33
None

Congresul Boli Cronice Netransmisibile a reunit peste 600 de medici specialisti

Peste 600 de medici din specialitățile cardiologie, neurologie, diabet și obezitate, pneumologie și oncologie au luat parte la Congresul Național Bolile Cronice Netransmisibile, ediția IV-a, ce s-a desfășurat în perioada 27-28 februarie 2015, la București, Hotel Ramada Parc. Congresul Național Bolile Cronice Netransmisibile, a fost coordonat de prof.dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române și acad. Maya Simionescu.

Medical Market a lansat cu aceasta ocazie suplimentul de Boli Cronice Netransmisibile, care a fost distribuit pe scara larga in cadrul congresului.

Sesiunile științifice au fost susținute de peste 25 de speakeri, unii dintre cei mai renumiți profesioniști din domeniul managementului bolilor cronice netransmisibile. Astfel, au fost prezentate și dezbătute cele mai actuale date cu privire la prevenirea și combaterea bolilor cronice netransmisibile.

Mai exact, prima zi a Congresului fost dedicată prezentării situației actuale din punct de vedere epidemiologic a bolilor cronice netransmisibile, dar și a unor proiecte și inițiative, pe fiecare specializare în parte, în vederea prevenirii îmbolnăvirii, a reducerii numărului de persoane diagnosticate cu boli cronice netransmisibile și a ținerii sub control a acestor afecțiuni.

Tot în cadrul primei zile a fost lansată, către toate societățile științifice interesate, propunerea formării unui Grup de Educație Terapeutică  în Bolile Cronice Netransmisibile (GET-BCN), prin care să fie reunite toate eforturile în domeniul educației terapeutice. Mai mult, se dorește ca în acest mod să se realizeze o mai bună gestionare a acestor patologii de către pacienți și familiile lor.

Cea de-a doua zi a Congresului s-a axat pe aspectele particulare ale prevenției în bolile cronice netransmisibile.

Organizația Mondială a Sănătății a făcut public în data de 19 ianuarie 2015 raportul global privind bolile cronice netransmisibile pentru anul 2014. OMS a atras atenția asupra asumării unor acțiuni urgente, care trebuie luate la nivel guvernamental, de către țările care au intrat în programul ”25 by 25”, pentru a reduce și preveni extinderea epidemică a acestor afecțiuni cronice netransmisibile.

Conform ultimului raport, aproximativ 38 milioane de oameni mor, în fiecare an, la nivel mondial, înainte de vârsta de 70 de ani, din cauza afecțiunilor cardiologice și pulmonare, a infarctului, a cancerului și a diabetului. Organizația Mondială a Sănătății propune ca la nivelul fiecărei țări implicate, să fie impuse obiective precise și sa fie implementate acțiuni care să îndeplinească raportul cost-eficiență. OMS adresează raportul asupra bolilor cronice netransmisibile în special ministerelor de sănătate și autorităților care pot acționa concret.

Conform raportului, majoritatea deceselor cauzate de bolile cronice netransmisibile pot fi prevenite. Din totalul de 38 de milioane de decese cauzate de aceste afecțiuni, 16 milioane ar putea fi evitate. Decesele premature pot fi evitate prin dezvoltarea de politici de sănătate cu privire la reducerea consumului de tutun, reducerea consumului de alcool, promovarea unei alimentații sănătoase, a activității fizice și promovarea îngrijirii medicale primare. În continuare, cea mai mare rată de mortalitate din cauza bolilor cronice netransmisibile și a complicațiilor acestora se înregistrează în tările mediu și slab dezvoltate.

Mai multe informații despre eveniment pot fi găsite pe www.bolicronice-netransmisibile.ro

Management eveniment: Sănătatea Press Group 

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha