None

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer lansează campania “Nu am făcut destul”.

       Campania este una socială, menită să informeze femeile cu privire la cancerul la sân şi să le responsabilizeze prin efectuarea de controale periodice.     

 

       

 

     Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer lansează luni, 3 octombrie, campania de informare şi responsabilizare cu privire la cancerul mamar “Nu am facut destul”, cu mesajul “Ajuta-ne! Mergi la control!”. Aceasta este o campanie socială adresată tuturor femeilor din România.     

     Pe durata campaniei, femeile vor putea efectua ecografii mamare gratuit, în centrele Gral Medical din Ploieşti, Piteşti, Craiova, Focşani şi Bucureşti. De asemenea, pacientele care se programează pentru această ecografie gratuită pe perioada campaniei, o pot efectua şi după terminarea campaniei, până la sfârşitul anului 2011.

     Programările se pot face online pe site-ul www.invingemcancerul.ro sau la centrele Gral Medical din întreaga ţară.      

     Campania iniţiată şi derulată de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România beneficiază de sprijinul Roche România, Gral Medical şi Europa FM.     

     Cancerul mamar este cea mai frecventă formă de cancer întâlnită la femei şi, din păcate, tot mai multe femei, din ce în ce mai tinere, trec prin această experienţă.

     Cancerul mamar înregistrează în România o incidenţă de 7.929 de cazuri noi pe an şi o mortalitate de 3.101 de decese anual (Globocan 2008).     

     Cancerul mamar este curabil dacă este diagnosticat la timp. De aceea, este foarte important ca orice femeie să cunoască semnele şi simptomele cancerului mamar, să înveţe să se automonitorizeze şi, în cazul în care observă unele dintre aceste simptome, să se prezinte cât mai repede la medic, pentru un consult de specialitate. Făcând acest lucru la timp, se poate evita agravarea bolii, ceea ce creşte considerabil şansele de vindecare.     

     Oricare femeie poate preveni apariţia cancerului mamar printr-o alimentaţie sănătoasă, având un mod de viaţă activ, limitând consumul de alcool şi tutun, precum şi fiind foarte atentă la toate schimbările care apar la nivelul sânilor.

     Pentru informaţii suplimentare privind această campanie, vă rugam să contactaţi: Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer Cezar Irimia abc_romania@yahoo.com sau să accesaţi site-ul www.invingemcancerul.ro  

Comentarii


Matei Mioara

Buna ziua. Am aflat de campania dv abia azi.Eu am noduli mamari la ambii sani de ceva timp,glanda tiroida autoimuna si ni mi-am mai permis financiar de 2 ani sa merg la control. Mentionez ca sanul stang este destul de dureros si simt o arsura puternica. Sunt din Bucuresti si sa dori un raspuns de la dv.Va multumesc anticipat buna ziua

Nov. 12, 2011, 3:17 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha