‘’INOVAȚIA ÎN MELANOM, Viața e un drept pentru TOȚI’’

Scris de Redactie 1116 afisari
09:12:17, Joi 04 Mai 2017
Redactie

Redactie

o conferință pentru pacienți axată pe managementul inovativ al melanomului în România

Ultimele dezvoltări în tratamentul melanomului avansat au schimbat radical modul în care,  pacienți și specialiști deopotrivă, privesc această boală. De la un prognostic rezervat de 6-9 luni și chimioterapia fără beneficii reale pentru pacienții cu melanom metastatic, în mai puțin de șase ani, unsprezece tratamente inovatoare, care prelungesc considerabil viața  pacienților cu melanom, au fost testate, dezvoltate și aprobate pe piața europeană. Mai mult ca niciodată, bolnavii de cancer privesc cu speranță către cercetarea clinică, unde sunt testate în prezent sute de molecule inovatoare.

INOVAȚIA înseamnă prin urmare o șansă la viată pentru pacienții cu melanom.  În ce măsură însă a pătruns inovația în România și ce schimbări impune aceasta în sistemul nostru de sănătate? Câți pacienți cu melanom  știu ce presupune inovația și câți au acces în ziua de azi la tratamentele eficace și dezvoltările spectaculoase din ultimii ani? Este inovația disponibilă pentru toți sau numai pentru cei privilegiați?

Asociația Melanom România intenționează să dezbată aceste aspecte în cadrul conferinței anuale a pacienților, denumită ‘’Inovația în melanom - viața e un drept pentru toți!’, care va fi organizată în perioada 12-14 mai, la hotel Crowne Plaza, în București. Acest eveniment face parte din programul de educație oferit de Melanom România pacienților și activiștilor Asociației, dar și specialiștilor și autorităților interesate de ultimele noutăți în management-ul melanomului, că și de o abordare constructivă a problemelor din sistemul de sănătate romanesc.

____________________

Înființată si înregistrată in octombrie 2015, Asociația Melanom România funcționează drept un grup de pacienți, apartinatori si activiști pentru drepturile pacienților cu melanom din România. Asociația urmărește creșterea șanselor de supraviețuire și a calității vieții pacienților romani cu melanom. Aceste deziderate pot deveni realitate prin asigurarea accesului la tratamente cu adevărat eficace, instituirea de programe de prevenție și diagnosticare timpurie și asigurarea îngrijirii medicale de calitate pentru toți pacienții romani cu melanom. Strategiile Asociației se bazează pe informare și educație, implicarea în cercetarea  clinică, parteneriate naționale și europene și angajare în decizia în sănătate.

Contact : Violeta Astratinei,

Președinte Asociația Melanom România

email melanom.romania@gmail.com

Sus
Comentarii
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici
Evenimente medicale Evenimente

in luna Octombrie 2018

A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018 A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018

17 Octombrie 2018

In Sibiu
Farma Practic ediția 69, Eforie Nord Farma Practic ediția 69, Eforie Nord

05 Octombrie 2018

In Constanta
Pancreas 360°, Bucuresti Pancreas 360°, Bucuresti

03 Octombrie 2018

In Bucuresti
Congresul Național de Dermatologie, 2018 Congresul Național de Dermatologie, 2018

03 Octombrie 2018

In Brasov
Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018 Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018

04 Octombrie 2018

In Cluj