30
None

Formula ideală pentru o imunitate de fier

Permanent organismul uman este expus agresiunilor de orice natură, iar pentru a se apăra, acesta luptă aşa cum poate. Această reacţie-răspuns este modalitatea prin care de fapt se manifestă sistemul imunitar. Dacă este puternic, va putea face faţă agenţilor patogeni susceptibili de provocarea bolilor.

Cauzele slăbirii imunităţii

Există nenumăraţi factori, de la stres până la agenţii patogeni. Mai ales în zilele noastre, când adesea ajungem până în stadiul de epuizare cronică, uitând să ne oferim momente de relaxare şi timp liber, ne trezim cu un organism slab şi neapărat. Insomnia, calitatea alimentelor şi felul dezordonat de hrănire, medicamentele pe care nu de puţine ori le înghiţim aleatoriu sperând că ne vor ajuta pe moment, poluarea, toate afectează capacitatea corpului de a se detoxifica, regenera şi revitaliza. Sunt factori ce diminuează practic rezervele corpului şi capacitatea acestuia de a rezista în caz de stres intens. Este dovedit faptul că o persoană a cărei imunitate este scăzută va suferi infecţii frecvente: răceală, sinuzită, infecţii urinare, infecţii vaginale, infecţii ale ochilor, plăgi care se infectează uşor şi se refac greu, gingii care sângerează, ciuperci, erupţii ale pielii mai frecvente ca de obicei (la persoanele care fac herpes sau afte).

Ajută-ţi organismul

Cea mai bună este imunizarea pe cale naturală. prin alimentaţie şi un stil de viaţă echilibrat. Însă este din ce în ce mai dificil de respectat astăzi.

Aşa că  este recomandat, mai ales în perioadele reci sau la trecerile de la un anotimp la altul, dar şi în momentele de efort, suplimentele alimentare pe bază de vitamine şi minerale. Vitaminele oferă celulelor corpului posibilitatea de a se apăra împotriva gerrmenilor. Un aport optim de vitamine şi minerale este o condiţie esenţială pentru starea de bine şi menţinerea capacităţii de efort a organismului. Dintre acestea, formula cea mai agreată este Calciu + Magneziu + Zinc + Seleniu, fiind combinaţia obligatorie de care are nevoie corpul pentru hrana zilnică a sistemului imunitar, mai ales în perioade de solicitare mare a organismului. Magneziu şi Calciu pentru funcţionarea normală a sistemelor muscular şi osos, Zinc şi Seleniu pentru funcţionarea normală a sistemului imunitar.

Seleniu şi zinc, imunitate şi protecţie celulară

Seleniul joacă un rol important în numeroase procese metabolice din organism. Ca parte componentă a enzimelor, este de neînlocuit pentru activitatea acestora şi este folosit în schimbul de substanţe la nivel celular. De asemenea, este esenţial pentru protejarea celulelor şi important pentru sistemul imunitar. În aceste acţiuni este sprijinit de Zinc, care contribuie la diviziunea celulară normală, la protecţia constituenţilor celulari împotriva stresului oxidativ şi la o funcţionare normală a sistemului imunitar.

Combinaţia este importantă

Cele două substanţe minerale de importanţă vitală sunt Calciul şi Magneziul. În alimentaţia noastrã, Calciul şi Magneziul se găsesc împreună. Ambele sunt de neînlocuit, atât pentru transmiterea impulsurilor nervoase, cât şi pentru menţinerea sănătăţii sistemului osos şi a dinţilor. Muşchii au nevoie de Calciu şi Magneziu pentru menţinerea activităţii zilnice.  

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha