PROGRAM DE FORMARE A PERSONALULUI MEDICAL ÎN DOMENIUL NUTRIȚIEI CLINICE ÎN SCOPUL REDUCERII MORBIDITĂȚII PACIENTULUI ONCOLOGIC

Scris de Redactie 1048 afisari
10:19:53, Marti 13 Martie 2018
Redactie

Redactie

Spitalul Clinic de Urgenţă “Sf. Pantelimon” organizează joi, 15 martie, orele 11.30, la sediul din Șos. Pantelimon, nr.340-342, sector 2, București , în amfiteatrul spitalului, o conferință de presă dedicată deschideriiproiectulului “Program de formare a personalului medical în domeniul nutriției clinice în scopul reducerii morbidității pacientului oncologic”, cod contract POCU/91/4/8/107712.

Managerul de proiect, dr. Constantinescu Dacia Laurenția, din partea Spitalului Clinic de Urgenţă “Sf. Pantelimon”, alături de Prof. dr. Ioana Marina Grinţescu, coordonator, președinta Societății Române de Nutriție Enterală și parenterală ROSPEN, partener oficial în proiect, vă invită să luați parte la lansarea acestui program.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman, Axa prioritară 4, Incluziunea socială și combaterea sărăciei, Operațiunea: Îmbunătățirea nivelului de competențe al profesioniștilor din sectorul medical, cod apel POCU/91/4/8.

Valoarea totală a proiectului este de 6.773.520,28 lei, din care, finanțarea nerambursabilă în valoare de 6.652.692,37 lei este echivalentă cu 98,22% din valoarea eligibilă aprobată. Valoarea eligibilă nerambursabilă acordată din FSE este de 5.719.244,79 lei (84,44%), valoarea eligibilă nerambursabilă acordată din bugetul național este de 933.447,58 lei (13,56%), iar Spitalul Clinic de Urgență “ Sfântul Pantelimon” Bucuresti va contribui cu 120.827,91 lei (2% din bugetul alocat).

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea nivelului de competențe al profesioniștilor din sectorul medical, în domeniul prioritar de sănătate “ Cancer ”, prin derularea unui program de formare specifică în domeniul utilizării nutriției clinice, în scopul reducerii morbidității pacientului oncologic pentru 600 de profesioniști din domeniul medical, asigurarea unui nivel înalt de calitate al formării, prin actualizarea programelor existente și prin participarea la schimburi de experiență / schimburi de bune practici, în domeniile prioritare de sănătate, pentru promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare, având ca prioritate creșterea accesului la servicii durabile și de înalta calitate în domeniul asistenței medicale.

Prin proiect, 220 de medici specialiști și 380 de asistenți medicali din domeniu, vor participa la cursuri de educație medicală continuă, teoretice și practice, cursuri care vor fi acreditate.

De asemenea, 60 de persoane din grupul țintă, vor participa la activități de schimb de bune practici și schimburi de experiență în state membre ale Uniunii Europene, concretizate în cursuri și workshopuri la congresele internationale, în domeniul  nutriției clinice la pacientul oncologic.

Rezultatele proiectului constau în îmbunătățirea nivelului de cunoștințe al celor 600 de profesioniști in domeniul sanitar, in actualizarea programelor existente în domeniul oncologic, in publicarea unui manual teoretic de specialitate și a unui ghid de practică, într-un număr de 700 exemplare, care vor include elemente și standarde aferente strategiilor naționale și europene în domeniul nutriției clinice la pacientul oncologic.

Mai multe informații puteți obține de la Laura Ilie, Expert comunicare proiect, pe adresa de email: proiectnutritiepantelimon@gmail.com, telefon:0766 075 390.

Sus
Comentarii
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici
Evenimente medicale Evenimente

in luna Septembrie 2018

CONGRESUL NAȚIONAL DE FARMACIE 2018 CONGRESUL NAȚIONAL DE FARMACIE 2018

26 Septembrie 2018

In Bucuresti
Iasi-Pediatrics Emergency Medicine Iasi-Pediatrics Emergency Medicine

06 Septembrie 2018

In Iasi
Farma Practic ediția 68, Gura Humorului Farma Practic ediția 68, Gura Humorului

21 Septembrie 2018

In Suceava
Congresul National de Cardiologie 2018, Sinaia Congresul National de Cardiologie 2018, Sinaia

19 Septembrie 2018

In Prahova
Digestive Endoscopy Cluj, 2018 Digestive Endoscopy Cluj, 2018

23 Septembrie 2018

In Cluj
CURS DE CARDIOONCOLOGIE, Constanta CURS DE CARDIOONCOLOGIE, Constanta

28 Septembrie 2018

In Constanta