7
None

Dezvoltarea competenţelor în transplant

Dezvoltarea competenţelor în transplant este titlul proiectului implementat de Academia de Ştiinţe Medicale din România, în cadrul căruia se desfășoară Simpozionul de Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatică și Transplant Hepatic, care are loc în perioada 26 - 27 martie la World Trade Center din București, eveniment inclus în cel de-al X-lea Simpozion al Asociației Române de Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatică și Transplant Hepatic.

Proiectul “Dezvoltarea competenţelor în transplant” are ca obiectiv esenţial creşterea adaptabilităţii şi competitivităţii  unui număr de 1.800 de medici şi asistente medicale, membri ai grupului ţintă, prin participarea acestora la cursuri de formare, care să le înlesnească dobândirea competenţelor necesare transplantului de organe, ţesuturi şi celule. În cadrul Proiectului vor fi derulate 65 de programe de formare profesională pentru medici şi 57 de programe de formare profesională destinate asistentelor medicale. Astfel, Proiectul oferă o soluţie unor  probleme majore ale domeniului nostru medical: lipsa personalului specializat în transplantul de organe, ţesuturi şi celule şi lipsa informării asupra beneficiilor donării de organe la nivelul populaţiei. Proiectul răspunde exigențelor europene de educație medicală continuă și contribuie, astfel, la integrarea sistemului medical românesc în rețelele europene și internaționale. Valoarea totală a proiectului este de 88.978.625,25 lei, din care asistență financiară nerambursabilă este în valoare de 87.176.261,38 lei.

Medicii vor desfășura următoarele cursuri/sesiuni:

1. Curs Transplant hepatic - 10 sesiuni

2. Curs Insuficiență hepatică - 3 sesiuni

3. Curs Transplant Tisular - 3 sesiuni

4. Curs Pregătire în tehnologii chirurgicale avansate în domeniul transplantului  - 5 sesiuni

5. Curs Pregătire în coordonarea de transplant - 9 sesiuni

6. Curs Medicina translațională și transplantul de organe - 5 sesiuni

7. Curs Diabetul zaharat în transplantul de organe - 5 sesiuni

8. Curs Transplantul de celule stem hematopoietice - 5 sesiuni

9. Curs de radiologie în transplatul de țesuturi, organe și celule - 5 sesiuni

10. Curs Transplant Renal - 8 sesiuni

11. Curs Transplant de cord - 2 sesiuni

12. Curs Identificarea, declararea și managementul donatorului aflat în moarte cerebrală - 5 sesiuni

 

Asistenții medicali vor desfășura următoarele cursuri/sesiuni:

1.  Curs Transplant hepatic - 10 sesiuni

2.  Curs Insuficiență hepatică - 3 sesiuni

3.  Curs Transplant Tisular - 3 sesiuni

4.  Curs  de Pregătire în tehnologii chirurgicale avansate în domeniul transplantului - 5 sesiuni

5.  Curs de Pregătire în coordonarea de transplant - 1 sesiune

6.  Curs  de Medicină translațională și transplantul de organe - 5 sesiuni

7.  Curs: Diabetul zaharat în transplantul de organe - 5 sesiuni

8.  Curs: Transplantul de celule stem hematopoietice - 5 sesiuni

9.  Curs de radiologie în transplatul de țesuturi, organe și celule - 5 sesiuni

10. Curs Transplant Renal - 10 sesiuni

11. Curs Identificarea, declararea și managementul donatorului aflat în moarte cerebrală - 5 sesiuni

Simpozionul de Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatică și Transplant Hepatic va debuta cu o conferință specială, susținută de Jakob Izbicki din Germania, președintele organizației European Federation - International Society Surgery for Hydatid Disease. Pe parcursul celor două zile de eveniment, 26 și 27 martie, cei 250 de participanți vor avea oportunitatea să ia parte la conferințe, comunicări orale, sesiuni video, sesiuni de e-postere, la care vor fi abordate subiecte complexe și de actualitate dedicate chirurgiei ficatului, a căilor biliare și a pancreasului, susținute atât de lectori români, cât și din străinătate: Elveția, Serbia, Polonia, Turcia, Belgia și Republica Moldova.

În prezent, chirurgii interesați de perfecționarea în domeniul HBP și Transplant Hepatic se pot pregăti doar în București, însă se dorește crearea unei rețele naționale, având în vedere că există mai multe centre din România în care chirurgia pancreatică și hepatică se practică cu succes: Centrul Universitar Clujși Centrul Universitar Iași.

Dorința noastră este de a crea o rețea națională de chirurgie HBP, cu centre în care chirurgii să fie capabili să recunoască, să diagnosticheze și, eventual, să rezolve - la nivelul dotării din centrul unde lucrează. Deci, să știe să rezolve primar aceste afecțiuni și să le trimită în centrele terțiare, iar pentru cazurile mai simple, să le rezolve la cele mai înalte cote. Pentru populația României, ar fi o garanție în plus că persoanele cu aceste afecțiuni vor fi corect tratate pe întreg teritoriul național.”a declarat Prof. Dr. Irinel Popescu.

Pentru mai multe informații, vă așteptăm la eveniment.

Date de contact presa:

Andreea Grigoroșcuță

PR&Media Coordinator, Ralcom Exhibitions, media@hpbsymposium.ro, 0722 329 183

Comentarii


vio

Cand incep aceste cursuri?

May 24, 2015, 4:01 p.m.
0
0

Saptamana Medicala Administrator

Sunati va rog la tel. 0722 329 183, cereti cu Andreea Grigoroșcuță pentru orice detalii.

May 24, 2015, 4:12 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha