Ministerul Sanatatii a adoptat Curriculumul de Chirurgie Vasculara propus de SRCV

Scris de Redactie 2474 afisari
06:58:28, Luni 24 Iulie 2017

Dragi colegi,

Imi face o mare placere sa va anunt ca printr-un comunicat publicat in 30 iunie, Ministerul Sanatatii a anuntat adoptarea curriculum-ului de chirurgie vasculara propus de SRCV. (https://rezidentiat.ms.ro/curricule/2017/chirurgie_vasculara_2017.pdf)

Intrarea in vigoare a acestui curriculum inseamna o schimbare revolutionara in statutul chirurgiei vasculare din Romania.

Elementul fundamental al acestui act il reprezinta alinierea pregatirii medicilor rezidenti la curriculum- ul european de chirurgie vasculara (uemsvascular.com/ficheiros/Syllabus_FEBVS.pdf). Cel putin din acest punct de vedere, la 10 ani de la intrarea Romaniei in comunitatea europeana, chirurgia vasculara din Romania a devenit cu adevarat europeana.

Ce inseamna practic pentru noi intrarea in vigoare a noului curriculum? La finele rezidentiatului, medicii specialisti in chirurgie vasculara vor trebui sa aiba capacitatea de a oferi pacientilor vasculari cea mai buna optiune de diagnostic (inclusiv abilitati de ecografie vasculara) si de tratament - prin metode conservatoare (medicamentos, recuperare), de chirurgie deschisa sau de chirurgie endovasculara.

Toate acestea inseamna noi si importante responsabilitati pentru coordonatorii de rezidentiat, iar rezidentilor ambitiosi le va oferi posibilitatea de a dobandi toate metodele utilizate de specialitatea noastra.

Depinde de fiecare dintre noi ca perspectivele generoase oferite de noul curriculum sa se transforme in realitatile unui grup profesional de elita!

Felicitari tuturor si mult succes!

Ionel Droc, Mihai Ionac, Radu Popa  

Sus
Comentarii
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici
Evenimente medicale Evenimente

in luna Octombrie 2018

A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018 A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018

17 Octombrie 2018

In Sibiu
Farma Practic ediția 69, Eforie Nord Farma Practic ediția 69, Eforie Nord

05 Octombrie 2018

In Constanta
Pancreas 360°, Bucuresti Pancreas 360°, Bucuresti

03 Octombrie 2018

In Bucuresti
Congresul Național de Dermatologie, 2018 Congresul Național de Dermatologie, 2018

03 Octombrie 2018

In Brasov
Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018 Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018

04 Octombrie 2018

In Cluj