60
None

Centrele de Excelenta ARES: Investitie de 500.000 euro in cea mai moderna clinica de cardiologie si radiologie interventionala

Bucuresti, 21 ianuarie: Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala ARES anunta mutarea intr-un nou sediu in Bucuresti si lansarea unei noi proceduri medicale, realizata in premiera, in Romania: MitraClip. Investitia totala in relocare s-a ridicat la 500.000 de euro, suma in care este inclusa si investitia in dotarea cu noi aparaturi.

Centrele de Excelenta ARES: 2 angiografe si o capacitate de 65 pacienti/ zi

Mutarea Centrelor ARES reprezinta o extindere dedicata zonelor de consultatii, operatii si spitalizare, pe o suprafata de 600 de mp, ce ofera o capacitate totala de spitalizare de 65 de pacienti/ zi. Sediul ARES se afla in incinta spitalului Ponderas, un centru medical multidisciplinar, cu o suprafata de 9500 mp.

In plus, in urma relocarii si investitiei in aparatura de ultima generatie, ARES a devenit primul centru privat din Romania care functioneaza cu doua sisteme de angiografie in acelasi spatiu, astfel putand fi efectuate pana la 20 de angiografii zilnic.

“In cadrul Centrelor ARES, pacientii nostri pot beneficia de intervenii minim invazive, ca o alternativa la tratamentele clasice, de multe ori, traumatizante. De la infiintarea Centrelor in 2010 si pana in prezent, avem peste 3.200 de pacienti care au ales sa se trateze cu succes in centrul din Bucuresti, iar, anul trecut, am efectuat peste 1.100 de proceduri in cadrul Centrelor ARES Bucuresti.

Odata cu relocarea, avem la dispozitie doua sali de angiografie, astfel incat putem dubla capacitatea de lucru, reducand timpii de asteptare de la internare si pana la finalizarea procedurii. De asemenea, avem un sistem de back-up permanent in cazul in care un sistem se defecteaza. Siguranta pacientului este pe primul loc, iar garantia functionarii in permenenta a unui aparat de angiografie reprezinta, pentru noi, o prioritate.“,a declarat Iulian Plescan, Director Operational Centrele de Excelenta ARES.

Interventii medicale in premiera la ARES: MitraClip si Tavi

Mutarea in noul sediu marcheaza si debutul realizarii unor noi proceduri in Centrele ARES: MitraClip (tratamentul interventional al insuficientei mitrale) – ce va reprezenta o premiera in Romania si TAVI (implantarea percutana de aorta), o premiera in cadrul Centrelor ARES.

Tehnica MitraClip este minim invaziva, utila in cazul pacientilor selectionati in urma investigatiilor, si permite reducerea RM (regurgitarii mitrale) cauzata de bolile cardiace ischemice sau non-ischemice, de prolapsul de valva mitrala (PVM), sindromul Marfan sau de reumatismul articular. In acelasi timp, tehnica MitraClip imbunatateste functia cardiaca, scade complicatiile asociate si creste calitatea vietii.

TAVI este o procedura rezervata, in momentul de fata, celor mai bolnavi dintre pacientii cu stenoza aortica, ce nu pot beneficia de operatia pe cord din cauza riscului operator crescut. Prin aceasta procedura, care se realizeaza sub anestezie generala, valva este introdusa printr-un cateter (un tub de dimensiuni mici) la nivelul inimii.

Premiere medicale la ARES

De-a lungul anilor, Centrele ARES au realizat numeroase premiere medicale nationale si internationale, precum:

· Prima sectie destinata inchiderii percutane a malformatiilor congenitale cardiace din Romania;

· Primul Centru European de Excelenta si Training in embolizarea fibroamelor uterine din Europa de Est;

· Primul Centru European de Excelenta si Training in doua terapii endovasculare diferite: embolizarea fibromului uterin / embolizarea adenomului de prostata;

· Primul centru privat din România care tratează hipertensiunea arterială printr-o procedură inovatoare: denervarea arterelor renale (RDN);

· Primul centru privat din Europa care a montat stenturile revoluționare bioresorbabile Abbott Absorb;

· Premiera Nationala - Implantarea dispozitivului Watchman.

---------------------------------------------------------------

Centrele ARES

Încă din anul 2010, prin deschiderea primului Centru de Excelență în Cardiologie și Radiologie Intevențională București, ARES s-a remarcat pe piața serviciilor medicale prin oferirea unui act medical responsabil și a unei alternative în ceea ce înseamnă medicina tradițională, asigurând tratamente minim  invazive în locul tratamentelor clasice. Formată din doctori renumiți, cu o înaltă calificare medicală, dobandită atât în România, cât și în străinătate, echipa medicală ARES colaborează cu cadre medicale prestigioase din țară și din afară, ce garantează calitatea actului medical.

Pentru mai multe informatii:

Claudia Clipici, The Public Advisors

Tel: 0733 300 753

E-mail: claudia.clipici@publicadvisors.ro

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha