Comunicat posteveniment - Conferința Naționala a Asociației Române pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie (AREPMF)

Scris de Redactie 1425 afisari
13:29:14, Miercuri 07 Martie 2018
Redactie

Redactie

Dorim să vă mulțumim tuturor deopotrivă pentru implicarea remarcabilă în realizarea unui eveniment de înaltă ținută științifică și umană, un Eveniment Științific Inovativ dedicat Echipei medicale de asistență medicală primară, la capătul căruia putem face următorul bilanț în cifre:

Cea de-a patra Ediție a Conferinței Naționale a Asociației Române pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie (AREPMF) derulată în perioada 22-25 februarie 2018, în Centrul Universitar Târgu-Mureș, a beneficiat de participare internațională: Israel, Olanda, Belgia, Franța.

Conferința s-a desfășurat sub egida Parteneriatului Educațional cu Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș, având ca Parteneri Instituționali Primăria Târgu-Mureș și Prefectura Mureș.

Evenimentul a fost creditat de către Colegiul Medicilor din România cu 20 de credite EMC și de către O.A.M.G.M.A.M.R. cu 15 credite.

De la personalități marcante: Acad. Prof. Dr. Adrian Restian, Prof. Dr. Coriolan Ulmeanu, Prof. Dr. Evelina Moraru, Prof. Dr. Marin Burlea, Prof. Dr. Eugene Leibovitz, Prof. Dr. Doina Pleșca, Prof. Dr. Sorin Man, Prof. Dr. Oana Mărgineanu, Prof. Dr. Cristian Gheonea, Prof. Dr. Mihaela Bălgrădean, Prof. Dr. Monica Hăncianu, Prof. Dr. Mihai Gafencu, Prof. Dr. Matei Dumitru, Prof. Dr. Dumitru Borțun, Conf. Dr. Livia Ognean, Conf. Dr. Manuela Cucerea, Conf. Dr. Victoria Hurduc, Prof. Dr. Rodica Togănel, Conf. Dr. Ioan Tilea, Conf. Dr. Ladislau Ritli, Conf. Dr. Tatiana Ciomârtan, Conf. Dr. Oana Falup-Pecurariu, Conf. Dr. Alina Murgu, la distinși colegi medici specialiști în medicina de familie sau alte specialități, cu toții, figuri emblematice ale medicinei contemporane, dascăli dedicați și oameni de valoare, au generat împreună, pe parcursul Conferinței, echipe interdisciplinare de top.

Viziunea inovatoare a autorilor, medici de familie, a reușit să integreze informațiile medicale de ultimă oră, ghiduri și protocoale, ale societăților de profil, internaționale, în algoritmi practici, utili în activitatea de zi cu zi, generând sesiuni dinamice, captivante, cu prezentări “1 slide - 5 minutes”

Sesiunile Meet the Professor și Meet the Experts au captat interesul participanților prin tematica abordată: de la prevenție la patologie - respiratorie, digestivă, infecțioasă, la abordarea pacientului HIV pozitiv, neurologie pediatrică sau afecțiuni osteoarticulare. Fiecare dintre aceste subiecte a fost prezentat integrativ, de la elemente de diagnostic pozitiv și diferențial, algoritmi de lucru, la modalități de colaborare interdisciplinară.

Sesiunea dedicată asistenților medicali a cuprins recomandări de practică medicală aplicată, esențială pentru asigurarea asistenței medicale la standarde înalte de calitate.

Tinerii medici au avut ocazia să își prezinte cunoștințele și munca de cercetare pe parcursul unor sesiuni extrem de vii și interactive de prezentare a E-posterelor, în două zile consecutive.

Lansarea de carte din acest an a concentrat atenția auditoriului asupra lucrărilor semnate de colegii noștri, medici de familie sau din alte specialități medicale:

- “Îndreptar de vaccinare dedicat părinților” – autor Echipa AREPMF, volum de carte electronică ce prezintă informații despre bolile infecțioase prevenibile prin vaccinare, compoziția vaccinurilor, recuperare vaccinală, sintetizate într-un limbaj ușor de înțeles de către părinți.

- Acces Web: http://www.leistung.ro/produs/indreptar-de-vaccinare-dedicat-parintilor/

- Acces Facebook: https://facebook.com/commerce/products/2307840712574631

- “Sindromul de burnout” – autori: Dr. Ileana Brînză și Dr. Valeria Herdea, abordează o patologie frecventă în rândul persoanelor active, personalul medical fiind, din păcate, una dintre categoriile cele mai afectate.

- “Semiologie pediatrică ilustrată” – autor Conf. Dr. Ladislau Ritli, volum cu caracter didactic dedicat studenților, medicilor rezidenți sau specialiști.

- “Părinte la început de drum” - autor Dr. Valeria Herdea- destinat tinerilor părinți.

Gala Premiilor AREPMF, Ediția I - a omagiat Calitatea în Medicină și Viață: personalități marcante ale medicinei românești, medici specialiști în medicina de familie- cu toții adevărate modele pentru colegii mai tineri și pentru societate -, organizații dedicate îngrijirii și ocrotirii copiilor.

Vă așteptăm cu mult drag alături de noi, la Conferința Națională a AREPMF, Ediția a V-a, în perioada 21-24 februarie 2019, sub același Motto: “Îndrăznește, Poți!”

ECHIPA AREPMF

Sus
Comentarii
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici
Evenimente medicale Evenimente

in luna Septembrie 2018

CONGRESUL NAȚIONAL DE FARMACIE 2018 CONGRESUL NAȚIONAL DE FARMACIE 2018

26 Septembrie 2018

In Bucuresti
Iasi-Pediatrics Emergency Medicine Iasi-Pediatrics Emergency Medicine

06 Septembrie 2018

In Iasi
Farma Practic ediția 68, Gura Humorului Farma Practic ediția 68, Gura Humorului

21 Septembrie 2018

In Suceava
Congresul National de Cardiologie 2018, Sinaia Congresul National de Cardiologie 2018, Sinaia

19 Septembrie 2018

In Prahova
Digestive Endoscopy Cluj, 2018 Digestive Endoscopy Cluj, 2018

23 Septembrie 2018

In Cluj
CURS DE CARDIOONCOLOGIE, Constanta CURS DE CARDIOONCOLOGIE, Constanta

28 Septembrie 2018

In Constanta