Rănile care nu se vindecă: o suferință fără speranță?

Scris de Susa: www.hartmann.ro 624 afisari
06:15:16, Marti 22 August 2017

Ulcerul varicos, escarele și piciorul diabetic sunt cele mai frecvente răni cronice, afectând peste 1 milion de români.

Rănile cronice reprezintă mai mult decât o problemă de sănătate; o rană cronică înseamnă durere persistentă, inflamații, infecții, imposibilitatea de a desfășura anumite activități, dependența permanentă de tratament, vizite interminabile la medic, etc.

Orice rană care nu răspunde la tratament și nu se vindecă în decurs de 6 săptămâni, este considerată a fi o rană cronică. Spre deosebire de rănile acute (tăieturi, arsuri) care sunt provocate de factori externi și se vindecă în decurs de 2-4 săptămâni, rănile cronice au la bază o afecțiune a organismului care se interpune circulației sanguine normale, îngreunând irigarea pielii și vindecarea leziunii.  Printre factorii principali care favorizează apariția rănilor cronice se regăsesc diabetul, afecțiunile cardiace, bolile venoase sau arteriale, imobilizarea prelungită, fumatul, vârsta.

Cum se tratează rănile cronice?

În momentul de față, din lipsa fondurilor și a accesului limitat la tratamente de ultimă generație, tratamentul local al rănilor cronice are la bază, în cele mai multe situații, metode tradiționale: toaleta rănii se face cu apă oxigenată și cloramină, iar în scop terapeutic se utilizează preparate pe bază de nitrat de Ag, acid boric, hidrocortizon, etc. Deși sunt foarte ieftine, metodele tradiționale necesită tratament de lungă durată care duce, în final, la atingerea unor costuri ridicate și, în mare parte din cazuri, rănile nu au o evoluție favorabilă, prelungind suferința pacientului.

La ora actuală, sunt disponibile și în România noi metode de tratament a rănilor cronice, neinvazive și nedureroase, care susțin procesul natural de vindecare și previn infectarea rănii.

Față de metodele conven-ționale, tratamentul modern crește confortul pacientului datorită atenuării durerii la nivelul rănii, schimbului atraumatic al pansamentului (pansamentele hidroactive nu se lipesc de rană), reducerii riscului de reacții alergice. Totodată, posibilitatea efectuării tratamentului la domiciliu duce la scăderea costurilor tratamentului.

Hidroterapia este cel mai nou concept de terapie eficientă în tratarea rănilor cronice. Realizată în doi pași, cu ajutorul produselor HydroClean/HydroClean plus și HydroTac, această formă de tratament poate deveni cel mai bun aliat pentru pacienții care se confruntă cu aceste răni cumplite. HydroClean/HydroClean plus este folosit în primele două etape de evoluție a rănii – în etapa de curățare și la începutul procesului de granulație. Odată ce țesutul nou s-a format, este recomandat să se aplice HydroTac, pansament care susține procesul de vindecare până când rana se închide complet.

Pansamentele hidroactive sunt disponibile în farmaciile din toată țara; pentru alegerea pansamentului potrivit, se recomandă consult medical.

Aflați mai multe informații despre tratamentul modern al rănilor cronice accesând site-ul www.hartmann.ro.

Comentarii
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici
Evenimente medicale Evenimente

in luna Octombrie 2018

A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018 A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018

17 Octombrie 2018

In Sibiu
Farma Practic ediția 69, Eforie Nord Farma Practic ediția 69, Eforie Nord

05 Octombrie 2018

In Constanta
Pancreas 360°, Bucuresti Pancreas 360°, Bucuresti

03 Octombrie 2018

In Bucuresti
Congresul Național de Dermatologie, 2018 Congresul Național de Dermatologie, 2018

03 Octombrie 2018

In Brasov
Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018 Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018

04 Octombrie 2018

In Cluj