Digestia, piatra de temelie a sănătății

Scris de Sursa: www.ayurmed.ro 664 afisari
11:23:15, Joi 16 Noiembrie 2017

Alimentația sănătoasă și digestia corectă sunt importante pentru susținerea vieții. În Ayurveda un sistem digestiv sănătos (Pachan tantra) este esențial pentru menținerea sănătății și se crede că fiecare boală provine de la o digestie ineficientă. Energia metabolică intensă a digestiei (pachana), cunoscută sub numele de Agni (focul interior), ajută la asimilarea corectă a alimentelor și eliminarea eficientă a toxinelor și a deșeurilor (ama) din organism. În cadrul sistemului digestiv, Agni determină producerea acidului clorhidric în stomac (este cunoscut sub numele de jathar agni), acizilor biliari în ficat (Bhuta agni) și enzimelor pancreatice care contribuie la digestie.

Tratamentele ayurvedice sunt eficiente pentru bolile sistemul digestiv, deoarece acestea sunt centrate pe crearea echilibrului între nutriție, liniște mentală și spirituală în organismul nostru. Conform Ayurveda, digestia este piatra de temelie a sănătății, asigură asimilarea nutrienților din hrană necesari desfășurării metabolismelor la nivel celular.

Funcționarea necorespunzătoare a sistemului digestiv şi a organelor anexe reprezintă cauza majoră în apariția diferitelor afecțiuni.

Infecțiile din sistemul digestiv pot duce la complicații severe.

Simptomele digestiei deficitare se manifestă prin gaze excesive, constipație, diaree, eructații, senzație de arsură, vărsături, indigestie, balonare şi dureri. În diverse forme, ele sunt cunoscute cu diferite denumiri cum ar fi: gastrită, ulcer, colită, meteorism, sindromul colonului iritabil, etc.

Consumarea alimentelor corespunzătoare va face o mare diferență între starea de bine și boală.

Combinația de Piper longum, Piper nigrum, Zingiber officinale în Ayurveda este recunoscută ca Trikatu ce susține tractul gastro-intestinal superior, unde se îmbunătățește absorbția substanțelor nutritive. Trikatu ajută la întinerirerea celulelor organismului și, de asemenea, ajută la prevenirea oricărei infecții sau inflamații la nivelul organelor digestive.

Combinația de Emblica officinalis, Terminalia Chebula, Terminalia belerica este o formulă echilibrată cunoscută sub numele de Triphala (înseamnă trei fructe) care are o vechime de mii de ani și este un remediu ayurvedic de excepție. Triphala este utilă în problemele sistemului digestiv precum indigestie sau constipație, reglând tranzitul intestinal

Pe baza principiilor ayurvedice, firma STAR INTERNAŢIONAL MED IMPEX S.R.L. propune următorul produs pentru a menține sistemul digestiv într-o stare de sănătate optimă.

GASCURE Tablete

Gascure-tablete este un produs natural din plante medicinale indiene ayurvedice, care susțin funcționarea fiziologică a sistemului gastro-intestinal asigurând o digestie şi un tranzit intestinal normal permiţând astfel restabilirea frecvenței şi consistenței scaunelor, eliminarea din intestine a gazelor, toxinelor provenite dintr-o digestie deficitară, susţine procesul natural de detoxifiere prin eliminarea la nivelul colonului a produselor de digestie. Complexul de fitonutrienți din plantele aflate în compoziția Gascure-tablete asigură o digestie normală prin normalizarea acidității gastrice, a secreției şi funcționării enzimelor digestive, protecţia mucoasei gastrice și echilibrul florei intestinale. Digestia gastrică este susținută de aportul de papaina, enzima implicată în digestia proteinelor la nivelul stomacului. Susține absorbția substanțelor nutritive din tubul digestiv contribuind astfel la menținerea funcțiilor fiziologice ale ficatului şi la sănătatea şi vitalitatea întregului organism.

Comentarii
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici
Evenimente medicale Evenimente

in luna Septembrie 2018

CONGRESUL NAȚIONAL DE FARMACIE 2018 CONGRESUL NAȚIONAL DE FARMACIE 2018

26 Septembrie 2018

In Bucuresti
Iasi-Pediatrics Emergency Medicine Iasi-Pediatrics Emergency Medicine

06 Septembrie 2018

In Iasi
Farma Practic ediția 68, Gura Humorului Farma Practic ediția 68, Gura Humorului

21 Septembrie 2018

In Suceava
Congresul National de Cardiologie 2018, Sinaia Congresul National de Cardiologie 2018, Sinaia

19 Septembrie 2018

In Prahova
Digestive Endoscopy Cluj, 2018 Digestive Endoscopy Cluj, 2018

23 Septembrie 2018

In Cluj
CURS DE CARDIOONCOLOGIE, Constanta CURS DE CARDIOONCOLOGIE, Constanta

28 Septembrie 2018

In Constanta