22
None

Încă un pas în supraspecializarea personalului medical mediu: Instruirea de „formatori în domeniul Podiatriei” de către Asociaţia de Podiatrie

Asociația de Podiatrie a realizat instruirea si ulterior eliberarea primelor certificate de „formator în domeniul Podiatriei” cu care ocazie s-a realizat si prima menționare a disciplinei „Podiatrie” într-un document oficial. Certificatele au fost obținute de 11 medici și 8 asistente medicale, în urma participării acestora la primul Curs de formatori în Podiatrie, desfășurat anul trecut.

Programul desfasurat de Asociația de Podiatrie a urmarit a se defini in primul rand si apoi de a consolida prin programe de pregatire solide,  profesia de podiatru în România. La nivel international, podiatria este un domeniu in plina afirmare, este o meserie respectată în sfera medicală. Pregătirea primilor formatori în Podiatrie va crea o baza pentru a realiza un program larg de instruire adresat asistenților medicali în vederea dezvoltării competențelor în domeniu, care se va desfășura, cel mai probabil in toamna 2016, potrivit inițiatorilor proiectului.

„Am realizat un pas mare pentru tot ceea ce va trebui cât de curând să devină Asociația de Podiatrie și domeniul Podiatriei românești. Rolul pe care un podiatru îl are într-o echipă multidisciplinară de îngrijire a piciorului diabetic este tot mai recunoscut, și nu numai aici ci şi în abordarea unui număr mare de alte afecțiuni ale piciorului. În România este o lipsă acută de personal medical cu această pregătire, dar acum putem să spunem că am început deja să îmbunătățim această realitate. Suntem realişti și vrem ca anul 2016 să fie unul al schimbării pentru că avem deja primii formatori în Podiatrie și suntem pe drumul oficializării acestei competențe/specializări/profesii și în țara noastră. Formatorii la rândul lor vor disemina tot ceea ce au învățat la curs în mod practice în rândul unui număr cât mai mare de asistenți medicali. Certificatele pe care participanții la primul curs  de formatori în podiatrie le-au primit reprezintă rodul unei evaluare riguroasă şi constituie o motivație majoră și un simbol al unui început de drum care se arată promițător”, a declarat dr. Norina Gâvan, președintele Asociației de Podiatrie.

Unul din rezultatele cursului dedicat formatorilor în domeniul Podiatriei a fost că participanții au dobândit abilitatea de a comunica mult mai eficient cerințele din domeniu, într-un mod profesionist și convingător. S-au avut în vedere calitățile necesare ale unui formator și anume ca acesta să urmărească permanent nevoile grupurilor care vor fi instruite. Asociația de Podiatrie a mai anunţat că, în urma acreditării și a eliberării certificatelor, formatorii vor putea să lucreze ca profesioniști în domeniul sănătății.

Cursul este acreditat de Colegiul Medicilor din România, cu 75 de credite EMC pentru statutul de formator, precum și de Ordinul Asistenților Medicali, care acorda numărul de credite funcţie de numărul de ore al cursului.

Alte articole despre:

Comentarii


MARICA R0DICA

Buna ziua. Sunt asistenta medicala si as dori sa lucrez in domeniul podiatrie si sa ma specializez. Multumesc.

July 11, 2016, 1:24 p.m.
1
0

TARITA IULIA

BUNA ZIUA. SUNT ASISTENT MEDICAL LICENTIAT CU EXPERIENTA DE 25 ANI DE SALA OPERATII CHIRURGIE VASCULARA SI CHIRURGIE PLASTICA, UNDE AM INTALNIT NUMEROSI PACIENTI CU COMPLICATII ALE DIABETULUI. O PARTE DIN EI I-AM URMARIT POSTOPERATOR, ESTE O SPECIALITATE PE CARE AS DORI DORI SA MA SPECIALIZEZ. MULTUMESC

July 13, 2016, 7:07 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha