O recunoaştere internaţională a strabologiei româneşti

Scris de Dr. Daniela Cioplean 1899 afisari
12:24:46, Luni 12 Ianuarie 2015
Dr. Daniela Cioplean

Dr. Daniela Cioplean

Medic Primar Oftalmolog
Preşedintele Societăţii Române de
Strabologie şi Oftalmopediatrie

Clinica de Oftalmologie OFTAPRO
Bd. Marasesti, nr. 15, sector 4, Bucuresti

021 252 52 01 / 021 252 52 17
www.oftapro.ro

La inceputul lunii decembrie a.c. s-a desfăşurat în Japonia, Kyoto, ISA Meeting 2014.
 
Dr. Daniela Cioplean, co-fondatorul clinicii OFTAPRO, prezentă cu 3 comunicări ştiinţifice la acest important eveniment specializat pe strabism ne-a transmis în exclusivitate primele veşti de întoarcerea în ţară.
 
“Despre Japonia, numai de bine! Dincolo de faptul că am cunoscut o ţară despre care este puţin probabil să crezi că există (acolo unde respectul faţă de semeni şi faţă de tot ce ne înconjoară este a doua natură), am participat acolo la două congrese consecutive de mare prestigiu. La cel de-al doilea, ISA Meeting, Kyoto 2014 au participat cei mai buni specialişti în strabism din lume. Au fost peste 900 de participanţi din 56 de ţări. Din afara Japoniei am fost în jur de 350 de strabologi, iar din România au participat 4 medici strabologi.
 
 
De la stânga la dreapta: Alain Spielmann-Franţa, Gabriela Bîrlea (România)- a lucrat cu mine 10 ani, Prof. Rozario Gomez de Liano (Spania, fosta preşedintă a Societăţii Europene de Strabism), Prof.Miho Sato (Japonia, organizatoarea congresului), subsemnata (Daniela Cioplean - România), Luminita Teodorescu (România, colega mea cu care am înfiinţat OFTAPRO în urmă cu 18 ani şi cu care am lucrat 13 ani împreună), iar jos în stânga Prof Paris Vincent (Belgia) şi Prof. Jan Tjeerd de Faber (Olanda)
 
Ca participare ştiinţifica, din România doar eu am avut 3 lucrări ştiinţifice, una dintre ele făcând parte dintr-un work-shop foarte interesant. La acest work-shop am fost speaker-invitat (este un lucru extrem de onorabil, această cinste se acordă în general numai specialiştilor consacraţi şi recunoscuţi, după o deliberare extrem de serioasă a comitetului ştiinţific organizator), iar prezentarea mea a fost apreciată şi bine primită, a generat discuţii şi dialog. Celelalte două lucrări, sub formă de postere au fost şi ele remarcate.
 
 
A fost un mare câştig, au fost foarte multe noutăţi care au explicat lucruri care erau încă obscure în strabologie, imagistică, studiile genetice au revoluţionat practic domeniul.
 
Pentru pacienţi şi pentru colegii mai tineri va fi un câştig pentru că voi aplica ceea ce am învăţat şi voi împărtăşi, ca de obicei, şi colegilor mai tineri.
 
Programul social a fost minunat.
Puteti vedea si alte poze pe www.isa2014.jp
Comentarii
gal laura
buna ziua am 38 de ani si sufar de strabism de mica as dori sa stiu daca se mai poate opera la varsta mea si as dori sa stiu cat Costa o consultatie eu sunt din jud timis va multumesc
19 Februarie 2015, 16:20:27 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici
Evenimente medicale Evenimente

in luna Octombrie 2018

A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018 A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018

17 Octombrie 2018

In Sibiu
Farma Practic ediția 69, Eforie Nord Farma Practic ediția 69, Eforie Nord

05 Octombrie 2018

In Constanta
Pancreas 360°, Bucuresti Pancreas 360°, Bucuresti

03 Octombrie 2018

In Bucuresti
Congresul Național de Dermatologie, 2018 Congresul Național de Dermatologie, 2018

03 Octombrie 2018

In Brasov
Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018 Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018

04 Octombrie 2018

In Cluj