Echilibrul hormonal, factor decisiv în comportamentul de zi şi starea de sănătate

Scris de Sursa: www.star-ayureda.ro 1927 afisari
10:43:41, Luni 09 Martie 2015

Hormonii sunt substanţe biochimice secretate de glandele endocrine sau de alte ţesuturi, care transmit informaţii de la un organ sau ţesut la altul, stimulează şi coordonează activitatea anumitor organe sau a întregului organism.

Revoluţia hormonală continuă de-a lungul vieţii noastre şi se manifestă prin diverse schimbări, începând cu adolescenţa. 

Micile vicii - cafeaua şi tutunul, precum şi consumul de alcool cresc riscul apariţiei dezechilibrelor hormonale.

Stilul de viaţă influenţează producţia de hormoni a organismului. Organismul unei femei suprasolicitate va produce mai mult testosteron, va duce la o masculinizare pronunţată a femeii, vizibilă mai ales printr-un comportament mai violent. La polul opus sunt femeile sedentare. În afară de excesele alimentare, ele sunt supuse unei producţii excesive de estrogen, hormon care accentuează laturile tipic feminine, în special labilitatea emoţională, stările de depresie, plus schimbările la nivel fizic cum ar fi excesul de greutate.

Deasemeni, menopauza creşte riscul de osteoporoză, labilitatea emoţională şi excesul de greutate. Numeroasele cercetări în domeniu, au aratat că dezechilibrul hormonal este responsabil de majoritatea problemelor fizice, estetice cât şi a celor legate de sănătate.

Fitoterapia ayurvedică, se bazează pe folosirea plantelor medicinale conform tratatelor vedice, în funcţie de tipul constituţional al fiecărui individ în parte şi de natura dezechilibrelor generatoare de boală.

Remediul ayurvedic SHECURE (sub formă de tablete sau sirop), marca AYURMED, produs de STAR INTERNATIONAL MED, este obţinut dintr-un amestec de plante medicinale cunoscute pentru efectele lor benefice asupra organismului şi stabilirea echilibrului hormonal al femeilor.

SHECURE - tablete, este un tonic general, cu acţiune directă asupra metabolismului, sistemului nervos, endocrin şi asupra capacităţii de apărare a organismului. Combate dereglările ovariene însoţite de dismenoree, tulburări de ovulaţie; reglează activitatea secretorie a glandelor mamare; combate durerile premenstruale şi menstruale.

Este util în infecţiile urogenitale (cistite, uretrite, vaginite, gonoree, leucoree), infecţii renale. Totodată, SHECURE tablete este un stimulent digestiv şi combate viermii intestinali, protejează celulele hepatice şi îmbunătăţeşte tonusul psihic. Acest preparat completează efectele benefice ale produsului SHECURE sirop.

SHECURE - sirop, este obţinut din plante medicinale presate la rece cu proprietăţi revitalizante şi de menţinere a echilibrului hormonal feminin. Stimulent al glandelor mamare, normalizează ovulaţia, menstruaţia şi galactogeneza. Datorită conţinutului în glicozide, fitosteroli, taninuri, uleiuri volatile şi aminoacizi esenţiali, este eficient în infecţii uro-genitale (uretrite, cistite, vaginite) precumşi în litiaza renală.

Produsul este benefic sportivelor de performanţă expuse unor suprasolicitări intense care pot cauza tulburări ale ciclului menstrual şi chiar suprimarea acestuia (amenoreea sportivelor).

Ignorarea dezechilibrelor hormonale nu este deloc indicată, doarece acestea ne schimbă comportamentul, ne influenţează starea de sănătate, relaţiile cu ceilalţi. Cu puţină grijă şi cu un efort minim se pot preveni aceste neplăceri care ameninţă echilibrul fragil al organismului feminin.
Comentarii
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici
Sumarul:
Evenimente medicale Evenimente

in luna Octombrie 2018

A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018 A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018

17 Octombrie 2018

In Sibiu
Farma Practic ediția 69, Eforie Nord Farma Practic ediția 69, Eforie Nord

05 Octombrie 2018

In Constanta
Pancreas 360°, Bucuresti Pancreas 360°, Bucuresti

03 Octombrie 2018

In Bucuresti
Congresul Național de Dermatologie, 2018 Congresul Național de Dermatologie, 2018

03 Octombrie 2018

In Brasov
Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018 Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018

04 Octombrie 2018

In Cluj