Lumea se schimba

Scris de Calin Marcusanu 1221 afisari
12:19:27, Marti 31 August 2010

ă

Este foarte importantă încrederea pe care oamenii o au în medicină, în serviciiile de sănătate, în medicamente, în medici şi, nu în ultimul rând, în ei înşişi.

De aceea, cu Săptămâna Medicală, încercăm să aducem la cunoştinţă publicului larg tot ceea ce este semnificativ şi obiectiv în domeniul medical, să informăm cititorul despre ce probleme medicale apar şi să încurajăm lumea să consulte periodic doctorul.

MEDICINA PROGRESEAZĂ

Nenumărate articole s-au referit la rezultate ale cercetării fundamentale medicale sau la tehnologii cu aplicabilitate în medicină, cum sunt cele care fac posibile investigaţiile medicale de tip RMN şi CT.

MEDICII SE PERFECŢIONEAZĂ

Săptămâna medicală a prezentat de asemenea programele de cursuri pentru specializări şi competenţe pentru medici derulat în 2006, precum şi agenda de congrese şi comunicări medicale în scopul de a face cunoscut publicului larg faptul că meseria de medic presupune un proces de învăţare continuu, pus în slujba pacientului.

SISTEMUL DE SĂNĂTATE SE REFORMEAZĂ

Am promovat tot ce ni s-a părut coerent în reforma din sistemul de sănătate sau am criticat unele lucruri mai puţin reuşite. Credem că efortul şi rezultatele autorităţilor din sănătate depinde şi de finanţare dar şi cât de bine sunt lămurite lucrurile. De exemplu, planul de majorare a plafoanelor salariale la medicii rezidenţi de la 600 la 700 RON, anunţat de ministrul sănătăţii la începutul anului poate fi privit ca inutil, ca un praf în ochi (600 sau 700 sunt tot foarte puţini bani) daca acest plan nu este continuat consecvent, ca rată de creştere, pentru a ajunge în câţiva ani la un nivel decent de salarizare.

LUMEA SE INFORMEAZĂ

Recent a circulat pe internet o „ştire bombă” referitoare la produsul metamizol, cunoscut în farmacii sub denumirea de algocalmin şi care ar produce efecte secundare devastatoare. Am luat legătura cu Agenţia Naţională a medicamentului şi am obţinut consideraţiile medicale la care mă aşteptam, convingătoare, privind siguranţa utilizării medicamentului. Într-o lume democratică, în care traim şi începem să credem, în care există o serie de organizaţii de protecţie a consumatorilor, este greu să mai fie introduse (pe piaţa mondială) medicamente insuficient testate. Companii farmaceutice puternice au fost obligate să-şi retragă din fabricaţie medicamente al căror risc a fost considerat semnificativ. Astăzi, credem că medicamentul luat din farmacie prezintă cea mai mică doză de risc.

Comentarii
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici
Evenimente medicale Evenimente

in luna Octombrie 2018

A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018 A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018

17 Octombrie 2018

In Sibiu
Farma Practic ediția 69, Eforie Nord Farma Practic ediția 69, Eforie Nord

05 Octombrie 2018

In Constanta
Pancreas 360°, Bucuresti Pancreas 360°, Bucuresti

03 Octombrie 2018

In Bucuresti
Congresul Național de Dermatologie, 2018 Congresul Național de Dermatologie, 2018

03 Octombrie 2018

In Brasov
Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018 Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018

04 Octombrie 2018

In Cluj