Implant de ristalin artificial multifocal in scop refractiv-Actualitati-

Scris de Dr. Andrei Filip 2185 afisari
12:19:27, Marti 31 August 2010
Dr. Andrei Filip

Dr. Andrei Filip

Medic Primar Oftalmolog
Doctor în Ştiinţe Medicale
Clinica de oftalmologie Ama Optimex

021-211 1622
0723 889 315

www.amaoptimex.ro
www.scapadeochelari.ro
www.cataracta.ro

- Actualităţi -

www.amaoptimex.ro

Prin implant de cristalin artificial în scop refractiv înţelegem schimbarea „lentilei ochiului” cu una artificială cu dioptrie adaptată. Prin această metodă pot fi corectate viciile de refracţie, respectiv miopia, hipermetropia, astigmatismul şi chiar presbiopia..Operaţia de scădere a dioptriilor prin implant de cristalin artificial multifocal se adresează atât persoanelor care prezintă aceste afecţiuni dar nu pot beneficia de operaţia de scădere a dioptriilor cu laser (Lasik, Lasek, PRK) din diverse motive, cât şi persoanelor care după vârsta de 40 de ani încep să aibă nevoie de ochelari pentru distanţă şi pentru citit dar nu doresc să-i poarte.

După cum am spus, operaţia constă în schimbarea cristalinului natural cu unul artificial multifocal adaptat ca putere dioptrică. Este foarte important ca înainte de operaţie să se poarte o discuţie cu pacientul pentru a i se explica ce fenomene pot apărea după intervenţie şi pentru a se alege soluţia cea mai bună în funcţie de nevoile şi dorinţa acestuia. Acest tip de cristalin, revoluţionar, oferă o vedere bună şi la distanţă şi de aproape, satisfacţia pacientului fiind foarte mare. Se spune că după acest tip de implant de cristalin artificial pacientul capătă o independenţă faţă de ochelari de peste 85%. Ca o noutate absolută menţionăm că există cristalin artificial multifocal personalizat. Acest tip de cristalin se adresează persoanelor cu dioptrii extreme şi se poate produce la comandă în urma unor măsurători. Realizarea acestui tip de cristalin personalizat durează între 4 şi 6 săptămâni lucrătoare.

Pentru a beneficia de această operaţie trebuie ca vârsta să fie de peste 20 de ani. Operaţia de schimbare de cristalin este în general foarte bine tolerată deoarece tehnica operatorie este foarte bine pusă la punct, existând o mare experienţă. Intervenţia se face fără internare, cu anestezie locală. Pregătirea preoperatorie constă în efectuarea unor măsurători, investigaţii oftalmologice şi a unui set de analize. Rezultatele postoperatorii sunt bune, satisfacţia pacientului fiind foarte mare pentru că în loc să poarte ochelari cu lentile groase, grele şi de multe ori inestetice, el nu va mai avea nevoie de ochelari sau va rămâne doar cu dioptrii mici.

Dr. Andrei FILIP

Medic Specialist Oftalmolog

Doctor în Ştiinţe Medicale

www.drfilip.ro

Comentarii
liliana
eu am facut un implant de cristalin la un ochi,acum pot purta ochelari,deoarece si la celalat ochi am probleme de vedere,insa nu-mi mai pot permite alta operatie.
02 Martie 2012, 11:56:43 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Dr Filip Andrei
Cred ca e bine sa veniti la un consult si sa vedem ce variante gasim. Exista! Pt detalii intrati pe www.amaoptimex.ro sau e-mail andrei@amaoptimex.ro
03 Martie 2012, 11:39:10 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici
Evenimente medicale Evenimente

in luna Iunie 2018

CONFERINȚA JUBILIARĂ ATOM 2018 CONFERINȚA JUBILIARĂ ATOM 2018

14 Iunie 2018

In Iasi
Farma Practic ediției 66 Gura Humorului Farma Practic ediției 66 Gura Humorului

22 Iunie 2018

In Suceava
PRACTIC MF – Ediția a XXVI-a PRACTIC MF – Ediția a XXVI-a

08 Iunie 2018

In Covasna
Cursul Național Urgemed 2018 Cursul Național Urgemed 2018

14 Iunie 2018

In Bucuresti
Expert Meeting CARDIODIAB 2018 Expert Meeting CARDIODIAB 2018

28 Iunie 2018

In Brasov