Întâmpină primăvara fără cearcăne!

Scris de Dr. Dan Georgescu, MD, PhD. 1876 afisari
08:36:33, Vineri 16 Februarie 2018
Dr. Dan Georgescu, MD, PhD.

Dr. Dan Georgescu, MD, PhD.

Medic specialist Oftalmolog -
Chirurgie Oculoplastica
Clinica Oftalmologica OFTAPRO-Bucuresti

“Cearcăn” este termenul folosit pentru o gamă largă de condiții care dau ochiului un aspect obosit, trist sau îmbătrânit. Indiferent de cauză, cearcănele au un impact estetic, psihologic și social important pentru că produc o aparență nenaturală și de multe ori neconcordantă cu starea reală a individului.

Cearcănele pot apărea de la o vârstă tânără (constituționale) însă frecvent sunt legate de transformările legate de vârstă din zona perioculară. O hipertrofie a mușchiului orbicular sau o slăbire congenitală a septului orbitar la tineri poate produce cearcane constituționale care sunt independente de starea de odihnă sau de sănătate a pacientului. Cel mai frecvent, cearcănele apar la vârsta adultă și sunt produse de modificarea profilului pleoapei inferioare și al obrazului, cu apariția unor proeminențe (pungi) și a unor șanțuri ce produc umbre inestetice.

Tratamentul cearcănelor este întotdeauna personalizat și depinde de procesul fiziopatologic (cauza), de vârsta și de dorințele pacientului. La o persoană tânără, o hipertrofie de mușchi orbicular, care devine foarte pronunțată în timpul râsului, se poate trata cu o simplă injecție de Botox. Un șant profund între pleoapă și obraz, necesită fie injecții de Acid hialuronic (Belotero Balance, Juvederm Volbella, Redensity II), fie o blefaroplastie inferioară pe cale transconjunctivală (prin interiorul pleoapei inferioare).

Rezultatul depinde însă enorm și de tehnica folosită, necesitând un chirurg oculoplastician cu experiență în regiunea perioculară. Rareori, o atrofiere importantă a regiunii malare (obrazul) necesită mai întâi folosirea unui alt produs (AH Voluma sau Radiesse) pentru repoziționarea obrazului înainte de tratarea cearcănelor.

În cazurile unde efectele vârstei sunt foarte avansate și o simplă injecție de acid hialuronic nu poate camufla șanțul, o blefaroplastie inferioară, cu sau fără lifting malar devine necesară pentru obținerea rezultatului dorit. Blefaroplastia inferioară modernă se face pe cale transconjunctivală (prin interiorul pleoapei) și nu lasă nici un semn. Efectul blefaroplastiei este atât de rejuvenare (întinerire) cât și de a reda feței un aspect odihnit, proaspăt și natural. Grăsimea orbitară se poate afla în exces doar la persoanele tinere, la care o mică parte se îndepărtează în momentul blefaroplastiei. La persoanele mai în vârstă grăsimea în exces se conservă și se folosește la umplerea zonelor deficitare (șanțurilor).

Indiferent de tehnica folosită, scopul intervenției este de a reda privirii aspectul tânăr și odihnit de odinioara, producând în același timp un rezultat complet natural. Pentru orice întrebări legate de tratamentul cearcănelor, doctorul Dan Georgescu vă stă la dispoziție.

Comentarii
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici
Evenimente medicale Evenimente

in luna Octombrie 2018

A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018 A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018

17 Octombrie 2018

In Sibiu
Farma Practic ediția 69, Eforie Nord Farma Practic ediția 69, Eforie Nord

05 Octombrie 2018

In Constanta
Pancreas 360°, Bucuresti Pancreas 360°, Bucuresti

03 Octombrie 2018

In Bucuresti
Congresul Național de Dermatologie, 2018 Congresul Național de Dermatologie, 2018

03 Octombrie 2018

In Brasov
Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018 Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018

04 Octombrie 2018

In Cluj