În premieră în România: Congresul Societății Europene de Chirurgie Oculoplastică și Reparatorie

Scris de Redactie 47 afisari
08:00:30, Miercuri 12 Septembrie 2018
Redactie

Redactie

În perioada 13 - 15 septembrie 2018, la Hotelul Radisson Blu din București, se desfășoară Congresul Societății Europene de Chirurgie Oculoplastică și Reparatorie (ESOPRS), eveniment științific internațional care are loc în premieră în România, cu sprijinul Societății Române de Oftalmologie.

Societatea ESOPRS este o societate profesională formată din chirurgi oftalmologi supraspecializati in chirurgia oculoplastică care promovează cele mai noi tendințe în domeniul chirurgiei estetice și reconstructive a pleoapelor, feței, orbitei și căilor lacrimale, domeniu aflat încă la început de drum în România.

ESOPRS 2018 este cel mai mare congres de chirurgie oculoplastică din lume, la manifestarea științifică de la București fiind așteptați speakeri și participanți din 64 de țări. „Am avut posibilitatea să aducem la acest congres pe cei mai renumiți colegi din SUA și Europa care vor prezenta experiența lor cu ultimele tehnici și inovații din domeniu”, a declarat prof. dr. Dan Georgescu, președintele Congresului ESOPRS 2018, profesor de Oftalmologie & Chirurgie Oculoplastică în Statele Unite, membru al societățiilor europene (ESOPRS) și americane (ASOPRS) de chirurgie oculoplastică și reparatorie.

Timp de 3 zile, 6 keynote speakers și peste 500 de specialiști vor participa la un maraton științific complex la care vor fi susținute peste 100 de sesiuni științifice, 16 prezentări video și 165 de e-postere.

Printre specialiștii de renume mondial prezenți la București, enumerăm:

✮ Richard Anderson  (SUA) – Lecții învățate în 40 de ani de chirurgie oculoplastică

✮ Michele Beaconsfield (Marea Britanie) – Terapia celulară țintită în tratamentul cancerului

✮ Patrick Tonnard (Belgium) – Blefaroplastia prin augumentare: studiu retrospectiv pe 500 de cazuri consecutive

✮ Jonathan Hoenig (SUA) – Tratamente de întinerire a părții inferioare a feței și a gâtului

✮ Dion Paridaens (Olanda) – Rolul nanotehnologiei în tratamentul bolilor de ochi asociate disfuncțiilor tiroidiene

✮ Hunter Kwok-Lai Yuen (Hong Kong) – Tratamente combinate pentru malformațiile venoase orbitare

Este primul eveniment oftalmologic de asemenea anvergură organizat în România, din care vor beneficia medicii tineri și indirect miile de pacienți români care suferă de afecțiuni ale pleoapelor, orbitei (cavitatea ochiului) și căilor lacrimale. Ne-am dorit și am luptat foarte mult să putem  organiza acest congres în România și avem toată încrederea că efortul depus va fi justificat de beneficiile științifice și educaționale aduse oftalmologilor români, care sunt atrași sau care au îmbrățișat deja această superbă supraspecialitate a oftalmologiei”, a adăugat prof. dr. Dan Georgescu.

Prima zi a congresului ESOPRS 2018 este dedicată cursurilor avansate, destinate tinerilor profesioniști din domeniu, care vor să se perfecționeze în chirurgia oculoplastică, chirurgia estetică și reconstructivă a pleoapelor, feței, orbitei și a căilor lacrimale.

Dacă sunteți un pacient și doriți să adresați o întrebare medicilor participanți sau domnului prof. dr. Dan Georgescu, ne puteți scrie la patients@esopr2018.ro.

Pentru mai multe informații despre eveniment ne puteți contacta pe coordonatele:

Silvia Tuvene, PR&Media Coordinator, media@esoprs2018.ro, 0722 329 183.

Sus
Comentarii
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici
Evenimente medicale Evenimente

in luna Septembrie 2018

CONGRESUL NAȚIONAL DE FARMACIE 2018 CONGRESUL NAȚIONAL DE FARMACIE 2018

26 Septembrie 2018

In Bucuresti
Iasi-Pediatrics Emergency Medicine Iasi-Pediatrics Emergency Medicine

06 Septembrie 2018

In Iasi
Farma Practic ediția 68, Gura Humorului Farma Practic ediția 68, Gura Humorului

21 Septembrie 2018

In Suceava
Congresul National de Cardiologie 2018, Sinaia Congresul National de Cardiologie 2018, Sinaia

19 Septembrie 2018

In Prahova
Digestive Endoscopy Cluj, 2018 Digestive Endoscopy Cluj, 2018

23 Septembrie 2018

In Cluj
CURS DE CARDIOONCOLOGIE, Constanta CURS DE CARDIOONCOLOGIE, Constanta

28 Septembrie 2018

In Constanta