Congresul Naţional de Balneologie, 2017

Scris de Redactie 1470 afisari
08:39:35, Luni 15 Mai 2017

În fiecare an, primăvara, Asociaţia Română de Balneologie organizează Congresul Naţional de Balneologie. Anul acesta, 2017,  întâlnirea colegială şi ştiinţifică am avut-o în frumoasa staţiune balneară  Băile Govora.

Consider că balneologia este ştiinţă şi artă. În acest an am abordat o temă practică şi actuală "Balneologia-  coordonate de dezvoltare ale domeniului".

Toate temele abordate pe parcursul celor patru zile ale congresului  au fost deosebit de interesante, restectiv noutăţi în cercetarea factorilor naturali terapeutici prin  studii clinice şi experimentale, despre rolul mofetelor şi a apelor minerale carbogazoase în profilaxia şi  recuperarea cardiovasculară,  importanţa salinoterapiei în recuperarea afecţiunilor respiratorii, efectele apelor minerale în afecţiunile renale, noutăţi în recuperarea medicală prin terapia virtuală, istorie şi tratamente balneare în staţiunile din tara noastră.

In calitate de Preşedinte al Congresului am dorit să oferim o viziune amplă şi  reală asupra temelor adordate, argumente, suport ştiinţific, experienţe personale ale specialiştilor, să identificăm priorităţi şi posibile colaborări viitoare, de stimulare a cercetărilor în balneologie.

Medicina balneară şi de recuperare cunoaşte , astăzi, o dezvoltare continuă, dar şi nevoile sociale şi economice actuale  în turismul balnear necesită o adaptare continuă a formării şi educaţiei la nivel unuversitar şi posuniversitar.

Trebuie să ne respectăm tradiţia şi istoria balneară , dar avem şi datoria  de a dezvolta o medicimă balneară modernă, bazată pe cercetare, pe o valorificare durabilă a factorilor naturali terapeutici, pe servicii medicale competitive, astfel încât beneficiarul, fie turist sau pacient,  să aleagă ca şi destinaţie România.

Şef Lucrări Dr.Gabriela Dogaru

Preşedinte Congres Naţional de Balneologie 2017

Vicepreşedinte Asociaţia Română de Balneologie

Sus
Comentarii
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici
Evenimente medicale Evenimente

in luna Octombrie 2018

A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018 A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018

17 Octombrie 2018

In Sibiu
Farma Practic ediția 69, Eforie Nord Farma Practic ediția 69, Eforie Nord

05 Octombrie 2018

In Constanta
Pancreas 360°, Bucuresti Pancreas 360°, Bucuresti

03 Octombrie 2018

In Bucuresti
Congresul Național de Dermatologie, 2018 Congresul Național de Dermatologie, 2018

03 Octombrie 2018

In Brasov
Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018 Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018

04 Octombrie 2018

In Cluj