47
None

Ochelari de soare

Probabil vă gândiți că ochelarii de soare sunt un accesoriu la modă, un moft, însă din punct de vedere medical îi recomandăm pentru vremea cu soare puternic, deoarece blochează razele ultraviolete dăunătoare nu numai pentru piele, ci și pentru ochi.

Toate componentele ochiu-lui pot fi afectate, în funcție de intensitatea razelor ultraviolete și de timpul de expunere, iar unele afecțiuni oculare sunt grave: keratita (la nivelul corneei), pterigionul și pinegula (la nivelul conjunctivei), cataracta (la nivelul cristalinului), retinopatiile solare sau arsura maculară (la nivelul retinei).

Afecțiunile de mai sus reprezintă un risc atunci când ne expunem la soare fără protecție. Astfel, ochelarii de soare nu sunt un moft, ci chiar trebuie purtați. Pentru ca aceștia să ne protejeze ochii cu adevărat, trebuie să respecte standardele de calitate, iar cel mai sigur semn care ne arată că nu sunt contrafăcuți este marcajul CE inscripționat pe ramă, nu pe un sticker lipit pe lentile sau pe ramă. În egală măsură, nota de informare care însoțește ochelarii de soare trebuie să conțină detalii despre categoria și tipul filtrului solar, clasa optică, numele, adresa producătorului și instrucțiunile de folosire. De asemenea, lentilele trebuie să fie de calitate pentru a vă oferi o vedere bună!

Ochelarii de soare contrafăcuți, cu lentile închise la culoare, dar fără filtre UV, vă pot face mai mult rău, deoarece pupila se dilată și permite trecerea unei cantități mai mari de raze UV, decât dacă nu ați purta deloc.

Cei mai mulți ochelari de soare au categoria 3 de filtru solar și sunt indicați pentru soare puternic și medii care reflectă lumina (apă, nisip), cei pentru condus au categoria 2, iar cei cu filtru solar categoria 4 sunt recomandați pentru lumină foarte puternică, dar e interzis să îi purtați la condus.

Ochelarii de soare trebuie purtați vara (pe vreme cu soare puternic) și iarna (razele sunt reflectate de zăpadă), dar trebuie purtați cu moderație, pentru a evita situațiile în care ochii se obișnuiesc cu ei și devin sensibili la lumină.

Dar dacă aveți dioptrii? Există soluții!

O variantă sunt lentile fotocromatice care își închid sau deschid culoarea în funcție de luminozitatea exterioară, adaptându-se condițiilor meteorologice. Aceste lentile pot fi montate pe rame pentru ochelari și aceștia pot fi purtați atât în interior, cât și în exterior. Puteți alege dintre foarte multe modele de rame de ochelari, dar și tratamente pentru lentile.

Cealaltă variantă este să optați pentru ochelari de soare cu lentile cu dioptrii. Aceștia sunt comandați după rețeta pentru corecție optică pe care o primiți în urma unui consult oftalmologic.

Ochelarii de soare disponibili în cadrul magazinelor 8ik din București sunt de calitate, protejându-vă ochii de razele UV, și vă oferă o vedere bună. De asemenea, puteți alege dintre sute de modele de rame și lentile pentru ochelari cu tratamente diverse.

Date contact magazine 8ik:

0725 OPTICA (0725678422), ochelari@amaoptic.ro,

www.amaoptimex.ro/contact/adresa-8ik/

Știați că...

Maro este culoarea preferată de miopi și oferă o bună protecție UV

Verde este culoarea indicată pentru persoanele cu hipermetropie și este foarte odihnitoare

Albastru este culoarea recomandată persoanelor care au probleme cu vederea de aproape și oferă o vedere apropiată de „alb și negru”

Culoarea roz se folosește în corecția optică permanentă a vederii și are efect relaxant

Gri este o culoare odihnitoare și nu alterează percepția culorilor

Culoarea galben este recomandată la schi sau în condiții de cer acoperit, deoarece îmbunătățește contrastele cromatice

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha