Portalul de Imuno - Oncologie: informații complete pentru pacienți

Scris de Redactie 2019 afisari
13:28:33, Miercuri 31 Ianuarie 2018
Redactie

Redactie

♦ European Cancer Patients Coalition (ECPC), cu sprijinul AstraZeneca, Bristol-Myers Squibb, Merck Sharp & Dohme, Merck KGaA, Pfizer și Roche, a creat primul portal informațional despre imunoterapie și tratamente imuno- oncologice.

Portalul de Imuno- Oncologie (IOP) are drept scop furnizarea de informații accesibile despre imunoterapii (tratamente care folosesc sistemul imunitar al pacienților pentru a lupta cu boala) celor bolnavi de diferite forme de cancer și aparținătorilor acestora.

Portalul se concentrează, în special, pe cele mai noi tipuri de imunoterapii- tratamentele imuno- oncologice- care au avut rezultate promițătoare și sunt disponibile pentru tratamentul mai multor tipuri de cancer. Informațiile sunt afișate în limbile engleză, greacă, italiană, poloneză și spaniolă.

TIPURI DE IMUNOTERAPII

Primul modul prezintă principalele 5 tipuri de imunoterapii disponibile în cancer: - anticorpii monoclonali (fac celulele canceroase mai vizibile, astfel încât sistemul imunitar să le poată depista și distruge) - inhibitorii punctelor de control ale sistemului imunitar (blochează semnalele „nu mă ataca” emise de celulele canceroase și stimulează sistemul imunitar să le distrugă) - stimulare imunitară ne- specifică (de exemplu, cytokinele- stimulează întregul sistem imunitar, nu țintesc neapărat tumora) - vaccinurile contra cancerului (funcționează prin impulsionarea sistemului imunitar să recunoască un anumit antigen tumoral și să distrugă celula canceroasă) - transferul celulelor T adoptive (multiplicarea și transformarea celulelor imunitare ale organismului astfel încât acestea să distrugă în mai mare proporție celulele canceroase).

TRATAMENTELE IMUNO-ONCOLOGICE

Cel de-al doilea modul arată cum funcționează imunoterapia și imuno- oncologia în cancer.

Tratamentele imuno- oncologice s-au dovedit extrem de eficiente în cazul unor pacienți la care tratamentul clasic nu mai funcționa. Unicitatea acestor tratamente este că pot antrena celulele sistemului imunitar să își amintească celulele canceroase. Aceasta duce la o acțiune anti - cancer durabilă și la o supraviețuire mai lungă pentru mulți pacienți. Drept consecință, tratamentele imuno - oncologice oferă pacienților cu forme avansate de cancer speranța supraviețuirii.

Aproape un sfert dintre pacienții cu melanom metastatic care au primit un tratament imuno- oncologic erau încă în viață după 3 ani. Anterior, niciun tratament nu a reușit să prelungească viața pacienților afectați de această boală.

EFICACITATE DEMONSTRATĂ

Tratamentele imuno - oncologice au potențialul de a funcționa pe orice tip de cancer, însă efecte demonstrate au avut în melanomul metastatic și cancerul pulmonar non- microcelular. Din păcate, aceste tratamente pot fi disponibile în unele țări mai repede decât în altele. Participarea la un studiu clinic vă poate oferi șansa de a avea acces la un tratament imuno - oncologic înainte ca acesta să fie aprobat la scară largă în țara în care trăiți.

Sus
Comentarii
Platon Mariana
Imunooncologia,salvatoare de vieți, ma face sa frisonez de emoție.Sunt medic; am fost operată de melanom cu 2 ani in urma. Port permanent cu mine profunde sentimente de recunoștință descoperitorilor acestor tratamente.Din cauza lor nu mai am coșmaruri noaptea, deși, nu stiu cat de accesibil este in Romania acest tip de tratament.
11 Februarie 2018, 02:43:11 Scor: 1 Aproba Dezaproba
Stroe Gerard
Buna ziua, unde anume in Bucuresti sau in Romania se poate face tratament imuno oncologic? Multumesc!
19 Iunie 2018, 08:52:59 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici
Evenimente medicale Evenimente

in luna Octombrie 2018

A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018 A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018

17 Octombrie 2018

In Sibiu
Farma Practic ediția 69, Eforie Nord Farma Practic ediția 69, Eforie Nord

05 Octombrie 2018

In Constanta
Pancreas 360°, Bucuresti Pancreas 360°, Bucuresti

03 Octombrie 2018

In Bucuresti
Congresul Național de Dermatologie, 2018 Congresul Național de Dermatologie, 2018

03 Octombrie 2018

In Brasov
Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018 Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018

04 Octombrie 2018

In Cluj