Cum ne alegem montura optica?

Scris de 1777 afisari
12:19:27, Marti 31 August 2010

Imaginea personală se construieşte în funcţie de alegerile facute în privinţa vestimentaţiei, a locurilor frecventate, a cercului de prieteni, a stilului de viaţă.

Oamenii reprezintă produsul grupului din care fac parte. Zi de zi, de multe ori, fără a fi conştienţi, „împrumutăm” cuvinte, expresii, păreri, pe care, ulterior, le introducem în stilul nostru de viaţă.

Oamenii secolului XXI au un caracter complex, urmăresc un scop precis în viaţă, sunt la curent cu noutăţile în ceea ce priveşte moda şi încearcă să introducă aceste noutăţi în propriul stil de viaţă.

Vestimentaţia, încălţămintea, produsele cosmetice, accesoriile sunt atribute ale frumuseţii exterioare, deoarece prin prisma lor ne punem în valoare calităţile, personalitatea.

Alegerea monturii optice potrivite este obligatorie pentru purtătorul modern de ochelari de corecţie.

Lumea ochelarilor s-a schimbat enorm în ultimii 10 ani, aceasta oferind acum mii de opţiuni în ceea ce priveşte stilul, brandul şi materialele utilizate.

Dar, având atât de multe opţiuni, cum facem selecţia? Alegerea dumneavoastră ar trebui să ia în calcul atât necesitatea medicală, cât şi decizia personală. Nu există dubii când spunem că o montură optică potrivită tipului feţei, culorii părului, tipului de ten, îmbunătăţeşte imaginea personală. Pe lângă acestea, mai trebuie luat în calcul şi modul de viaţă.

Astăzi, mai mult decât oricând, ochelarii reprezintă un accesoriu de modă şi, de ce nu, un indiciu al personalităţii purtătorului.

Imediat ce efectuaţi consultaţia oftalmologică, va trebui să alegeţi, împreună cu un consultant de vânzări, montura optică. Alegerea acesteia în funcţie de caracteristicile faciale reprezintă un pas important în acest proces. Optând pentru o formă specifică, puteţi accentua importante trăsături.

Este posibil să aveţi nevoie de a doua pereche de ochelari (de soare, pentru anumite sporturi practicate etc). Discutând cu un consultant de vânzări despre propriul dumneavoastră stil de viaţă, îl veţi putea ajuta să-şi facă o imagine şi, împreună, ţinând cont de prescripţie, să alegeţi soluţia optimă.

Monturile optice se prezintă într-o varietate de materiale, de la titan şi oţel până la acetat sau combinaţii dintre metal şi acetat.

Alegerea culorii se realizează extrem de uşor, întrucat paleta cromatică este nelimitată.

Alegeţi montura optică conform propriilor necesitaţi vizuale şi stilului dumneavoastră de viaţă!

Pentru a alege o montură optică potrivită chipului dumneavoastră, trebuie să ştiţi în ce categorie de tip de faţă vă încadraţi (oval, pătrat, dreptunghiular, rotund, în formă de inimă sau triunghiular).

Va încadraţi în categoria persoanelor având faţa rotundă sau dreptunghiulară? Doriţi să ascundeţi faptul că aveţi ochii prea apropiaţi sau, pur şi simplu, consideraţi că aveţi sprâncenele prea groase? Nicio problemă, montura optică potrivită le va minimiza.

Comentarii
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici
Evenimente medicale Evenimente

in luna Octombrie 2018

A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018 A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018

17 Octombrie 2018

In Sibiu
Farma Practic ediția 69, Eforie Nord Farma Practic ediția 69, Eforie Nord

05 Octombrie 2018

In Constanta
Pancreas 360°, Bucuresti Pancreas 360°, Bucuresti

03 Octombrie 2018

In Bucuresti
Congresul Național de Dermatologie, 2018 Congresul Național de Dermatologie, 2018

03 Octombrie 2018

In Brasov
Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018 Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018

04 Octombrie 2018

In Cluj