30
None

Giardinophyt

Formula originală Acad. Dr. Farm. Ovidiu Bojor pentru eliminarea paraziţilor intestinali (ascaris, oxiuris, giardia)

Corpul nostru este în permanent contact cu organisme ”străine”: bacterii, viruși, paraziți:

• unele sunt benefice organismului uman, participând, de exemplu, la digestia alimentelor sau la producerea unor vitamine;

• altele sunt aparent inofensive - stau ”alături” de noi până când imunitatea persoanei scade și atunci devin periculoase;

• iar altele sunt permanent în conflict cu omul, generând diverse boli, cum sunt paraziții.

Paraziții intestinali sunt printre cei mai frecvent diagnosticați dintre bolile parazitare.

Cele mai frecvente parazitoze sunt: giardioza, oxiuroza, ascaridioza.

Paraziții intestinali sunt frecvent întâlniți la copii, vârstnici, adulți cu probleme imunitare.

Atenție la semnalele corpului

prezența în organism a paraziților intestinali poate determina diverse manifestări:

• lipsa poftei de mâncare, cu slăbire în greutate sau din contră, poftă exagerată, mai ales pentru dulciuri;

• dureri abdominale, mai ales în jurul ombilicului, balonări, grețuri, vărsături, scaune moi;

• alergii manifestate la nivelul pielii, digestiv ori respirator;

• la nivelul pielii, prurit (mâncărimi), cu sau fără erupție, uneori foarte deranjant - frecvent este pruritul anal (la fetițe poate exista prurit la nivel genital, tratat uneori în mod greșit cu medicamente, fără să fie luată în calcul posibilitatea unei parazitoze);

• poate fi prezentă o tuse iritativă, fără alte simptome și care nu răspunde la nici un tratament, spre exasperarea părinților;

• persoanele sunt de multe ori palide, cu cearcăne, cu stare de oboseală cronică;

• răcelile pot fi mai frecvente și pot avea manifestări mai grave sau să se vindece mai greu.

• Alte manifestări întâlnite sunt: oboseală fizică sau psihică, insomnie, agitație, tulburări de concentrare, ticuri, spasme, tresăriri, convulsii, bruxism (scrâșnesc din dinți, mai ales copiii, mai ales noaptea).

Diagnosticul de parazitoză intestinală se pune prin examen coproparazitologic.

Dar, de multe ori acesta este negativ, iar persoana are toate semnele clinice ale prezenţei paraziţilor - în acest caz probabilitatea prezenței acestora este mare.

Dacă se recoltează scaunul în apropierea zilei cu Lună plină, când paraziţii au un maxim de dezvoltare şi multiplicare, este mai mare posibilitatea identificării lor.

Important

Dacă o persoană prezintă semne de parazitoză, chiar dacă examenul coproparazitologic este negativ, se recomandă intervenția cu produse antiparazitare.

Deoarece tratamentul medicamentos antiparazitar este deosebit de agresiv, în special pentru ficatul unui copil, alegerea de primă intenție este bine să fie a unui produs natural, bine suportat de organism și cu efecte benefice multiple.

GIARDINOPHYT conţine extracte de Cimbru, semințe de Mărar, Cuişoare, Vetrice și extract de Propolis. Favorizează eliminarea paraziţilor; distruge şi împedică proliferarea microorganismelor; favorizează eliminarea gazelor din intestin, combate senzaţia de vomă şi greaţă.

Nu se recomandă administrarea în cazul alergiei la produse apicole (propolis), femeilor însărcinate și celor care alăptează.

Cura durează 14 zile: 7 zile urmate de 7 zile pauză, apoi încă 7 zile, pentru prevenirea recidivelor. Un alt mod de administrare: 14 zile consecutiv, astfel încât jumătatea curei, deci a 7-a zi să coincidă cu Luna plină, știut fiind că la Lună plină este maximul de multiplicare al paraziților intestinali.

Se administrează dimineaţa, la toţi membrii familiei, înainte de masă: copii de 2- 6 ani: 1 ml; copii de 7-14 ani: 2 ml; copii peste 15 ani şi adulţi: 3 ml.

Parazitozele intestinale sunt foarte frecvente; intervin aici lipsa unei igiene riguroase, dar și imunitatea scăzută a populației. De aceea, se recomandă efectuarea unei cure anuale de deparazitare, de către toți membrii familiei (care locuiesc împreună).

Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha