None

Insomnia, inamic mai temut decât coşmarele nocturne

     SOMNUL este una dintre necesităţile fundamentale ale organismului uman, la fel de important ca şi aerul, apa, alimentele şi activităţile recreative. Se consideră uneori că a dormi şi a-ţi petrece timpul în mod recreativ sunt doar pauze în activitatea normală cotidiană. Nimic mai greşit decât acest concept. De fapt, menirea acestora este de fi ACTIVE şi de a reînnoi sănătatea fizică şi mintală.  
 
     Somnul şi recreerea – de o calitate corespunzătoare - trebuie să facă parte din viaţa oricăruia dintre noi, lipsa lor ducând uneori la tulburări grave ale stării de sănătate sau chiar la accidente.  
 
     Mulţi dintre noi credem că dormim suficient. Poate că da, dar putem observa, în timp, că ne simţim mai puţini vioi, mai confuzi, mai iritabili şi mai obosiţi. Ne concentram mai greu şi devenim mai puţin toleranţi, mai nerăbdători, ne scade interesul treptat pentru viaţa noastră profesională, familială sau socială, iar eficienţa noastră se reduce în mod mai mult sau mai puţin evident.  
 
     Când sună ceasul dimineaţa, ne trezim mai lent şi putem avea senzaţia că nu ne-am odihnit suficient, iar cei lângă care dormim ne pot reproşa că am sforăit sau că am avut un somn agitat.  
 
     Ne pregătim de culcare la ora obişnuită, dar ne ia mult timp până reuşim să adormim, nemaipunând la socoteală faptul că se poate întâmpla să ne trezim de multe ori pe noapte şi să adormim cu greu la loc. Devenim nervoşi cu cei din jurul nostru, acasă, la serviciu sau pe stradă.  
 
     Într-adevăr, nu există standarde pentru nevoia de somn a fiecărui individ; în medie ne sunt suficiente 7-8 ore pe noapte, dar unele persoane se simt bine doar cu 4-6 ore de somn, pe când alţii au nevoie constantă de 8-9 ore. Este bine cunoscut şi faptul că din ce în ce mai multe persoane au probleme cu somnul pe măsură ce înaintează în vârstă. Fie le este greu să adoarmă seara, fie se trezesc dimineaţa şi nu mai pot să adoarmă.  
 
     Şi MENSTRUAŢIA, SARCINA SAU MENOPAUZA pot afecta procesul somnului la femei. Aceasta apare deoarece modificările hormonale - ale estrogenilor şi progesteronului - afecteaza somnul.  
 
     ADOLESCENŢA este de asemenea o perioadă în care ne putem aştepta la modificări importante ale somnului. În această perioadă, ei încep să stea treji până noaptea mai târziu şi pot avea probleme cu trezirea de dimineaţă. La această categorie, se pare că responsabil este un hormon numit melatonină, hormon care reglează în mod natural echilibrul somn-veghe.  
 
     Pe lângă aceste modificări naturale în echilibrul organismului, pot interveni mulţi factori asociaţi, care pot tulbura calitatea somnului. Printre ei, de renume sunt grijile, stresul, anxietatea legate de şcoală, sănătate, familie sau profesie; temuta DEPRESIE, care creează dezechilibre chimice majore la nivelul creierului; călătoriile; consumul de stimulente şi medicamente (cafea, ceai, cola, tratamente cu steroizi, produse pentru slăbit, decongestive nazale, antihistaminice). ALCOOLUL poate grăbi uneori perioada de adormire, dar poate produce la fel de bine şi treziri dese în cursul nopţii. Mesele prea abundente şi târzii pot declanşa reflux gastroesofagian sau pirozis (arsuri în piept).  
 
     Şi, nu în ultimul rând, problemele MEDICALE cunoscute sau încă latente pot produce tulburări de somn, fie din cauza durerilor, fie din cauza dereglărilor metabolice de la nivelul creierului. Putem să ne gândim în primul rând la binecunoscutele dureri artritice, neuropatiile, alergiile, problemele tiroidiene, cardiace sau respiratorii.  
 
     Tratamentele pentru somn ale medicinei clasice sunt recomandate cu multă precauţie de medici şi pentru scurtă durată, din cauza dependentei şi multiplelor reacţii adverse înregistrate.  
 
     MEDICINA INTEGRATĂ SCIENCEMED vine în întâmpinarea acestor probleme, încercând să obţină date diagnostice despre tulburările la nivel celular, despre funcţiile metabolice ale sistemelor organismului – prin examenul SOMATOGRAFIC - şi date energetice, exprimând capacitatea organismului de a-şi întreţine funcţiile de bază la calitate corespunzătoare – prin examenul de BIOREZONANŢA PAUL SCHMIDT. Testarea de BIOREZONANŢĂ este asociată cu prepararea remediilor energetice calculate conform fişei proprii de evaluare a pacientului, sub formă de tablete neutre de lactoză, încărcate cu frecvenţe proprii de armonizare.  
 
     Testarea diagnostică este evaluată dinamic, la intervale stabilite de medic, pacientul putând să-şi vizualizeze singur pe loc evoluţia atât ca FUNCŢIE cât şi ca ENERGIE, la toate nivelurile testate anterior.   
 
     Diagnosticarea prin HOMEOPATIE poate aduce completări importante în aprecierea condiţiei actuale şi anterioare a pacientului, tratamentul homeopat putând acţiona la diverse niveluri, atât fizice, cât şi mentale şi emoţionale. Menţionăm dintre remediile homeopate pentru insomnie, ACONITUM NAPELLUS, CHAMOMILLA, COFFEA CRUDA, LYCOPODIUM, NUX VOMICA, PULSATILLA, RHUS TOXICODENDRON SAU THUJA OCCIDENTALIS, recomandările fiind individualizate pentru fiecare pacient în parte.  
 
     Reevaluarea periodică poate astfel să confirme OBIECTIV ceea ce pacientul simte şi relatează în mod SUBIECTIV despre starea sa generală şi suferinţele sale.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha