Durerea de ureche - de la simptome minore la afecțiuni grave

Scris de Dr. Sorina Soescu 2127 afisari
13:06:28, Miercuri 13 Decembrie 2017
Dr. Sorina Soescu

Dr. Sorina Soescu

Vicepreşedinte al Asociaţiei Române de Gemoterapie şi Homeopatie
www.gemoterapie.ro

Durerea de ureche anunță de cele mai multe ori începerea stagnării în sistemul limfatic. Multe dintre simptomele urechii anunță, de fapt, afectări de diferite grade ale rinichilor, aceștia fiind organele cele mai importante ale eliminării reziduurilor de la nivel celular – cu alte cuvinte, organele prin care întregul sistem limfatic al corpului se curăță.

Cauze emoționale și fizice

Stresul, frica, trăirile puternice, chiar și bucuria foarte intensă, pot afecta suprarenalele, ”glandele de stres” situate deasupra rinichilor și să le afecteze funcția. Dar și cauze fizice, precum alimentația nesănătoasă, oboseala, poluarea (substanțe chimice, gaze, radiații etc) pot încetini filtrarea renală.

Durerile de ureche sunt simptome frecvent întâlnite la copii

La ei – semnalele de ”înfundare” ale sistemului limfatic sunt foarte rapide și intense - de la secreții nazale, strănut și tuse care nu se mai opresc, până la dureri de ureche, ochi înroșiți și erupții pe piele.

Constipația poate reprezenta una dintre cauze. Verificați la copilul care se plânge de durere de ureche dacă a ieșit sau nu cu scaunul în ziua respectivă.  Adesea, veți putea trata durerile de ureche cu câteva prune uscate și un pahar cu apă, plus cel mult un supozitor cu glicerină.

Datorită stagnării limfatice din zona capului – orice durere în această zonă este un semn de pericol

O simplă otită catarală (doar o inflamație a țesuturilor) poate fi tratată cu un preparat natural care are și acțiune antiinflamatoare, cum este Mullein Oil – picături otice cu extract de Lumânărică. Boli mai grave, precum o otită supurată (puroi în ureche) sau o complicație precum mastoidita (o afectare a osului din dreptul urechii) sunt considerate grave și periculoase.

În zona capului există atâtea organe importante și vitale – dintre care amintim doar organele de simț, sistemul endocrin (glanda hipofiză - pituitara și epifiză – pineala) și sistemul nervos central (creierul și trunchiul cerebral) – cu tot cu vasele de sânge și nervii aferenți. Stagnarea limfatică înseamnă presiune pe oricare dintre aceste componente și punerea în pericol a multor funcții ale corpului.

Durerea de ureche este o alarmă pentru oricine, pentru copii și pentru adulți

Tratamentul ei se impune rapid, întrucât creșterea  durerii se poate produce foarte repede.

Principalele gemoterapice care ajută la echilibrarea simptomelor din zona urechilor sunt Extractul din mlădițe de Măceș, Extractul din muguri de Coacăz negru, Extractul din muguri de Mesteacăn argintiu.

Dar pentru a fi eficiente în durerea de ureche, trebuie associate cu un remediu de drenaj renal, precum Extractul din mlădițe de Afin.

Manifestări la adulți

La adulți nu mai apar simptome precum ”dureri de ureche” decât în puține situații, pentru că cei mai mulți adulți au deja o stagnare limfatică avansată – depozitele de mucus din zona capului din ce în ce mai compacte.

Și atunci, cei mai mulți dintre adulți prezintă alte simptome ale urechilor – precum ”zgomote în urechi” – de diferite feluri – numite medical ”tinnitus”. Pentru aceste situații, vă recomand cure de lungă durată, 2-3 luni, cu gemoterapicul din muguri  de Călin, alternativ cu gemoterapic din muguri de Ginkgo biloba.

Stilul de viață sănătos reprezintă partea esențială a refacerii sănătății. Produsele naturale sunt ajutoare inestimabile în susținerea eforturilor de detoxifiere, în ajutarea rinichilor să-și reia funcțiile blocate și în sprijinirea organismului să elimine reziduurile acumulate în perioade îndelungate de stagnare.

Comentarii
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici
Evenimente medicale Evenimente

in luna Septembrie 2018

CONGRESUL NAȚIONAL DE FARMACIE 2018 CONGRESUL NAȚIONAL DE FARMACIE 2018

26 Septembrie 2018

In Bucuresti
Iasi-Pediatrics Emergency Medicine Iasi-Pediatrics Emergency Medicine

06 Septembrie 2018

In Iasi
Farma Practic ediția 68, Gura Humorului Farma Practic ediția 68, Gura Humorului

21 Septembrie 2018

In Suceava
Congresul National de Cardiologie 2018, Sinaia Congresul National de Cardiologie 2018, Sinaia

19 Septembrie 2018

In Prahova
Digestive Endoscopy Cluj, 2018 Digestive Endoscopy Cluj, 2018

23 Septembrie 2018

In Cluj
CURS DE CARDIOONCOLOGIE, Constanta CURS DE CARDIOONCOLOGIE, Constanta

28 Septembrie 2018

In Constanta