52
None

Metode de diversificare a alimentaţiei bebeluşului

Atunci când vine momentul diversificării alimentaţiei, bebeluşii încep să mănânce încet-încet din toate. Dieta diversificată îi introduce într-o lume nouă, o lume a aromelor şi diverselor texturi alimentare şi le stimulează papilele gustative, oferindu-le ingrediente de calitate, esenţiale pentru dezvoltare şi echilibrul nutriţional.

Această perioadă reprezinta adesea o adevărată provocare pentru proaspăta mămică. Copilul trebuie să guste din diverse alimente, în funcţie de recomandările medicului pediatru. Cantităţile de mâncare preparată sunt mici, astfel că ritualul fiertului, pasatului, amestecatului trebuie repetat de câteva ori pe zi, în fiecare zi.

Mămicile moderne, ocupate să-şi reia cât mai rapid activităţile de dinaintea venirii bebeluşului, sunt frecvent tentate să apeleze la mult mai facila soluţie a borcănaşelor cu mâncărică gata preparată, privându-l astfel pe bebe de gustul unei mese proaspete.

Mai mult, metodele tradiţionale de gătit bazate pe fierberea ingredientelor distrug o mare parte din constituenţii importanţi ai mâncării, şi anume vitaminele şi mineralele.

Soluţie salvatoare

Minirobotul de bucătărie cu funcţie de steamer. Acesta simplifică viaţa mămicilor şi le ajută să prepare mâncarea adaptată la nevoilor specifice ale bebeluşilor. Iată câteva dintre funcţiile miniroboţilor .

Funcţia de steamer

Gătitul cu aburi este rapid şi sănătos, păstrând valorile nutritive ale alimentelor, în special vitaminele şi mineralele, precum şi gustul şi aroma lor naturală. Legumele rămân crocante, menţinându-şi chiar şi culoarea naturală. Hrana preparată cu minirobotul este mai sănătoasă datorită sistemului de gătit cu aburi şi este mult mai uşor de pregătit, adică vă salvează un timp preţios, pe care îl puteţi petrece alături de bebeluş.

Funcţia de blender

Copiii încep să mănânce în etape: întâi mâncare sub formă pasată, de piure, apoi tocată în bucăţi mici şi, în final, tocată mai mare. Cu minirobotul este uşor să  se obţină textura dorită în funcţie de etapa de dezvoltare a bebeluşului.

Funcţia de decongelare

Minirobotul  poate decongela în siguranţă mâncarea preparată anterior, care a fost conservată prin congelare în recipiente ermetice sau recipiente multiporţii. Cum? Trebuie doar ca mămica să pună mâncarea într-un vas termorezistent, pe care să-l aşeze în coşul robotului şi să seteze aparatul pe încălzirea cu aburi. Acest sistem de decongelare poate fi folosit şi în cazul legumelor sau fructelor congelate.

Funcţia de reîncâlzire

Cu ajutorul funcţiei de încălzire cu aburi mămica poate reîncălzi mâncărica pregătită pentru copilaş. Vasul termorezistent se aşază în coşul robotului şi se readuce la temperatura de 37° C, temperatura optimă pentru servirea mesei.

Știaţi că... ?

Atunci când gătim broccoli la aburi se păstrează 84% din conținutul de vitamina C, comparativ cu 30% din această vitamină cât rămâne după fierbere...

Introducerea diverselor grupe de alimente

Pentru majoritatea bebeluşilor nu contează care sunt primele solide introduse în alimentaţie. Deşi multe opinii sunt împotriva recomandării ouălor sau peştelui în primul an de viaţă, din cauza posibilelor reacţii alergice, nu există nicio dovadă cum că, introducând aceste alimente bogate în nutrienţi după vârsta de 4-6 luni, bebeluşii ar deveni alergici la ele.

 

 Adevărat sau Fals

Grăsimile nu sunt bune pentru bebeluş FALS

Pediatrii recomandă să nu restricţionăm consumul de calorii şi grăsimi al copiilor în primii 2 ani de viaţă.

Este bine să introducem alimentele noi unul câte unul ADEVĂRAT

Acest lucru vă va permite să aflaţi ce anume îi place şi ce nu bebeluşului dvs. şi să identificaţi posibilii alergeni.

Sarea poate dăuna sănătăţii bebeluşului ADEVĂRAT

Nu adăugaţi sare în mâncarea gătită pentru bebeluş, pentru a evita supraîncărcarea rinichilor! Reţineţi că nu trebuie să adăugaţi zahăr în compoturile de fructe!

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha