46
None

Dezechilibrele care duc la infertilitate se tratează prin medicina integrată

Infertilitatea este incapacitatea unui cuplu de a obţine o sarcină după cel puţin un an de contact sexual neprotejat. Aproximativ 1 din 6 cupluri este afectat de infertilitate, o statistică uluitoare, din păcate. Cu toate că există încă multe persoane care privesc în continuare fertilitatea că pe o problemă „strict feminină”, statisticile arată că în jumătate dintre cazurile de infertilitate este implicat şi partenerul de sex masculin. Ponderea pe sexe este: o treime din cazuri este determinată exclusiv de patologia partenerului feminin şi o treime de patologia parte-nerului masculin. Iată de ce atunci când un cuplu dorește un copil e bine ca la medic să se prezinte ambii parteneri.

Cauze biologice

La femei, cauzele frecvente sunt cu preponderență (dar nu se limitează la): disfuncţia ovulatorie, aderenţa pelvină (țesut cicatrizat care leagă organele şi interferează cu sarcina), endometrioza, fibromul uterin, afecţiunea tuburilor falopiene, sindromul ovarelor polichistice, menopauza timpurie, hiperprolactinemia (secreţia excesivă a prolactinei, hormonul care stimulează producerea lactaţiei), pierderea repetată a sarcinilor. De cele mai multe ori, aceste cauze se întrepătrund, nimic în organismul uman nu este izolat ca și patologie. Infertilitatea masculină poate constitui uneori chiar singurul motiv pentru care un cuplu nu poate concepe o sarcină sau se poate adăuga la seria de motive asociate ale partenerei, ceea ce creează o situaţie complexă de infertilitate în cuplu. În cazul lor, infertilitatea poate fi legată de afecţiuni şi dereglări în corp cum ar fi: producţia scăzută de spermă şi distribuirea acesteia în mod deficitar, impotenţa, infecţiile cu transmitere sexuală netratate, leziunile precedente ale testicolelor.

Alte cauze, comune ambelor sexe, pot fi afecțiuni și dereglări precum: bolile autoimune, defectele din naștere care afectează tractul reproducător, cancerul sau o tumoră, problemele de coagulare, medicația (chimioterapia în mod special), dezechilibrele hormonale, afecțiunile tiroidiene, diabetul. Desigur, aspectele negative în stilul de viaţă pot favoriza infertilitatea.

Evaluarea cuplului infertil trebuie să ţină, aşadar, seama de toate verigile procesului de concepţie: ovulaţia, transportul tubar al ovulului, producţia şi viabilitatea spermatozoizilor, eliberarea în vagin la momentul oportun, receptivitatea mucusului cervical, fertilizarea şi receptivitatea uterină pentru implantare, stilul de viață, vârsta, mediul în care trăiește, natura și durata muncii pe care o prestează zilnic, dezechilibrele de orice fel, istoricul medical.

Cauze pshihologice

Dincolo de problemele biologice, însă, cercetările arată că majoritatea cazurilor de infertilitate pot fi asociate cu cauze psihologice la bărbat sau la femeie. În aproape o treime din cazuri, este identificată problema psihologică la femeie, într-o treime la bărbat, 10% la ambii parteneri, iar pentru restul de aprox 20% din cazuri nu a putut fi atribuită exact cauza infertilităţii. Nu numai că într-o măsură covârşitoare cauzele sunt psihologice, dar tratamentele hormonale prescrise în cazul infertilităţii cresc considerabil disconfortul emoțional. În urma unui studiu în care au fost incluse 200 de cupluri care au vizitat frecvent o clinică de fertilizare, jumătate dintre femei şi 15% dintre bărbaţi au spus că infertilitatea a fost cea mai tristă şi mai frustrantă experienţă din viaţa lor. Un alt studiu în care au fost incluse 488 de femei americane a arătat că femeile care sufereau de infertilitate s-au simţit la fel de anxioase şi deprimate ca cele diagnosticate cu cancer, hipertensiune arterială sau cele care îşi reveneau după un atac de cord.

Persoanele care află că sunt infertile experimentează adesea o emoţie supărătoare şi des întâlnită în rândul celor care suferă după o pierdere foarte mare (în acest caz, pierderea este capacitatea de a procrea). Reacţiile tipice includ şocul, durerea, depresia, mânia şi frustrarea, dar şi o pierdere a stimei și a încrederii în sine şi a sentimentului de control asupra propriului destin.

Remedii. De ce medicina integrată?

Există extrem de multe abordări ale medicinei alopate, dar și multe alte procedee alternative pentru tratarea infertilității. Cele mai multe dintre ele, însă, nu abordează problema holistic, procedeele sunt chinuitoare, costisitoare și induc o stare de stres care nu numai că nu face bine mamei, dar afectează și fătul și, ulterior, dezvoltarea lui. Din păcate, deși finalitatea unor atare proceduri ar trebui să fie un motiv de bucurie maximă, în proporție covârșitoare oamenii sfârșesc prin a fi obosiți, deprimați și mai dezechilibrați ca înainte de tratament. Stresul cauzat de tratamente și de dezechilibrele emoționale preexistente acestora, dezechilibrele pe care medicamentația le cauzează în alte părți de organism și cele care rămân în continuare netratate, considerate a fi „neimportante” și care vor afecta pe alte căi atât mama, cât și copilul pe care îl poartă, stresul indus în cuplul care nu poate concepe pe căi naturale, toate aceste lucruri aduc după sine, din păcate, alte probleme. Medicina integrată ScienceMed vindecă holistic. Cu ajutorul aparatelor de biorezonanță și electrosomatografie interstițială măsurăm toate dezechilibrele existente la nivel energetic și celular. Este primul pas și este esențial pentru o abordare firească a problemei. Stabilim cauzele și legăturile dintre ele, echilibrăm fizicul, mentalul și emoționalul. Tratamentele, dincolo de faptul că sunt verificate cu aparatul de biorezonanță și sunt individualizate pe fiecare pacient în parte, nu au efecte secundare. Folosim produse homeopate, fitoterapice și gemoterapice ori remedii florale Bach care, combinate între ele duc la o reechilibrare a întregului organism, rezolvând nu doar problema infertilității, ci și alte probleme. Foarte importante sunt ședințele de echilibrare energetică, prin care ne ajutăm corpul să răspundă mai bine la tratament, dar și să reducă nivelul de stres sau probleme emoționale. Aceste ședințe se pot face și după ce femeia a rămas însărcinată, pe toată perioada sarcinii și chiar în timpul alăptării. Este chiar recomandată continuarea terapiei în timpul sarcinii, echilibrările ajutând nu doar mama, ci și copilul, care se va dezvolta armonios și se va naște sănătos și echilibrat, cu șanse foarte mari de evoluție armonioasă, se va îmbolnăvi mai puțin, va avea mai puține probleme de sănătate sau dezvoltare emoțională și mentală.

ScienceMed Romania • www.sciencemed.ro

ScienceMed Bucureti: 0723.175.208

ScienceMed Buzau: 0735.779.330

ScienceMed Cluj Napoca: 0740.204.633

ScienceMed Timioara: 0728.053.976

Comentarii


ana

va rog frumos sa-mi da-ti un sfat ce sa fac....am ovare polichistice si iau metformin 850 de aprox 1 an am uitat sa precizez ca nu imi vine ciclu doar daca iau duphaston.am luat 6 ani conceptionale, dar acum imi doresc si un copil dar din pacate nu se poate ,asa mi-au spus doctorii.va rog sa ma ajutati.ce as putea sa fac?

Oct. 14, 2015, 6:02 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha