„ Nu mă exclude, nu sunt contagios!” Este numele campaniei organizate de Societatea Româna de Dermatologie cu ocazia zilei de 29 octombrie, cunoscută ca Ziua Mondială a Psoriazisului!

Scris de Redactie 353 afisari
10:50:01, Miercuri 01 Noiembrie 2017

Urmând tradiţia anilor precedenţi, SRD își propune să aducă în atenţia opiniei publice Ziua Mondială a Psoriazisului, prin lansarea campaniei „ Nu mă exclude, nu sunt contagios!” și să fie alături de bolnavii cu psoriazis pentru a atrage atenția încă o dată asupra faptului că această boală NU este contagioasă.

Psoriazisul se numără printre primele 3 afecţiuni, după insuficienţa cardiacă şi hipertensiunea arterială, care afectează funcţia fizică a individului şi este a doua afecţiune, după depresie, în afectarea funcţiei psihice.

SRD dorește să atragă atenția asupra implicațiilor pe care le presupune această maladie, severitatea ei, precum și îmbunătățirea înțelegerii acestei boli de către ceilalți oameni.

În prezent există posibilitatea aplicării unui tratament personalizat pentru fiecare pacient. Psoriazisul afectează cel mai mult calitatea vieții și trebuie tratat; pe lângă faptul că este și o afecțiune care depășește cu mult limitele pielii, este o afecțiune cu multe repercursiuni asupra organismului. Netratarea psoriazisului poate duce, din păcate, la evenimente de alte cauze: gastrice, cardiovasculare, articulare. Campania urmărește ca  românii să fie solidari cu pacienţii afectaţi de psoriazis, înţelegând că această afecţiune nu se transmite prin atingere.

Prof. Dr. Călin Giurcăneanu, Preşedinte al SRD  și Dr. Alin Nicolescu, Secretar General al SRDîși propun prin această campanie să încurajeze sistemul de asistenţă medicală, autoritățile, medicii, asistenţii medicali și pe toţi cei responsabili pentru îngrijirea psoriazisului, să le ofere persoanelor care suferă de această boală acces la o terapie optimă. Deja se cunoaște faptul că deprea mult timp, psoriazisul artopatic  a avut o prioritate scăzută. Din luna mai 2014, această afecţiune a fost votată la nivel mondial  în cadrul OMS pe lista bolilor grave, debilitante.

SRD va aduce în atenţia opinie publice Ziua Mondială a Psoriazisului şi la nivel naţional prin manifestări locale în principalele centre dermatologice din ţară, precum Cluj Napoca, Craiova, Constanţa, Iaşi, Târgu Mureş, Sibiu, Oradea, Timişoara.

Dr. Alin Nicolescu, în calitate de Secretar General, a menționat că SRD desfășoară o activitate cu rezultate remarcabile, rezultate obținute și datorită bunelor condiții de lucru oferite în cadrul Spitalului Colentina unde SRD este găzduită, și mulțumește pe această cale conducerii spitalului pentru colaborare.

Sus
Comentarii
ANITA GERARD
împrumut! împrumut!! împrumut!!! Căutați o companie de credit privată cu renume și acreditate, care oferă împrumuturi pentru oportunități de viață. Oferim toate tipurile de împrumuturi într-un mod foarte rapid și ușor, împrumuturi personale, împrumuturi auto, credite ipotecare, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi pentru afaceri, credite de investiții, consolidarea datoriilor și multe altele. Ați fost respins de bănci și de alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut de consolidare sau de un credit ipotecar? Nu mai arătați că suntem aici pentru a vă face toate problemele financiare un trecut. Acordăm împrumuturi persoanelor fizice și companiilor care au nevoie de asistență financiară la o rată de 2%. Nu este necesar un număr de asigurări sociale și nu este cerut niciun credit, 100% garantat. Vreau să folosesc acest mediu pentru a vă informa că oferim asistență fiabilă și de susținere și vă vom oferi cu plăcere un împrumut. Apoi trimiteți-ne un e-mail la: (anitagerardloanfirm@gmail.com) pentru a solicita un împrumut
11 Noiembrie 2017, 00:10:38 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici
Evenimente medicale Evenimente

in luna Octombrie 2018

A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018 A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018

17 Octombrie 2018

In Sibiu
Farma Practic ediția 69, Eforie Nord Farma Practic ediția 69, Eforie Nord

05 Octombrie 2018

In Constanta
Pancreas 360°, Bucuresti Pancreas 360°, Bucuresti

03 Octombrie 2018

In Bucuresti
Congresul Național de Dermatologie, 2018 Congresul Național de Dermatologie, 2018

03 Octombrie 2018

In Brasov
Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018 Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018

04 Octombrie 2018

In Cluj