Inițiativă în premieră – primul grup de suport pentru pacienții cu cancer colorectal, realizat de FABC în parteneriat cu Institutul Oncologic “Al. I. Trestioreanu” din București

Scris de Redactie 142 afisari
09:03:07, Luni 13 August 2018
Redactie

Redactie

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), în parteneriat cu Institutul Oncologic “Al. I. Trestioreanu”din București anunță crearea primului grup de suport multidisciplinar, realizat în cadrul unui spital, pentru pacienții diagnosticati cu cancer colorectal.

Scopul principal al acestui proiect este să faciliteze dialogul și schimbul de experiență între pacienți, supraviețuitori ai cancerului colorectal, și specialistii în domeniu. Printre obiectivele grupului de suport enumerăm:

► creșterea nivelului de informare pentru pacienți

► creșterea nivelului de cunoștințe cu privire la importanța unei nutriții adecvate în gestionarea cancerului colorectal (ce alimente ajută și ce alimente sunt dăunătoare)

► reducerea stării de anxietate provocată de boală

► diminuarea stării de epuizare fizică si psihică

Echipa medicală ce va lua parte la sesiunile grupurilor este formată din doi medici specialiști oncologi, un psiholog și un nutriționist. Aceștia vor răspunde tuturor întrebărilor pacienților, ajutându-i  să gestioneze mai bine impactul bolii, în toate aspectele acesteia. 

Întâlnirile grupului vor avea loc în cadrul Institutul Oncologic “Al. I. Trestioreanu” București, de două ori pe luna, în grupe separate pentru femei și bărbați. Ora de începere este 15.30, întâlnirile durează până la 3 ore, iar accesul este gratuit. Programul exact este:

► Bărbați:31 iulie, 14 august, 28 august, 4 septembrie, 18 septembrie

► Femei: 30 iulie, 13 august, 27 august, 3 septembrie, 17 septembrie

Ne bucură foarte mult că am reușit să demarăm acest proiect pilot. Pentru pacienți, diagnosticul de cancer colorectal este de multe ori privit cu teamă, însă prin acest proiect încercăm să oferim pacienților speranța că pot să trăiască normal, în pofida diagnosticului primit. În viitor, sperăm să putem continua proiectul și în alte centre de oncologie din țară”, spune Cezar Irimia, președintele FABC.

Cred cu tărie că misiunea unui institut oncologic este de a oferi pacienților o gamă completă de servicii, dincolo de tratamentul medicamentos. De aceea, suntem mândri că prin susținerea acestui proiect reușim să extindem gama de servicii oferite pacienților cu afecțiuni oncologice din sudul țării”, a afirmat Dr. Anca Lidia Kajanto, Manager Institutul Oncologic “Al. I. Trestioreanu” București.

Pentru informații suplimentare și întrebări legate de grupul de suport vă stă la dispoziție psiholog Lidia Stoica : 0720655618

Cancerul colorectal este al doilea tip de cancer în Europa în ceea ce priveşte rata de mortalitate, fiind responsabil pentru aproximativ 230.000 de decese pe continentul nostru, în fiecare an. În România, 10.256 de pacienţi sunt diagnosticaţi anual cu această formă de cancer, in timp ce anual 5.675 dintre aceștia, pierd lupta cu boala.

Sus
Comentarii
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici
Evenimente medicale Evenimente

in luna Septembrie 2018

CONGRESUL NAȚIONAL DE FARMACIE 2018 CONGRESUL NAȚIONAL DE FARMACIE 2018

26 Septembrie 2018

In Bucuresti
Iasi-Pediatrics Emergency Medicine Iasi-Pediatrics Emergency Medicine

06 Septembrie 2018

In Iasi
Farma Practic ediția 68, Gura Humorului Farma Practic ediția 68, Gura Humorului

21 Septembrie 2018

In Suceava
Congresul National de Cardiologie 2018, Sinaia Congresul National de Cardiologie 2018, Sinaia

19 Septembrie 2018

In Prahova
Digestive Endoscopy Cluj, 2018 Digestive Endoscopy Cluj, 2018

23 Septembrie 2018

In Cluj
CURS DE CARDIOONCOLOGIE, Constanta CURS DE CARDIOONCOLOGIE, Constanta

28 Septembrie 2018

In Constanta