europeana de Anesteziologie (ESA) si de creditarea cu 30 de puncte de Educatie Medicala Continua de catre Colegiul Medicilor din Romania. Congresul SRATI 2015 reuneste 78 de conferentiari din tara si un numar record de 60 din alte 20 tari, conferindu-i manifestarii un puternic caracter international.

Congresul SRATI 2015va fi insotit de o expozitie medicala specializata (ATImedica) la care participa un numar record de 59 de companii medicale care vor expune cele mai noi aparate, ustensile si tehnologii in domeniul anesteziei si terapiei intensive.

Congresul SRATI 2015este organizat de Societatea Romana de Anestezie si Terapie Intensiva care a devenit in ultimii 15 ani o societate foarte activa si care se bucura de o recunoastere fara precedent, fiind  cunoscuta pe plan international ca un partener egal de discutie in orice fel de forum stiintific si educational. Recunoasterea internationala a activitatii remarcabile a SRATI si prestigiul ei sunt oglindite si de faptul ca in acest moment este singura societate profesionala medicala care, vreodata, a obtinut postul de presedinte al unei societati europene. In clipa de fata, Prof. Dr. Daniela Filipescu isi desfasoara mandatul de 2 ani de Presedinte al Societatii Europene de Anesteziologie (ESA), iar acest lucru este foarte important pentru imaginea specialitatii ATI in Europa si in lume.

De asemenea, Prof. Dr. Dorel Sandesc este membru in boardul Societatii Mondiale de ATI (format din 5 membri), iar Prof. Dr. Serban Bubenek si Prof. Dr. Sanda Copotoiu sunt membri in comitete importante ale Societatii Europene de Anestezie. Aceasta evolutie semnificativa vine din eforturile comune ale SRATI, care a avut onoarea si sansa sa fie condusa de mari profesionisti, de la patriarhul acestei specialitati in tara noastra, Prof. Dr. George Litarczek, la cel care a modernizat in ultimii 20 de ani conceptul de Anestezie si Terapie Intensiva - Prof. Dr. Dan Tulbure, la Prof. Dr. Serban Marinescu, care, dornici de progres, au sprijinit toate proiectele importante de ameliorare a invatamantului medical al cercetarii stiintifice in domeniul ATI.

Subliniem ca Programul AP-ATI, care a pus la dispozitia sectiilor ATI din marile spitale, fonduri pentru achizitia de materiale si medicamente absolut necesare ingrijirii celor mai gravi bolnavi din spitalele publice, s-a bazat pe evaluarile si solicitarile Societatii Romane de Anestezie si Terapie Intensiva, discutate si armonizate la nivelul Ministerului Sanatatii. Acest program a devenit o “marca inregistrata” deoarece medici ATI din alte tari, au solicitat expertiza in replicarea lui in tari precum Cehia, Serbia, Italia, Belgia, iar structura si rezultatele acestui program sunt deja subiect de conferinte de succes la marile congrese si simpozioane internationale in domeniu.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa accesati site-ul evenimentului www.sraticongres.ro.

Acreditare presa

Pentru a facilita accesul la eveniment, va invitam sa completati Formularul de acreditare presa atasat. Dupa primirea Formularului de acreditare completat pe adresa de e-mailmedia@sraticongres.ro, veti fi contactati pentru confirmarea acreditarii Dumneavoastra.

Date de contact presa

Andreea Grigoroscuta

PR&Media Coordinator, Ralcom Exhibitions, media@sraticongres.ro, 0722 329 183  

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha