30
None

Cine are grijă de microbiota ta?

Probabil nici nu știi ce e microbiota. Nu e nicio problemă, până acum câțiva ani, denumirea aceasta le era necunoscută și medicilor. Se vorbea despre „flora intestinală” (înlocuită acum de termenul „microbiotă”), însă în afara specialiștilor în domeniu, puțini întelegeau despre ce e vorba și care este rolul ei în menținerea sănătății.

Intestinul uman este un sistem foarte complex. El conține de zece ori mai multe microorganisme decât celulele din corp și de 100 până la 1000 de ori mai multe gene microbiene decât genele umane. Flora intestinală sau microbiota asigură astfel aproximativ 80% din imunitatea organismului.

Bacteriile considerate benefice pentru sănătate sunt prezente în intestinul subțire, colonul ascendent și transvers, iar bacteriile potențial patogene, în condiții ideale, ar trebui să se găsească doar în colonul descendent .

Proporția corectă între bacteriile benefice și cele patogene este de 85% versus 15%. Atunci când această proporție se schimbă, apare disbioza. Disbioza este un dezechilibru al microbiotei, asociat cu consecințe nocive pentru gazdă. Cauzele disbiozei sunt diverse: alimentația necorespunzătoare, terapia medicamentoasă (în special cea cu antibiotice), bolile cronice ale tractului gastrointestinal, infecțiile virale sau bacteriene ale tractului digestiv, factorii externi cum ar fi situațiile stresante, sau călătoriile.

Prin funcții fiziologice și farmacologice similare celor din microbiota echilibrată, probioticele ajută la refacerea microbiotei în timpul unui episod de disbioză și ulterior intărește funcţia barierei intestinale, crescând producţia de mucus şi scăzând permeabilitatea mucoasei intestinale.

Ce sunt probioticele? 

Probioticele sunt microorganisme vii (bacterii și drojdii) care, atunci când sunt ingerate în număr suficient, conferă beneficii pentru sănătatea consumatorului. Pentru stimularea dezvoltarii selective a probioticelor din colon, intervin prebioticele, acestea ajutând la adeziunea probioticelor la epiteliul intestinal.

Prebioticele sunt definite ca produse alimentare nedigerabile (de exemplu fibre alimentare), care favorizează dezvoltarea bacteriilor benefice.

Combinația de probiotice cu prebiotice formează simbioticele.

Ajungând în intestin, prebioticele creează condiții favorabile pentru înmultirea probioticelor. Aceasta are efecte benefice asupra organismului, contribuind la îmbunătătirea stării de sănătate.

Restabilirea echilibrului microbiotei susține funcționarea corectă a aparatului digestiv, ameliorarea tulburărilor digestive cum ar fi diareea, constipația sau balonarea, refacerea și creșterea capacității de apărare a organismului împotriva microorganismelor patogene și stimularea producerii de vitamine, cum ar fi vitaminele B si K,

Lactoflora este un simbiotic inovator, de ultimă generație, datorită formulei sale brevetate, echilibrată și realizată în conformitate cu noile concepte în nutriție.

Lactoflora conține o combinație patentată de patru tulpini bacteriene, în număr foarte mare de probiotice, disponibilă în două variante, una pentru adulți și una special concepută pentru copii.

Lactoflora se administrează doar o singură dată pe zi, de obicei după masa principală a zilei.

Flaconul de Lactoflora este special conceput, astfel încât să asigure viabilitatea și concentrația stabilă a probioticelor pe toată durata de valabilitate a produsului.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha