6
None

Premieră medicală Intervenție high tech în chirurgia cardiovasculară românească la Spitalul Monza București

În cadrul Spitalului Monza București – Centru Cardiovascular, a avut loc în premieră pentru chirurgia cardiovasculară, o procedură inovatoare de schimbare de valvă pe cord deschis.

Operația extrem de complicată a fost realizată de către echipa de chirurgi coordonată de dr. Theodor Cebotaru, reputat chirurg cardiovascular. Intervenția a durat aproximativ 3 ore și s-a folosit pentru prima dată în România, un nou tip de valvă, recent omologată la nivel european.

 ”Această operație a fost una extrem de complexă, având în vedere faptul că a presupus schimbarea unei valve și repararea celei de-a doua: prima a fost implantată printr-o procedură fără sutură pe cord deschis, ceea ce a redus considerabil timpul de execuție al operației și riscurile aferente unei astfel de intervenții, iar cea de-a doua valvă a fost reparată pe cord bătând. Valva de ultimă generație, implantată fără sutură a fost omologată de câteva luni în Europa și a fost pentru prima dată folosită în România, a declarat dr. Theodor Cebotaru, șeful secției de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Monza București.

”Intervențiile chirurgicale cardiovasculare se realizează prin procedee tot mai moderne, care reduc considerabil trauma, durerea postoperatorie și riscul de infecții.Timpul în cazul intervențiilor de chirurgie cardiovasculară joacă un rol extrem de important. Cu cât perioada de intervenție este mai scurtă, cu atât șansele de recuperare ale pacientului sunt mai ridicate. În cazul acestui tip de implantare, perioada de spitalizare este mai scurtă și recuperarea mult mai rapidă”, a mai declarat dr.Theodor Cebotaru, șeful secției de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Monza București.

Având în vedere faptul că valva folosită este de ultimă generație, la intervenție a participat și un îndrumător științific din partea companiei care a produs acest tip de valvă.

Intervenția de schimbare de valvă a completat lista serviciilor de chirurgie cardiovasculară care se efectuau deja cu succes în cadrul Spitalului Monza.

Spitalul Monza București, un centru de excelență în chirurgia cardiovasculară, oferă servicii medicale personalizate de înaltă calitate, susținute atât de cea mai inovatoare tehnologie a momentului, cât și de un personal medical cu o bogată experiență în practica medicală curentă.

Comentarii


Dinu

Dle.Dr Theodor Cebotaru va rog sa-mi spune-ti daca pot fi operat pentru inlocuirea unei valve calcifiata prin noua metoda?Am 60 ani,174 cm.si 130 kg.Multumesc.

March 1, 2015, 7:14 p.m.
0
0

Spitalul Monza

Stimate Domnule Dinu,\r\n\r\nPentru mai multe informatii puteti apela biroul nostru de programari, unde puteti solicita mai multe informatii sau unde va puteti programa pentru o consultatie la Dl. Dr. Cebotaru.\r\n\r\nMultumim,\r\nEchipa Spitalul Monza

March 2, 2015, 2:32 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha