60
None

Freda Lewis-Hall, Chief Medical Officer, Pfizer: ”Progresele făcute în medicină în ultimii 36 de ani sunt mici față de ceea ce urmează”

Prin lansarea programului ”The National Cancer Moonshot”, liderii mondiali din medicină au declarat război cancerului

Programul american ”The National Cancer Moonshot”, coordonat de vicepreședintele SUA Joe Biden,își propune să accelereze lupta  împotriva unuia dintre cei mai de temut dușmani ai omenirii, cancerul. Obiectivul este ambițios: în următorii cinci ani, eforturile pentru identificarea unui tratament pentru cancer să fie dublate. Cu alte cuvinte, 10 ani de cercetări în acest domeniu să fie comprimați în numai 5.

Lansat la începutul anului de către președintele SUA Barack Obama, programul ”The National Cancer Moonshot” reprezintă angajamentul Statelor Unite ale Americii de a aloca 1 miliard de dolari pentru cercetarea cancerului și descoperirea unor modalități de prevenire și tratare a maladiei. Această nouă inițiativă se concentrează în special asupra dezvoltării vaccinurilor, asupra detectării precoce a cancerului și a noilor abordări pentru eradicarea bolii, cum ar fi imunoterapia. Cu acest program, Statele Unite ale Americii vor să dea semnalul de începere a unei campanii mondiale de luptă susținută împotriva acestei boli.

În cele opt ore cât durează întâlnirea noastră, mai mult de 1.500 de americani și familiile lor vor auzi cele mai grele cuvinte: ai cancer”, a declarat Freda Lewis-Hall, Chief Medical Officer Pfizer, prezentă la summit-ul organizat de Universitatea Howard din Washington în cadrul acestui program. ”În ultimii 36 de ani, s-au făcut progrese fabuloase în medicină, dar aceste progrese sunt mici față de ceea ce ne propunem să facem de acum înainte. Acum și numai acum este cel mai bun moment să acționăm. Pentru că ACUM este tot ce avem”, a adăugat  Freda Lewis-Hall.

Pfizer face parte din grupul de lucru ”Blue Ribbon Panel”, ce oferă îndrumare științifică pentru Consiliul Consultativ al inițiativei ”The National Cancer Moonshot”, prin Mikael Dolsten, director Pfizer Worldwide Research & Developmentși Executive Vice President Pfizer Inc., New York. Cu o activitate intensă de cercetare și dezvoltare în domeniul oncologiei, Pfizer investește permanent în eforturile de a avansa frontierele biologiei cancerului și a descoperi noi terapii pentru pacienții cu această maladie. Domeniile principale de activitate ale Pfizer în oncologie sunt: biologia celulară a tumorii, medicina de precizie, biologia integratoare și imuno-oncologia.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, cancerul este principala cauză a mortalității în lume, cu peste 14 milioane de cazuri noi și 8.2 milioane decese cauzate de cancer în 2012[i]. Cu patru ani înainte, Organizaţia Mondială a Sănătăţii estima un număr de  12,7 milioane de cazuri noi şi 7,6 milioane de decese. Cele mai frecvente cazuri de cancer diagnosticate în rândul bărbaților sunt cancerul de plămâni, de prostată, colorectal, de stomac și ficat, iar în rândul femeilor sunt cancerul de sân, colorectal, plămâni, cancerul de col și de stomac.

În România, potrivit estimărilor Global Burden of Cancer[ii], în 2013 au apărut aproximativ 67.300 de noi cazuri de cancer, faţă de aproximativ 50.000 în 1990, însemnând o creştere cu 35%. Numărul total al deceselor cauzate de cancer a fost  de 41.400 în 3013, faţă de 34.000 în 1990.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha