30
None
243

Plante care ajută la deparazitarea intestinală

Complicațiile produse de paraziții intestinali pot fi multiple, având în vedere că este afectată zona din corp cel mai mult interesată în susținerea imunitară a organismului, flora intestinală. În special copiii devin anemici, cu tulburări de tranzit de tip diaree sau constipație, balonare și flatulență, dureri abdominale difuze sau localizate, prurit anal, greață, gust amar. Simptome neplăcute apar și la nivel cerebral, ca stări de oboseală, nervozitate, somn agitat și altele. Multe alergii au drept cauză infestarea cu paraziți intestinali, fie că se manifestă la nivelul pielii sau la nivel digestiv, ori respirator.

Iată câteva plante eficiente în parazitozele intestinale:

Cimbrul de cultură – Thymus vulgaris – care are, pe lângă acţiunea antihelmintică (antiparazitară) şi acţiune antimicrobiană şi antifungică. Nu prezintă efecte secundare şi reacţii adverse, de altfel se utilizează frecvent în alimentaţie.

Mărarul – Anethum graveolens – de la care se folosesc fructele și semințele, ce conțin un ulei volatil cu acţiune antihelmintică. De asemenea, acţionează şi împotriva colicilor intestinale şi a balonărilor care însoţesc de multe ori helmintiazele, prin efectul carminativ. Nu prezintă reacţii adverse, efecte secundare sau contraindicaţii.

Cuișoarele – Eugenia caryophyllata – de la care se folosesc bobocii florali. Au un miros puternic aromat, gustul iute. Cuişoarele se utilizează şi ca aromatizant în alimentaţie, industria lichiorurilor, în obţinerea vanilinei, etc. Acţiunea antihelmintică se datorează conţinutului ridicat în eugenol, care este un puternic bactericid.

Vetricea – Chrysanthemum vulgare/Tanacetum vulgare - este o plantă cu acţiune puternică în oxiurază şi în ascaridoză, datorată în special componentelor din uleiul volatil. Nu se recomandă în timpul sarcinii, datorită efectului abortiv.

Vă propun preparatul fitofarmaceutic Giardinophyt, ce conține extractele acestor plante, asociate și cu extract de propolis. Combinația de Cimbru, Mărar, Cuișoare, Vetrice și propolis favorizează eliminarea paraziţilor, distruge şi împedică proliferarea microorganismelor, favorizează eliminarea gazelor din intestin, combate senzaţia de vomă şi greaţă – prin acțiunile antihelmintică, antimicrobiană și carminativă.

Cum se administrează produsul Giardinophyt

În doză unică, dimineaţa, înainte de masă, în cure de 7 zile urmate de 7 zile pauză. Se repetă încă 7 zile pentru prevenirea recidivelor. Cantitatea de administrat diferă, în funcție de vârstă (copii de 2-6 ani: 1 ml; copii de 7-14 ani: 2 ml; copii peste 15 ani şi adulţi: 3 ml). În timpul tratamentului trebuie respectate regulile igienice care să nu permită proliferarea paraziţilor şi un regim dietetic adecvat.

Se va administra la toţi membrii familiei. Și încă o atenționare, nu se administrează femeilor însărcinate și celor care alăptează, precum și celor alergici la produse apicole (propolis).

Alte recomandări

În alimentaţie se vor folosi fructe şi legume: afine, alune, frăguţe, căpşuni, lămâi, măsline, piersici, hrean ras, morcovi, ceapă, praz, pătrunjel, usturoi şi varză albă.

Se recomandă şi consumul de seminţe de dovleac decorticate (neprăjite şi nesărate), consumate ca atare sau amestecate bine cu miere de albine şi lapte în părţi egale, câte 20-30 g pe zi.

De 3 ori pe săptămână se va folosi în alimentaţie mujdei de usturoi preparat astfel: peste bulbii (cățeii) de la o căpățână de usturoi, se pune o linguriță de sare grunjoasă și o linguriță de miere de albine. Se freacă bine în piuă de lemn sau mojar de ceramică, până se obține o pastă. Se pune apoi o lingură de ulei și se freacă până se obține o emulsie. La final se adaugă 1-2 linguri de oțet de mere și se amestecă bine. Acest mod de preparare are avantajul că mujdeiul poate fi folosit la asezonarea alimentelor și la cei care suferă de gastrită, uleiul protejând mucoasa gastrică. De asemenea, a doua zi respirația nu mai miroase a usturoi.

Parazitozele intestinale beneficiază de un tratament alopat deosebit de agresiv, în special pentru ficatul unui copil, astfel încât este bine de început cu un tratament fitoterapic, plantele putând să ajute prin efecte multiple, asociate celei de bază, cea antiparazitară.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha