Picioarele grele - disconfortul verii

Scris de Dr. Sorina Soescu 1809 afisari
13:57:57, Joi 07 Iulie 2016
Dr. Sorina Soescu

Dr. Sorina Soescu

Vicepreşedinte al Asociaţiei Române de Gemoterapie şi Homeopatie
www.gemoterapie.ro

Senzaţia de greutate din picioare şi de durere surdă, neplăcută, cu sau fără amorţeli, la nivelul degetelor sau a întregului picior, devine o obişnuinţă la multe doamne care depăşesc 40 de ani. Poate să însoţească prezenţa unor vene varicoase sau poate să apară chiar şi la persoane care nu prezintă vizibil probleme la nivel venos. Apare mai des la persoane supraponderale, în special după una sau două sarcini, care au solicitat întregul sistem vascular al persoanei. Căldura poate accentua simptomul, de aceea vara apar mai multe probleme decât iarna, dar întâlnim acest tip de tulburări şi în perioadele foarte reci. Vremea rece şi umedă afectează îndeosebi persoanele care au tulburări reumatice şi/sau vasculare

Senzaţia de picioare grele apare odată cu o mărire vizibilă de volum a gambelor, cu o îngroşare a gleznelor sau genunchilor, dar poate apare şi în absenţa acestei staze limfatice semnificative. Mai frecvent apare în situaţiile în care există o încetinire a circulaţiei, atât venoase cât şi limfatice a membrelor inferioare, în multiple situaţii: afectări ale ficatului, tulburări metabolice (creşterea colesterolului sau trigliceridelor din sânge), hiperglicemie sau diabet, creştere în greutate, ocupaţii sendentare.

Cel mai bun tratament al acestei probleme este… prevenţia. O viaţă activă, cu mişcare şi mers pe jos în aer liber este importantă. Ajustarea dietei la tipul de activitate şi supravegherea greutăţii corporale, mai ales în partea a doua a vieţii, reprezintă condiţia esenţială pentru menţinerea unei stări generale de bine.

Gemoterapicele pot fi de ajutor pentru tratamentul simptomelor odată apărute.

Principalul gemoterapic de utilizat este Extractul din muguri de Castan comestibil, 2 ml în apă, de 2-3 ori pe zi, timp de 3-6 luni. Castanul comestibil este recomandat în edemele membrelor inferioare de natură limfatică, în special când încetinirea circulaţiei se datorează hipervâscozităţii sângelui şi insuficienţei venoase.

O asociere eficientă în staza limfatică a membrelor inferioare, însoţită de dureri şi senzaţie de „picioare grele“ este cea cu Extractul din muguri de Scoruş,  2 ml în apă, seara, timp de 3-4 luni.

Dacă senzaţia de „picioare grele“ este însoţită de prezenţa unor vene varicoase, dilatate, mărite de volum, care accentuează simptomele dureroase, la combinaţia de mai sus se poate adăuga şi Extractul din muguri de Castan sălbatic, 2 ml în apă, o dată pe zi, la prânz. Acest extract are acţiune de tonifiere a pereţilor venoşi, fiind indicat în special în congestii venoase, mai ales la nivelul membrelor inferioare şi în stări de stază hemoroidală. Este indicat la persoane supraponderale, la care apar şi alte tulburări la nivelul circulaţiei venoase în general.

Dacă senzaţia de „picioare grele“ apare în timpul terapiei estro-progestative, adică la administrarea pilulei contraceptive sau în timpul tratamentului cu hormoni, pentru diferite tipuri de dezechilibre, atunci combinaţia de ales este: Extract din muguri de Castan comestibil dimineaţa, Extract din scoarţă de Lămâi la prânz şi Extract din muguri de Scoruş seara, zilnic, timp de 2-3 luni (sau în paralel cu tratamenul estro-progestativ).

Puteţi apela şi la preparatul gemoterapic complex Polygemma 6 – varice, hemoroizi, eficient, aşa cum se observă şi din denumire, atât în cazul varicelor, cât şi al hemoroizilor.

Taguri: Dr. Sorina Soescu Plantextrakt
Comentarii
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici
Sumarul:
Evenimente medicale Evenimente

in luna Octombrie 2018

A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018 A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018

17 Octombrie 2018

In Sibiu
Farma Practic ediția 69, Eforie Nord Farma Practic ediția 69, Eforie Nord

05 Octombrie 2018

In Constanta
Pancreas 360°, Bucuresti Pancreas 360°, Bucuresti

03 Octombrie 2018

In Bucuresti
Congresul Național de Dermatologie, 2018 Congresul Național de Dermatologie, 2018

03 Octombrie 2018

In Brasov
Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018 Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018

04 Octombrie 2018

In Cluj