Fundația Română a Inimii și Societatea Română de Cardiologie organizează la Sibiu “Zilele Insuficienței Cardiace”

Scris de Redactie 1138 afisari
11:46:06, Miercuri 03 Mai 2017
Redactie

Redactie

Fundația Română a Inimii și Societatea Română de Cardiologie marchează în perioada 5-7 mai 2017 Zilele Insuficienței Cardiace. Campania “Puls crescut, Risc crescut” are ca obiectiv atragerea atenţiei populaţiei generale asupra riscurilor pe care le implică insuficiența cardiacă – ucigaşul numărul 1 în România, la egalitate cu infarctul de miocard. Aproximativ un milion de români suferă de insuficienţă cardiacă, dar puţini dintre ei sunt înregistrați cu acest diagnostic, deoarece nu cunosc simptomele acestei grave afecțiuni sau pentru că nu se prezintă la medic pentru controlul periodic. Deși cu o mortalitate mare, insuficiența cardiacă este o boală ce poate fi prevenită și tratată.

Anul acesta, pe 5 și 6 mai, Fundația Româna a Inimii și Societatea Română de Cardiologie vor deschide în Piaţa Mare din Sibiu o zonă dedicată acestui eveniment, unde medicii vor măsura tensiunea și vor distribui broșuri educative, desfășurând de asemenea un studiu cantitativ dezvoltat deEuropean Society of Cardiology (Societatea Europeană de Cardiologie) și Heart Failure Association of the ESC (Asociația pentru Insuficiență Cardiacă a Societății Europene de Cardiologie), cu obiectivul de creștere a notorietății insuficienței cardiace în rândul populației generale.

Insuficiența cardiacă este o afecțiune în care inima este incapabilă să pompeze suficient sânge spre organe și țesuturi, astfel că acestea primesc o cantitate mai mică de oxigen și produse nutritive aduse de sânge.

Simptomele insuficienței cardiace cel mai frecvent întâlnite sunt:

•    Oboseala sau scăderea capacității de a face efort

•    Dispneea (senzația de sufocare sau de respirație grea). Poate apărea și ortopneea (nevoia de a respira doar stând în șezut) sau sufocarea în timpul nopții.

•    Tahicardia, pulsul accelerat, apare inițial ca mecanism compensator, ulterior devine inadaptată și determină creșterea muncii mușchiului cardiac

•    Tusea, de obicei seacă, în special la efort sau noaptea

•    Edeme (umflarea picioarelor ca urmare a reținerii de lichide în organism); acestea se asociază de obicei cu creșterea în greutate

Mai multe despre prevenția, simptomele și tratamentul insuficienței cardiace puteți afla pe www.romanianheart.ro .

Sus
Comentarii
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici
Evenimente medicale Evenimente

in luna Octombrie 2018

A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018 A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018

17 Octombrie 2018

In Sibiu
Farma Practic ediția 69, Eforie Nord Farma Practic ediția 69, Eforie Nord

05 Octombrie 2018

In Constanta
Pancreas 360°, Bucuresti Pancreas 360°, Bucuresti

03 Octombrie 2018

In Bucuresti
Congresul Național de Dermatologie, 2018 Congresul Național de Dermatologie, 2018

03 Octombrie 2018

In Brasov
Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018 Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018

04 Octombrie 2018

In Cluj