Dificultatea de a înghiţi pastile

Scris de Sursa: www.bioeel.ro 1546 afisari
11:54:09, Vineri 17 Martie 2017

„Nu pot să înghit pastila asta!” Mai mult ca sigur o expresie pe care a auzit-o orice părinte, șoptită sau strigată printre lacrimile de deznădejde ale copilului ce privește cu ură spre pastila pe care ar trebui să o înghită. Este o problemă la care trebuie să găsească rezolvarea pentru că, de cele mai multe ori, tratamentul este obligatoriu de urmat exact așa cum a fost prescris. În mod paradoxal, deşi este destul de des întâlnită - studiile arata că aproximativ 40%* din populaţie experimentează forme mai uşoare sau mai severe ale dificultății de a înghiți medicamente - nu este considerată o problemă serioasă şi aproape nimeni nu vorbeşte despre ea. Totuși, consecințele acesteia asupra eficienței terapiei pot fi extrem de nefericite, deoarece unii pacienți aleg să renunțe complet sau parțial la tratament sau pot modifica felul în care acele pastile acționează, zdrobind sau mărunțind pastilele pentru a le face mai ușor de înghițit. Cauzele refuzului de a înghiți medicamente pot fi uneori evidente: pastile mari, de forme neprietenoase sau cu o textură poroasă ce dă senzația că se lipește de gât. Alteori, mai ales în cazul tratamentelor îndelungate, ce implică administrarea mai multor medicamente, este o manifestare legată de refuzul subconștient al ideii de a fi bolnav. Deși poate fi întâlnită mai des în anumite patologii așa cum sunt unele afecțiuni neurologice (Parkinson, demenţa, AVC) dificultatea de a înghiți medicamente nu are legătură cu capacitatea de a mânca și nici nu este strâns legată de apariţia unei boli. Soluția pentru a învinge dificultatatea de a înghiți pastile a fost descoperită de curând în Olanda și constă într-un produs inovator ce este disponibil și în România începând cu anul acesta. Acest produs se numeste Gloup®, gel pentru înghițire.

Gloup® este rezultatul unui patent original, certificat și utilizat cu succes în UE, potrivit pentru orice medicament solid și pentru orice utilizator cu vârsta peste 2 ani. Cu gelul pentru înghițire Gloup®, înghițitul pastilelor se poate transforma din supliciu într-o experiență agreabilă atât pentru pacient cât și pentru cei care administrează tratamentul.

Gloup® este un gel fluid, special conceput pentru a facilita înghițirea medicamentelor și transportul acestora către stomac. Pentru a fi ușor acceptat de către copii, o cateorie de vârstă la care dificultatea de a înghiți pastile este des întâlnită, Gloup® are o aromă discret fructată și o textură prietenoasă. Mai important decât aceste calități, trebuie subliniat faptul că Gloup® este un produs testat și sigur, 100% natural, ce nu conţine gluten, alergeni alimentari sau gelatină și care nu interferează în nici un mod cu medicamentele administrate, păstrând nealterată capacitatatea de absorbție a acestora. Studiile clinice au arătat că, la nivelul stomacului, gelul Gloup® este inactivat rapid și descompus în componente ce nu afectează biodisponibilitatea tratamentului.

Taguri: pastile www.bioeel.ro gloup
Comentarii
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici
Evenimente medicale Evenimente

in luna Octombrie 2018

A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018 A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018

17 Octombrie 2018

In Sibiu
Farma Practic ediția 69, Eforie Nord Farma Practic ediția 69, Eforie Nord

05 Octombrie 2018

In Constanta
Pancreas 360°, Bucuresti Pancreas 360°, Bucuresti

03 Octombrie 2018

In Bucuresti
Congresul Național de Dermatologie, 2018 Congresul Național de Dermatologie, 2018

03 Octombrie 2018

In Brasov
Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018 Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018

04 Octombrie 2018

In Cluj